Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mexicaanse voetbalcompetitie stilgelegd na veldslag in stadion

Mexicaanse voetbalcompetitie stilgelegd na veldslag in stadion

QUERÉTARO (ANP) - De Mexicaanse voetbalbond heeft de nationale competitie tijdelijk stilgelegd na heftige supportersrellen bij de wedstrijd op het hoogste niveau tussen Querétaro en Atlas. Tientallen toeschouwers raakten daarbij gewond en volgens onbevestigde berichten zouden er ook doden zijn gevallen. De overige wedstrijden in Mexico van dit weekeinde zijn uitgesteld, uit solidariteit met de slachtoffers.

Na een uur spelen ging het mis in het La Corregidora-stadion van Querétaro, bij een stand van 1-0 voor Atlas. Aanhangers van beide clubs zochten de confrontatie en gingen op de tribunes op de vuist met elkaar. Beveiligers besloten de hekken rond het veld te openen, zodat supporters zich op het veld in veiligheid konden brengen. De spelers gingen de kleedkamers in. Ook buiten het stadion werd gevochten.

Op beelden op sociale media is te zien hoe sommige bezoekers bewegingloos op de tribunes liggen, sommigen in een grote plas bloed. De autoriteiten meldden dat zeker 22 mensen gewond zijn geraakt, maar over doden is niet gesproken.

"De Mexicaanse voetbalbond betreurt en veroordeelt de gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in het La Corregidora-stadion. Iedere vorm van geweld is ontoelaatbaar." De Mexicaanse bond belooft de autoriteiten hulp bij het onderzoek en kondigt aan dat de daders gestraft worden.

Meer uit Voetbal

Portugese coach Martínez maakt zich zorgen over veldbetreders

DORTMUND (ANP) - De Portugese bondscoach Roberto Martínez maakt zich zorgen om de veldbetreders tijdens grote wedstrijden. Zaterdagavond werd het duel tussen Portugal en Turkije meerdere keren onderbroken omdat fans het veld betraden. Ze waren allemaal onderweg naar Cristiano Ronaldo, voornamelijk voor een selfie.

4 uur geleden
Belgische keeper Casteels lost Westerveld af met assist

KEULEN (ANP) - De Belgische keeper Koen Casteels heeft Sander Westerveld afgelost als laatste keeper op een EK met een assist. 24 jaar geleden, op het EK 2000 in Nederland en België, verzorgde de doelman van Oranje de assist op Boudewijn Zenden bij de 3-2-overwinning op Frankrijk. Zenden bepaalde in 2000 de eindstand in Amsterdam.

5 uur geleden
België herstelt zich op EK met zege op Roemenië

KEULEN (ANP) - België heeft zich op het EK voetbal hersteld na de verloren openingswedstrijd tegen Slowakije. De Belgen wonnen in het tweede groepsduel, in Keulen, met 2-0 van Roemenië.

5 uur geleden
Doelpuntenmaker Silva heeft hoger doel na groepszege Portugal

DORTMUND (ANP) - Bernardo Silva was met zijn openingstreffer in het EK-duel met Turkije belangrijk voor Portugal, dat uiteindelijk met 3-0 zegevierde en de achtste finales haalde. De 29-jarige aanvallende middenvelder vindt dat de ploeg "op de goede weg is".

7 uur geleden
Tielemans maakt snelste doelpunt ooit voor Belgen op EK of WK

KEULEN (ANP) - Youri Tielemans heeft het snelste doelpunt ooit gemaakt voor België op een EK of WK. De middenvelder van Aston Villa schoot al na 73 seconden raak in het duel met Roemenië.

7 uur geleden
Mbappé maakt met masker minuten in oefenduel Frankrijk

PADERBORN (ANP/DPA) - De Franse sterspeler Kylian Mbappé heeft na de neusbreuk, die hij opliep tegen Oostenrijk weer zijn eerste minuten gemaakt. Dat deed de aanvaller tijdens het trainingskamp van Frankrijk tegen de reserves van SC Paderborn. Bij de Fransen kwamen eveneens de reserves in actie.

7 uur geleden
Chelsea neemt 17-jarige Braziliaan Estêvão over van Palmeiras

LONDEN (ANP) - Chelsea heeft de Braziliaanse tiener Estêvão Willian overgenomen van Palmeiras. Naar verluidt betalen de Londenaren omgerekend zo'n 35 miljoen euro voor de 17-jarige aanvaller. Estêvão meldt zich pas over een jaar op Stamford Bridge.

7 uur geleden