Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mexicaanse ex-minister schuldig: liet zich omkopen door El Chapo

Mexicaanse ex-minister schuldig: liet zich omkopen door El Chapo

NEW YORK (ANP/DPA) - De voormalige minister van Veiligheid van Mexico, Genaro Garcia Luna, is schuldig bevonden aan het aannemen van miljoenen dollars aan steekpenningen van ex-drugsbaas El Chapo. De jury van een rechtbank in New York had na een proces van ongeveer vier weken drie dagen nodig om tot dit oordeel te komen. Garcia Luna riskeert nu een lange gevangenisstraf, die later wordt bepaald.

Aanklagers beschuldigden Garcia Luna ervan drugssmokkeloperaties van het kartel van El Chapo te hebben beschermd. De verdediging beweerde echter dat Luna altijd integer is geweest en het slachtoffer werd van wraak door die criminelen die hij samen met de Verenigde Staten achter de tralies kreeg.

Luna had een leidende rol in de strijd van de Mexicaanse regering tegen drugshandel. Hij werd in 2019 gearresteerd in Dallas, Texas. Zijn proces vindt plaats in New York, waar Joaquin 'El Chapo' Guzman tot levenslange gevangenisstraf werd veroordeeld nadat hij was opgepakt en uitgeleverd door Mexico.

Meer uit Buitenland

Treinverkeer in zuiden Duitsland voorlopig ontregeld door sneeuw

MÜNCHEN (ANP) - Het treinverkeer in het zuiden van Duitsland blijft nog enkele dagen ontregeld door de grote hoeveelheid sneeuw die er is gevallen. Van en naar München rijden vooralsnog geen treinen. De situatie op de wegen is in die regio wel verbeterd ten opzichte van zaterdag.

1 uur geleden
Luchthaven München weer open na sluiting om hevige sneeuwval

MÜNCHEN (ANP) - De luchthaven van München is zondag sinds 06.00 uur weer open na een sluiting wegens hevige sneeuwval. Het vliegveld, het op na drukste van Duitsland, ging een dag eerder dicht.

2 uur geleden
VS-defensieminister: Israël riskeert strategische nederlaag

WASHINGTON (ANP) - Als Israël niet meer doet om in de Gazastrook burgerdoden te vermijden of in de Westoever geweld door kolonisten in te perken, dan riskeert het land in zijn oorlog met Hamas een strategische nederlaag. Dat zegt de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin.

3 uur geleden
Uitgebreide Israëlische bombardementen gemeld in Gazastrook

GAZA-STAD (ANP/AFP) - In de nacht van zaterdag op zondag heeft Israël opnieuw aanvallen uitgevoerd op de Gazastrook, ook in het zuiden waar naar schatting 1,7 miljoen inwoners heen zijn gevlucht.

3 uur geleden
VK gaat observatievluchten boven Gaza en Israël uitvoeren

LONDEN (ANP) - Het Verenigd Koninkrijk gaat boven de Gazastrook en Israël observatievluchten uitvoeren om gijzelaars in handen van Hamas te lokaliseren, melden Britse media op gezag van het ministerie van Defensie.

3 uur geleden
Premier Frankrijk: zullen niet toegeven aan terrorisme

PARIJS (ANP/AFP) - "Wij zullen niet toegeven aan terrorisme. Nooit." Daarmee bevestigt de Franse premier Élisabeth Borne op X dat de aanval in Parijs die zaterdagavond één dode en twee gewonden heeft geëist een terreuraanslag is geweest. Eerder lieten de autoriteiten al weten dat de vermoedelijke dader als radicale islamist bekend staat.

9 uur geleden
Duizenden Israëliërs eisen vrijlating gijzelaars

TEL AVIV (ANP/RTR) - Duizenden Israëliërs hebben zaterdag gedemonstreerd bij het hoofdkwartier van de strijdkrachten in Tel Aviv. Ze eisten de onmiddellijke vrijlating van alle gijzelaars die nog in handen zijn van Hamas. Er waren ook mensen aanwezig, die Hamas afgelopen week liet gaan tijdens de afgekondigde wapenstilstand. Daaraan kwam vrijdag een eind.

13 uur geleden