Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Metersgrote muurschildering Amerikaanse kunstenaar in Amsterdam

Metersgrote muurschildering Amerikaanse kunstenaar in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De Amerikaanse straatkunstenaar Shepard Fairey heeft in Amsterdam-Noord een metersgrote muurschildering afgeleverd. De afgelopen dagen kon het publiek zien hoe Fairey een muurschildering van zo'n 14 bij 15 meter maakte op de zijgevel van het pand van het museum STRAAT. Straatkunstenaar en activist Fairey is wereldberoemd door de blauw-rode poster die hij in 2008 maakte van de toenmalige Amerikaanse presidentskandidaat Barack Obama, die later gebruikt werd voor zijn campagne.

De Amerikaan werkte voor de muurschildering samen met de Amsterdamse graffiti-artiest Niels 'Shoe' Meulman. De afbeelding heeft de titel Raise the level en Fairy hoopt ermee aandacht te vragen voor het "verbeteren van de penibele staat van onze planeet". De muurschildering is eveneens geïnspireerd door een afbeelding die te zien is in zijn tentoonstelling in het museum.

Vanaf zondag is die tentoonstelling Printed Matters: Raise the Level te zien. Daarin zijn meer dan 130 werken van Fairey te zien, waarmee de kunstenaar bezoekers wil aansporen om de aarde te redden. Ook kwesties als nationalisme, xenofobie, oorlog, nepnieuws en de bedreiging van de democratie komen aan bod. De tentoonstelling duurt tot en met 1 oktober.

STRAAT is gevestigd in een loods op het NDSM-terrein en is een museum voor graffiti en zogeheten streetart.

Meer uit Binnenland

Voorzitter Republikeinen Nederland: hoofd Secret Service moet weg

DEN HAAG (ANP) - Het hoofd van de Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump, moet ontslag nemen. Dat zegt voorzitter van Republicans Abroad Netherlands Renee Nielsen in een reactie op de moordaanslag op presidentskandidaat Trump.

22 minuten geleden
Explosie in woning Rotterdam leidt tot ontdekking drugslab

ROTTERDAM (ANP) - Een explosie in een woning zondagochtend vroeg in Rotterdam-Zuid heeft een drugslab aan het licht gebracht. De explosie is vermoedelijk van binnenuit ontstaan, maar of het lab daadwerkelijk de oorzaak van de explosie was, moet nog worden onderzocht. Na de ontploffing brak brand uit. Niemand is gewond geraakt, meldt de politie.

3 uur geleden
Waterschappen pompen volop om water weg te krijgen

DEN HAAG (ANP) - Door de zware regenval van vrijdag hebben waterschappen in het noorden en oosten van het land de handen vol aan het afvoeren van het water. Ook zijn verschillende sluizen dicht, omdat door de hoge waterstanden de veiligheid niet gegarandeerd kan worden.

19 uur geleden
ANWB ziet al veel vakantiedrukte op wegen in Europa

DEN HAAG (ANP) - De ANWB ziet zaterdag al veel vakantiedrukte op wegen in Europa. Volgens een woordvoerder is onder meer in Frankrijk en Duitsland sprake van veel vertraging.

22 uur geleden
Dode vrouw gevonden in water Honselersdijk

HONSELERSDIJK (ANP) - In het water bij de Boswoning in Honselersdijk, in het Westland, is een overleden vrouw gevonden. Het gaat om een 68-jarige inwoonster van die plaats. Volgens de politie, die uitgaat van een ongeluk, is ze vrijdagavond in het water terechtgekomen en vervolgens overleden.

23 uur geleden
CPNB: Dragt gaf generaties leesplezier met iconische boeken

AMSTERDAM (ANP) - Directeur Eveline Aendekerk van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) is geschrokken van het nieuws dat kinderboekenschrijfster Tonke Dragt is overleden. Dragt, bekend van onder meer De brief voor de koning, overleed vrijdag op 93-jarige leeftijd in haar woonplaats Den Haag.

23 uur geleden
Schrijver Kromhout: nieuw werk van Tonke Dragt onderweg

HILVERSUM (ANP) - Van de vrijdag overleden jeugdboekenschrijfster Tonke Dragt is een nieuw boek onderweg. Dat zei schrijver Rindert Kromhout, met wie ze recent veel samenwerkte, zaterdag.

1 dag geleden