Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meta waarschuwt beleggers voor risico vechthobby topman Zuckerberg

Meta waarschuwt beleggers voor risico vechthobby topman Zuckerberg

MENLO PARK (ANP/DPA) - Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, heeft beleggers gewaarschuwd voor de grote voorliefde van oprichter en topman Mark Zuckerberg voor vechtsporten. Het socialemediabedrijf heeft de hobby genoemd in een belangrijk jaarrapport voor de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC, waarin waarschuwingen voor beleggers zijn opgenomen.

Volgens Meta namen Zuckerberg en verschillende andere managers afgelopen jaar deel aan "verschillende risicovolle activiteiten, zoals vechtsporten, extreme sporten en recreatieve luchtvaart". Daarmee zouden ze risico hebben gelopen op "ernstig letsel en overlijden", voegt het concern daaraan toe.

Het enthousiasme voor vechtsporten van Zuckerberg is al jaren bekend. Maar het is de eerste keer dat Meta een dergelijke verwijzing naar de hobby's van zijn topman opneemt in de gebruikelijke risicowaarschuwingen voor beleggers.

'Negatieve impact'

Die waarschuwing lijkt niet uit de lucht gegrepen. In november vorig jaar meldde Zuckerberg zelf nog op Instagram dat hij de voorste kruisband in zijn knie had gescheurd. Hij liep de blessure op tijdens het trainen voor een zogeheten MMA-gevecht.

Als Zuckerberg hierdoor zijn werk niet meer zou kunnen doen, zou dat ook voor Meta gevolgen kunnen hebben. Net als in eerdere jaren stelt het concern in het jaarrapport namelijk dat als de topman om welke reden dan ook niet langer beschikbaar zou zijn, dit een "materiële negatieve impact op onze activiteiten" zou kunnen hebben.

Meer uit Financieel

Maersk profiteert van chaos Rode Zee, verhoogt winstverwachting

KOPENHAGEN (ANP/BLOOMBERG) - De grote Deense containerrederij A.P. Møller-Maersk heeft voor de tweede keer in korte tijd zijn winstverwachting voor het hele jaar verhoogd. Het bedrijf schroefde zijn vrachttarieven op als gevolg van de aanhoudende onrust in de Rode Zee door de aanvallen van Houthi-rebellen uit Jemen op de scheepvaart. Daardoor blijft er fors meer winst over.

29 minuten geleden
VS leggen onder meer KLM boete op om te trage coronacompensatie

WASHINGTON (ANP) - Het Amerikaanse ministerie van Transport legt drie luchtvaartmaatschappijen, waaronder KLM, boetes op van in totaal 2,5 miljoen dollar. De vliegmaatschappijen zouden er extreem lang over doen om passagiers te compenseren voor vluchten die door de coronapandemie waren uitgevallen of veel vertraging opliepen.

3 uur geleden
Beleggers beginnen nieuwe beursmaand voorzichtig

AMSTERDAM (ANP) - De AEX, de index van de 25 meest verhandelde aandelen op het Damrak, is licht hoger begonnen aan de nieuwe beursmaand juni. Beleggers deden het voorzichtig aan in aanloop naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) later deze week. Algemeen wordt verwacht dat de ECB het rentetarief in de eurozone donderdag gaat verlagen, hoewel de inflatie in het eurogebied weer wat is opgelopen.

4 uur geleden
La Place gaat verder als zelfstandige organisatie, meldt Jumbo

VEGHEL (ANP) - La Place gaat verder als een zelfstandige organisatie, meldt eigenaar Jumbo van de restaurantketen. De supermarktketen wil La Place onderbrengen in een gezamenlijke onderneming. Jumbo en cateraar Vermaat Groep moeten daarvan de aandeelhouders worden.

4 uur geleden
Storingen waardoor gasprijs flink steeg is veroorzaakt door barst

AMSTERDAM (ANP/RTR) - De onverwachte storingen waardoor de Europese gasprijs maandag flink is gestegen, zijn veroorzaakt door een barst in een pijplijn. Netbeheerder Gassco uit Noorwegen meldt dat de barst in een pijplijn op het Sleipner Riser-platform zit, in het Noorse deel van de Noordzee.

4 uur geleden
Kleine beleggers stutten koers GameStop op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Computerspellenverkoper GameStop schoot maandag omhoog op de aandelenbeurzen van New York. De koerssprong volgde op een nieuw bericht op Reddit van financieel analist Keith Gill. Gill, beter bekend als 'Roaring Kitty" onthulde daarin een positie van 116 miljoen dollar in GameStop te hebben. Gill was in 2021 een belangrijke aanjager van de zogeheten Reddit-rally, waarbij particuliere beleggers op dat berichtennetwerk elkaar aanmoedigden massaal in GameStop en andere kleine bedrijven te stappen om grote beleggingsfondsen die gokten op een koersdaling dwars te zitten.

6 uur geleden
Douane verwerkte in 2023 flink meer aangiften, ruim een miljard

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse douane heeft vorig jaar voor het eerst meer dan een miljard aangiften verwerkt. Dat staat in de jaarrapportage van de dienst. Het aantal verwerkte aangiften stijgt al jaren, vooral omdat mensen in toenemende mate bij webshops buiten de Europese Unie bestellingen doen. Demissionair staatssecretaris Aukje de Vries (Toeslagen en Douane) pleit voor beter passende Europese regelgeving.

7 uur geleden