Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Met tranen in mijn ogen moet ik mijn tulpen al weghalen'

'Met tranen in mijn ogen moet ik mijn tulpen al weghalen'

NOORDWIJKERHOUT (ANP) - "Ik sta hier met de tranen in mijn ogen. Dat ik nu al een einde moet maken aan de aantrekkelijkheid en de kleurschakering van mijn velden door de tulpen te 'koppen'. Maar het kan niet anders. Ik wil niet op mijn geweten hebben dat het coronavirus wordt verspreid, doordat toeristen het kennelijk niet kunnen laten om toch naar de Bollenstreek te komen." Dat zegt bollenkweker Simon Pennings uit Noordwijkerhout, goed voor 160 hectare bloeiende bollen.

Maandag zijn kwekers in de Bollenstreek weken eerder dan normaal begonnen met het weghalen van het groen en de bloemen van de bollen, het zogenoemde koppen. Ze hopen dat de bezoekers wegblijven als de kleurenpracht van de bollenvelden is verdwenen.

"Zaterdag moest de politie onze mooiste velden met de mooiste kleuren al afsluiten. We hadden al zo vaak gewaarschuwd, maar het hielp niks. We stuurden mensen weg en een half uur later stond het weer vol. En maar kuchen. Zondag hetzelfde. Nu is een aantal wegen afgesloten, maar er zijn nog steeds toeristen. En niet alleen Nederlanders, aan de taal te horen", vertelt Pennings. Volgens de kweker rijdt de politie rond met megafoons om de mensen weg te sturen.

Pennings: "Het is altijd uit den boze om tussen de bloemen te gaan staan voor een foto, maar dat gebeurt elk jaar toch. Dit jaar snap ik helemaal niks van dat gedrag. Wij luisteren goed naar Rutte, maar de toeristen denken blijkbaar dat ze best kunnen komen."

Meer uit Binnenland

Celstraffen tot 23 jaar voor mislukte aanslag op 'tattookiller'

ZWOLLE (ANP) - Voor een poging de voortvluchtige 'tattookiller' Cor P. in de Dominicaanse Republiek te liquideren heeft de rechtbank in Zwolle dinsdag vier mannen tot celstraffen veroordeeld. P. werd veertien keer getroffen door een schutter op een scooter, maar overleefde de aanslag.

1 dag geleden
Jaar cel voor bedreigen politicus Frans Timmermans

DEN HAAG (ANP) - Een 54-jarige man is dinsdag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk, voor het bedreigen van Frans Timmermans en voor wapenbezit. De man had de politicus bedreigd op social media. In zijn huis vond de politie diverse wapens en honderden patronen.

1 dag geleden
2,5 jaar cel voor gooien brandbom naar ambassade Israël

DEN HAAG (ANP) - De rechtbank in Den Haag heeft Osama A. dinsdag veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor het gooien van een molotovcocktail naar de Israëlische ambassade in Den Haag. Dat gebeurde op 21 maart van dit jaar. De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie

1 dag geleden
Media: Nederlandse motorrijder sterft bij ongeluk in Italië

GENUA (ANP) - Een Nederlandse motorrijder is om het leven gekomen bij een verkeersongeluk in het noorden van Italië. Hij botste tegen een auto op een weg tussen Piana Crixia en Dego, ten westen van Genua, melden Italiaanse media.

1 dag geleden
Negen jaar cel en tbs in hoger beroep voor doodrijden agent

DEN HAAG (ANP) - De vrachtwagenchauffeur die op 7 juli 2021 een motoragent doodreed in Rotterdam is in hoger beroep veroordeeld tot negen jaar cel en tbs met dwangverpleging voor doodslag. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag dinsdag besloten. Na het uitzitten van zijn straf mag de man (49) bovendien tien jaar lang geen motorvoertuig besturen.

1 dag geleden
Zuid-Holland onderzoekt andere bestemming van vliegveld Rotterdam

DEN HAAG (ANP) - De provincie Zuid-Holland laat onderzoeken wat het betekent als het vliegveld van Rotterdam wordt omgevormd tot een bedrijventerrein, een recreatie- of natuurgebied of een woningbouwlocatie. Zuid-Holland zoekt hiervoor een gerenommeerd bureau op het gebied van maatschappelijke kosten-batenanalyse. Het onderzoek moet eind dit jaar beginnen en Zuid-Holland hoopt in de winter van 2025 de resultaten te kunnen presenteren.

1 dag geleden
Politieman ontslagen na discriminerende teksten op sociale media

DEN HAAG (ANP) - Een politieman van de eenheid in Den Haag is ontslagen omdat hij "zeer ongepaste" uitlatingen deed via een openbaar profiel op sociale media. "Zijn uitingen konden als stigmatiserend, discriminerend, kwetsend, beledigend en als aanzettend tot geweld worden opgevat", meldt de politie.

1 dag geleden