Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Met brownies en aanmeldbonussen op jacht naar Schipholpersoneel

Met brownies en aanmeldbonussen op jacht naar Schipholpersoneel

SCHIPHOL (ANP) - Met honderden vervolgafspraken en soms met getekende arbeidscontracten inclusief een aanmeldbonus tonen de deelnemende bedrijven aan de banenbeurs op Schiphol zich zeer tevreden met de opkomst en resultaten. De kandidaten worden verwelkomd met koffie, taart, brownies en gaan soms weg met een aardigheidje, maar in enkele gevallen ook met een aanmeldbonus van 400 tot 600 euro.

Zo zoekt een 25-jarige Rotterdamse bijvoorbeeld een baan als grondstewardess en heeft ze zich bij bedrijven als Menzis, Aviapartner en DNATA laten inschrijven voor sollicitatiegesprekken. "Maar ik heb wel wat te eisen, want ik ben een werkende moeder en wil daarom flexibiliteit. Ik hoop dat die omstandigheden worden gerespecteerd, we gaan het zien."

En ook de 70-jarige Ruty Vorswijk heeft zich aangemeld bij enkele beveiligingsbedrijven. De gepensioneerde boa bij de gemeente Haarlem zegt zich weer dienstbaar te willen maken voor de samenleving. "Ik weet hoe belangrijk het is om nu in actie te komen. Anders kan de luchtvaart niet meer bewegen."

Positief

Schiphol-topman Dick Benschop noemt de komst van circa 1500 belangstellenden naar de banenbeurs "hoog en positief". Hij werd zaterdagochtend bij aankomst herkend door twee bezoekers en kreeg meteen een compliment. "Ze zeiden: 'Dit werkt hoor!' Het is heel fijn, deze grote interesse." Via tal van nieuwe media en zelfs in sportscholen heeft het samenwerkingsverband Luchthaven Community Schiphol gecommuniceerd naarstig te zoeken naar nieuwe werknemers. Zij zijn nodig om de komende drukke zomerperiode in goede banen te leiden, op vrijwel alle terreinen, van beveiliging tot vervoer en van horeca tot vliegtuigonderhoud.

In het gebouw The Base terzijde van de vertrek- en aankomsthal hebben zich naar schatting vijftig bedrijven zich verzameld om kandidaten voor duizenden vacatures te verwelkomen. Vele bedrijven hebben tientallen en in enkele gevallen meer dan honderd openstaande functies in te vullen.

Toeslag

Zoals Klüh Multiservices, gespecialiseerd in het schoonmaken van vliegtuigen. Met 250 mensen in dienst staan er nog circa 100 vacatures open, zegt hr-manager Eveline Maarsse. "We hebben nul verloop, maar we zitten echt te springen om mensen. Op het huidige personeel doen we nu een zwaar beroep met veel overwerk." Zij vindt het wel jammer dat haar bedrijf niet de zomertoeslag van 5,25 euro per uur bovenop het gewone salaris kan bieden, zoals andere werknemers op Schiphol die wel krijgen. "De schoonmaker van toiletten op de luchthaven krijgt die toeslag bijvoorbeeld wel, onze mensen niet. Dat is geen eerlijke concurrentie."

Benschop zegt desgevraagd daarover: "We kennen die toeslag toe aan circa 15.000 mensen en dat hebben we vrij ruim gedaan."

Bonus

Schiphol Airport Retail, dat vijftien winkels op de luchthaven heeft in het exclusieve segment van alcoholische dranken, tabak en chocola, kent op een personeelsbestand van 165 mensen 60 openstaande fte's. "De omzet gaat op zichzelf best wel goed, maar zou beter kunnen", zegt hr-manager Kenneth van Randeraat. Juist in dat luxe segment zijn klanten niet gewend in de rij te staan en dan lopen ze weg.

In een naastgelegen stand is ook Deepak Manchanda namens beveiligingsbedrijf Securitas Aviation te spreken over de belangstelling voor functies in het toezicht en de patrouille op Schiphol. Met 450 personeelsleden zijn er nog eens honderd mensen extra nodig voor het toezicht op alle openbare ruimten op de luchthaven. "Mensen kunnen na screening zo bij ons een opleiding beginnen en ze krijgen bij voltooiing een vast contract. We geven bovendien een bonus van 600 euro aan het nieuwe en bestaande personeel en dat is ook voor ons nieuw. Maar we moeten veiligheid kunnen blijven leveren."

Meer uit Financieel

Techsector stuwt Wall Street met kleinere rentestappen in zicht

NEW YORK (ANP) - Techbedrijven werden donderdag flink hoger gezet op Wall Street. Beleggers sorteren voort op kleinere rentestappen van de Federal Reserve, onder meer omdat het aantal uitkeringsaanvragen de afgelopen week weer wat toenam. De sterke arbeidsmarkt was een van de redenen voor de Fed om de rente deze maand met 0,5 procentpunt te verhogen. Maar bestuurders van de Amerikaanse centrale bank lieten ook weten dat ze een mogelijkheid zien om de volgende keer maar een kwart procentpunt erbij te doen.

34 minuten geleden
Inspectie en Heineken steggelen over statiegeldblikjes

DEN HAAG (ANP) - De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en bierbrouwer Heineken ruziën over het na 1 april nog op de markt brengen van blikjes zonder statiegeldlogo. Heineken wil die namelijk blijven maken totdat het de laatste van zijn merken begin mei aanpast, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving in het AD. Maar de inspectie zegt dat vanaf zaterdag alleen nog maar statiegeldblikjes mogen worden verkocht die voor 1 april zijn gemaakt.

48 minuten geleden
NCSC waarschuwt voor aanval hackers op softwarepakket 3CX

DEN HAAG (ANP) - Gebruikers van het softwarepakket 3CX dienen dat volledig van hun systemen te verwijderen. Dat adviseert het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) nadat cybersecuritybedrijf CrowdStrike donderdag gemeld had dat er een digitale aanval plaatsvond. Het softwarepakket waarmee via internet gebeld kan worden, wordt onder meer gebruikt in telefooncentrales.

1 uur geleden
Pensioenfonds PME mogelijk getroffen door datalek onderzoeksbureau

DEN HAAG (ANP) - Ook pensioenfonds PME is mogelijk getroffen door een datalek bij een onderzoeksbureau, meldt het fonds donderdag. Van hoeveel mensen mogelijk gegevens zijn buitgemaakt, meldt PME niet. Het pensioenfonds zegt daar nog onderzoek naar te doen en meer te melden zodra dat duidelijk is. PME beheert de pensioenen van bijna 350.000 werknemers en oud-werknemers uit de metaal- en technologische industrie.

1 uur geleden
Uitgeverij WPG wil af van Vrij Nederland en uitgever lesboeken

AMSTERDAM (ANP) - Uitgeverij WPG wil verder zonder tijdschrift Vrij Nederland en lesboekentak Uitgeverij Zwijsen. Die laatste wil het Amsterdamse bedrijf verkopen aan het Duitse Klett Group. Vrij Nederland onderzoekt of het zelfstandig verder kan gaan.

1 uur geleden
TenneT steekt 23 miljard euro in aansluiting windparken op zee

ARNHEM (ANP) - Hoogspanningsnetbeheerder TenneT heeft zo'n 23 miljard euro aan contracten vergeven voor het aansluiten van windparken op zee op het stroomnet. In totaal worden er elf zogeheten converterstations in de Noordzee geplaatst. Acht daarvan zijn bedoeld om windstroom te ontsluiten voor het Nederlandse stroomnet. De andere drie zijn voor het Duitse stroomnet. TenneT heeft ook een deel van het Duitse net in handen.

4 uur geleden
Beleggers enthousiaster over Philips na uitlatingen topman

AMSTERDAM (ANP) - Philips is donderdag flink vooruitgegaan op de beurs in Amsterdam. Beleggers reageerden enthousiast op opmerkingen van topman Roy Jakobs. Hij verklaarde dit jaar waarschijnlijk een akkoord te kunnen sluiten met patiënten die economische schade hebben geleden door de apneu-affaire.

5 uur geleden