Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Merkwaardige valpartij wielrenster Van Vleuten tijdens wegrace

Merkwaardige valpartij wielrenster Van Vleuten tijdens wegrace

FUJI SPEEDWAY (ANP) - Wielrenster Annemiek van Vleuten is tijdens de olympische wegrace op een merkwaardige manier ten val gekomen. Met nog ruim 65 kilometer voor de boeg reed een van de Nederlandse troeven bovenop Emma Cecilie Jörgensen. De Deense ging eerst onderuit, Van Vleuten leek genoeg ruimte te hebben eromheen te rijden, maar in plaats daarvan fietste ze vol tegen de op de grond liggende Jörgensen.

Van Vleuten wist wel weer snel overeind te krabbelen en op de fiets te stappen, maar leek toch wat verdwaasd. Mogelijk speelde de warmte een rol, want op het 137 kilometer lange traject van startplaats Musashinonomori Park naar de Fuji International Speedway is het behoorlijk heet. Van Vleuten nam ook even een extra bidon water en keerde vervolgens terug in het peloton.

Dat peloton is op jacht naar drie rensters die al vanaf de eerste kilometers aan de leiding rijden: de Israëlische Omer Shapira, de Oostenrijkse Anna Kiesenhofer en de Poolse Anna Plichta.

Meer uit Sport

Hockeycoach Mathijssen volgend jaar naar mannen Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Hockeycoach Rick Mathijssen van HC Bloemendaal gaat volgend seizoen aan de slag bij de mannen van AH&BC Amsterdam. Na vier jaar Bloemendaal, waar hij al twee landstitels veroverde, verruilt Mathijssen de Noord-Hollandse topclub voor de gevallen grootmacht uit Amsterdam.

2 uur geleden
Dubbelspecialist Koolhof beëindigt na 2024 tennisloopbaan

DUIVEN (ANP) - Wesley Koolhof beëindigt na komend tennisseizoen zijn loopbaan. De 34-jarige dubbelspecialist schreef afgelopen jaar het mannendubbelspel van Wimbledon op zijn naam. Hij won tot nog toe zestien ATP-titels.

3 uur geleden
Atleet Laros naar EK veldlopen in Brussel

ARNHEM (ANP) - Atleet Niels Laros neemt zondag 10 december deel aan het EK veldlopen in Brussel. Het 18-jarige talent baarde afgelopen jaar opzien met toptijden op de 1500 meter op de atletiekbaan. Tijdens de Europese titelstrijd op de cross komt Laros in actie in de leeftijdscategorie tot 20 jaar.

7 uur geleden
WTA gaat spelers die deelnemen aan demo in Rusland niet straffen

LONDEN (ANP) - De WTA gaat tennissters die komend weekend deelnemen aan een demonstratietoernooi in Rusland niet bestraffen. Er is ophef ontstaan over een evenement dat in Sint-Petersburg wordt gespeeld, terwijl Rusland in oorlog is met Oekraïne. Het evenement wordt gesponsord door het Russische aardgasbedrijf Gazprom.

8 uur geleden
Embiid bezorgt James ruimste nederlaag uit basketballoopbaan

PHILADELPHIA (ANP) - Basketballer Joel Embiid van Philadelphia 76ers heeft LeBron James de ruimste nederlaag uit zijn NBA-loopbaan bezorgd. Embiid nam in Philadelphia 30 punten voor zijn rekening en hielp de Sixers daarmee aan een 138-94-overwinning op Los Angeles Lakers.

10 uur geleden
Polman weet het zeker: de handbalsters halen een medaille op WK

ARNHEM (ANP) - Estavana Polman is ervan overtuigd dat de Nederlandse handbalsters op het komende WK weer een medaille halen. "Dit wordt ons toernooi, geloof me maar. We geloven echt in elkaar, het vertrouwen spat eraf", zegt de 31-jarige vedette van Oranje, die opgaat voor haar zevende WK.

10 uur geleden
Dominantie Verstappen leidt tot recordbedrag aan inschrijfgeld

PARIJS (ANP/RTR) - Sportief succes kost veel geld in de Formule 1. Red Bull, het team van wereldkampioen Max Verstappen, moet volgend jaar meer dan ooit betalen om te mogen deelnemen aan de koningsklasse. Het bedrag is volgens persbureau Reuters naar verwachting 10,6 miljoen dollar (omgerekend 9,6 miljoen euro)

20 uur geleden