Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Merkel waarschuwt voor zware wintermaanden tijdens pandemie

Merkel waarschuwt voor zware wintermaanden tijdens pandemie

BERLIJN (ANP/DPA/RTR) - De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft gewaarschuwd dat de strijd tegen het coronavirus de komende maanden uitdagender zal zijn dan tijdens de zomer. Volgens haar moet worden voorkomen dat het virus verder om zich heen grijpt terwijl "we binnen tijd doorbrengen. Op ons werk, in scholen en thuis."

Merkel zei op een persconferentie het garanderen van onderwijs als een prioriteit te zien. Ze beloofde dat haar regering alles zal toen om te voorkomen dat "kinderen de verliezers van de pandemie worden". Ook het beschermen van de economie en werkgelegenheid blijft volgens haar een speerpunt.

Duitsland behoort in Europa niet tot de landen die het zwaarst zijn getroffen door de coronacrisis. De Duitse autoriteiten hebben melding gemaakt van de dood van ruim 9200 patiënten. In Italië, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk zijn volgens officiële cijfers tienduizenden mensen overleden aan het virus.

Meer uit Buitenland

Weer ruim 100.000 Israëliërs de straat op in protest

TEL AVIV (ANP/DPA) - In Israël is zaterdagavond weer massaal geprotesteerd tegen het beleid van de regering. In Tel Aviv waren meer dan 100.000 demonstranten op de been, ook in andere steden gingen mensen de straat op.

3 uur geleden
Oud-president Jimmy Carter (98) bezoekt parade in woonplaats

PLAINS (ANP/RTR) - De Amerikaanse oud-president Jimmy Carter (98) en zijn vrouw Rosalynn (96) hebben zaterdag het jaarlijkse pindafestival in hun woonplaats Plains in de staat Georgia bezocht. Het paar werd in een auto langs een parade gereden.

4 uur geleden
Israël voert voor tweede dag op rij aanval uit op Gazastrook

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Het Israëlische leger laat weten dat het met een drone een aanval heeft uitgevoerd op de Gazastrook. Daarbij is een militaire commandopost van Hamas geraakt, de groep die het gebied controleert. Het is de tweede dag op rij dat Israël een aanval uitvoert op de Gazastrook, een gebied van minder dan vierhonderd vierkante kilometer waar ongeveer twee miljoen Palestijnen wonen.

7 uur geleden
Tientallen doden door grote brand bij oliedepot in Benin

PORTO-NOVO (ANP/AFP) - In het West-Afrikaanse land Benin zijn door een grote brand bij een illegale opslagplaats van olie zeker 34 mensen om het leven gekomen, onder wie twee baby's. De ramp vond plaats in een stadje niet ver van de grens met buurland Nigeria. Nog eens twintig mensen liggen in het ziekenhuis. Sommigen van hen zouden er slecht aan toe zijn.

9 uur geleden
Zelensky maakt ondanks spanningen korte stop in Polen

LUBLIN (ANP/AFP) - Op zijn terugweg van de Verenigde Staten en Canada heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky een korte stop gemaakt in Polen. Het bezoek komt op een moment dat de twee landen met elkaar in de clinch liggen over de export van graan.

9 uur geleden
Minister Lavrov: Westen vecht rechtstreekse strijd uit met Rusland

NEW YORK (ANP/RTR) - "Je kunt het noemen wat je wilt, maar het Westen vecht een rechtstreekse strijd met ons uit." Dat zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov tijdens een bezoek aan de Verenigde Naties in New York over de oorlog in Oekraïne.

10 uur geleden
'Onacceptabel geweld' tijdens Franse mars tegen politiegeweld

PARIJS (ANP/AFP/RTR) - De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin, spreekt van "onacceptabel geweld" nadat demonstranten in Parijs een politiewagen hadden aangevallen met een breekijzer en ruiten hadden ingeslagen van een bankkantoor. Daarbij zou een persoon gewond zijn geraakt.

10 uur geleden