Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Merkel prijst Duitse corona-app nogmaals aan

Merkel prijst Duitse corona-app nogmaals aan

BERLIJN (ANP/DPA) - Bondskanselier Angela Merkel heeft alle Duitsers nogmaals opgeroepen de corona-app te downloaden. De app is "een belangrijk hulpmiddel als het erom gaat infectieketens te herkennen en te onderbreken", zei ze in een videoboodschap zaterdag. "Hoe meer mensen meedoen, hoe groter het nut." Volgens het Robert Koch Institut, de Duitse tegenhanger van het RIVM, is de app sinds dinsdag al 10,6 miljoen keer gedownload op smartphones.

Merkel wilde vooral benadrukken dat het met de bescherming van de persoonsgegevens in de app wel goed zit. Data kunnen worden versleuteld, gaan niet over plaatsen waar gebruikers precies zijn geweest en worden niet centraal opgeslagen. Gebruik van de app is volkomen vrijwillig, aldus de bondskanselier. "Er is geen beloning voor het gebruik ervan en ook geen nadeel als iemand beslist hem niet te gebruiken."

Met de app kunnen mensen nagaan of ze gedurende langere tijd binnen een straal van 2 meter zijn geweest met een besmet persoon. Als een gebruiker positief wordt getest op corona en dat aangeeft in de app, krijgen anderen die binnen een straal van 2 meter zijn geweest met de besmette persoon een bericht. Men kan zich dan op kosten van de verzekering laten testen op corona.

Merkel benadrukte tegelijkertijd dat de app geen wondermiddel is. "Het belangrijkste blijft nieuwe infecties te voorkomen." Ze riep mensen op afstand te bewaren, handen te wassen en mondkapjes te dragen.

Meer uit Buitenland

Milieudienst EPA: 100 miljoen Amerikanen hebben last van rook

WASHINGTON (ANP/AFP) - Door de natuurbranden in Canada komt zoveel rook vrij, dat in een gebied met ruim 100 miljoen mensen een waarschuwing geldt voor slechte lucht. De Amerikaanse milieuautoriteit EPA zegt dat mensen goed op de luchtkwaliteitswaarden moeten letten. Zeker als ze gezondheidsproblemen hebben.

39 minuten geleden
Pence zet zich bij start van presidentscampagne af tegen Trump

ANKENY (ANP) - De voormalige Amerikaanse vicepresident Mike Pence heeft zich bij de aftrap van zijn campagne voor de presidentsverkiezingen afgezet tegen Donald Trump. Zijn "voormalige running-mate", zoals Pence Trump noemde, vindt zichzelf belangrijker dan de grondwet, zo zei hij.

2 uur geleden
Rechtbank Italië schrapt coronazaak tegen oud-premier Conte

BRESCIA (ANP/RTR) - Een Italiaanse rechtbank heeft een zaak tegen oud-premier Giuseppe Conte en voormalig gezondheidsminister Roberto Speranza geseponeerd. Ze werden beschuldigd van nalatigheid bij hun aanpak in de beginfase van de coronapandemie in 2020.

3 uur geleden
Oekraïne vraagt om internationale hulp na verwoesting van dam

KYIV (ANP/RTR/AFP) - De Oekraïense regering heeft de internationale gemeenschap om hulp gevraagd bij de rampenbestrijding na de verwoesting van de Kachovka-dam, eerder deze week. President Volodymyr Zelensky heeft de situatie aan de telefoon besproken met de Franse president Emmanuel Macron. Die zegt "de komende uren" hulp te sturen. Premier Denys Sjmyhal deed een oproep aan internationale organisaties om bij te springen.

3 uur geleden
Gratie voor vriendin van Belarussische journalist Protasevitsj

MINSK (ANP/AFP) - Na haar vriend Roman Protasevitsj heeft ook de Russische Sofia Sapega gratie gekregen. Zij zaten samen in het Ryanair-toestel dat in mei 2021 tijdens een vlucht van Griekenland naar Litouwen in Belarus aan de grond werd gezet. Volgens het staatspersbureau BELTA heeft president Aleksandr Loekasjenko gratie verleend en is zij overgedragen aan Rusland.

5 uur geleden
Charles haalt uitgesteld staatsbezoek Frankrijk in september in

LONDEN (ANP/RTR) - Koning Charles en koningin Camilla gaan in september op staatsbezoek naar Frankrijk. Aanvankelijk zou de Britse koning in maart al een staatsbezoek brengen aan Frankrijk, maar het bezoek werd in overleg met de Franse president Emmanuel Macron uitgesteld wegens onrust rondom de omstreden pensioenhervorming.

5 uur geleden
Christendemocraten in EU-parlement op ramkoers met Timmermans

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie intimideert Europarlementariërs die kritisch zijn over de door vicevoorzitter Frans Timmermans voorgestelde Natuurherstelwet. Dat zei een aantal christendemocraten, onder wie CDA-delegatieleider Esther de Lange, op een persconferentie in Brussel.

5 uur geleden