Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Merkel en deelstaatpremiers vergaderen over coronabeleid

Merkel en deelstaatpremiers vergaderen over coronabeleid

BERLIJN (ANP) - De Duitse bondskanselier Angela Merkel en premiers van deelstaten vergaderen dinsdag over het coronabeleid. Duitse media berichten dat de vraag centraal zal staan welke maatregelen nodig zijn om een vierde golf van het coronavirus af te wenden, nu het aantal besmettingen weer sneller stijgt.

De Duitse toppolitici komen niet fysiek bijeen, maar overleggen via videoverbinding. De vergadering gaat volgens de agenda van Merkel vooral over coronavaccinaties. Er wordt naar verwachting besproken hoe de vaccinatiecampagne kan worden opgevoerd.

Zo'n 55 procent van de Duitse bevolking geldt als volledig gevaccineerd en dat wordt gezien als te weinig om een nieuwe coronagolf tegen te houden. In de aanloop naar het topoverleg gingen in de Duitse politiek stemmen op om te stoppen met het gratis aanbieden van sneltesten aan mensen die ook de mogelijkheid hebben om zich te laten inenten.

Het coronabeleid is niet het enige onderwerp op de agenda. Er wordt ook gesproken over de nasleep van de overstromingen van afgelopen maand. Die watersnood heeft met name in het westen van Duitsland een enorme ravage aangericht. Er vielen ongeveer 180 doden.

Meer uit Buitenland

Aanklager ICC vraagt arrestatiebevel voor Netanyahu en Hamas-top

DEN HAAG (ANP) - De aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC) Karim Khan vraagt om arrestatiebevelen voor de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, de Israëlische defensieminister Yoav Gallant en drie Hamasleiders.

23 minuten geleden
China ziet geen veranderingen met komst nieuwe president Taiwan

BEIJING (ANP/AFP) - China ziet geen veranderingen wat Taiwan betreft nu daar een nieuwe president aan de macht is. "Het verandert niets aan het historische en juridische feit dat beide zijden van de Straat van Taiwan tot één China behoren", aldus een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

54 minuten geleden
Israël wil grondoffensief in Rafah verder uitbreiden

JERUZALEM (ANP/RTR) - Israël is nog altijd van plan het grondoffensief in Rafah verder uit te breiden. De Israëlische defensieminister Yoav Gallant heeft dat gezegd tegen de Amerikaanse veiligheidsadviseur Jake Sullivan, die in Israël is.

2 uur geleden
Oud-president Zuid-Afrika mag toch niet meedoen aan verkiezingen

JOHANNESBURG (ANP/RTR) - De Zuid-Afrikaanse oud-president Jacob Zuma mag toch niet meedoen aan de parlementsverkiezingen. Het constitutionele hof heeft dat maandag besloten, nadat een lagere rechtbank Zuma's deelname vorige maand juist had goedgekeurd na een eerdere uitsluiting door de kiescommissie.

2 uur geleden
Leider Iran kondigt rouwperiode aan en kiest interim-president

TEHERAN (ANP/AFP/RTR) - De opperste leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, heeft vijf dagen van nationale rouw aangekondigd na de dood van president Ebrahim Raisi. Ook heeft hij zijn condoleances overgebracht aan het Iraanse volk en een tijdelijke opvolger voor Raisi aangewezen.

3 uur geleden
Poetin prijst omgekomen Iraanse president Raisi

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin zegt dat de overleden Iraanse president Ebrahim Raisi een "bijdrage van onschatbare waarde" heeft geleverd aan de betrekkingen tussen hun landen. Raisi was volgens hem een "voortreffelijk politicus" wiens leven was gewijd aan het dienen van Iran.

3 uur geleden
Israëlische functionaris: Israël niet betrokken bij dood Raisi

TEL AVIV (ANP/RTR) - Israël was niet betrokken bij de dood van de Iraanse president Ebrahim Raisi, zegt een Israëlische functionaris tegen persbureau Reuters. "Wij waren het niet", aldus de bron, die niet met naam genoemd wil worden.

4 uur geleden