Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Merkel: deal tussen EU en Verenigd Koninkrijk nog mogelijk

Merkel: deal tussen EU en Verenigd Koninkrijk nog mogelijk

BERLIJN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk kunnen nog steeds een handelsakkoord sluiten. Dat heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel gezegd in het Duitse parlement. De Britse premier Boris Johnson gaat woensdagavond naar Brussel voor dineroverleg met Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen over de moeizame onderhandelingen.

Merkel zei dat de EU en de Britten nog steeds moeten werken aan een gelijk speelveld voor Europese en Britse bedrijven. Dat is volgens haar van cruciaal belang in de toekomst. Merkel zei wel dat Duitsland zich klaarmaakt voor de mogelijkheid dat er geen deal bereikt zal worden. Op donderdag is er een EU-top van de Europese regeringsleiders. Daar staat het brexitoverleg hoog op de agenda.

De Britse minister Michael Gove, sleutelfiguur in het brexitbeleid, zei dat de EU nu moet bewegen in de gesprekken. Volgens hem is een compromis mogelijk over visserij, een van de grote struikelblokken in het brexitoverleg tussen Londen en Brussel. Er kan een doorbraak komen bij het overleg tussen Johnson en Von der Leyen, aldus Gove.

De Ierse premier Micheal Martin liet weten pessimistisch te zijn over de kansen dat het Verenigd Koninkrijk en de EU de komende dagen een handelsdeal zullen sluiten.

De Ierse minister van Buitenlandse Zaken Simon Coveney verklaarde dat alles nog mogelijk is in de brexitonderhandelingen. Volgens hem begint de EU wel genoeg te krijgen van al het gedoe en wil Brussel graag duidelijkheid, zelfs als dat geen deal betekent. Als beide partijen voor een juiste aanpak kiezen kan er volgens Coveney overeenstemming worden bereikt, maar mislukking is zeker een mogelijkheid.

Meer uit Financieel

Herstel ASML blijft uit op Damrak na koersval

AMSTERDAM (ANP) - ASML leek donderdag te herstellen op de Amsterdamse beurs, maar het aandeel zag een kleine openingswinst weer snel verdampen en zakte 1,1 procent. De chipmachinefabrikant verloor een dag eerder zo'n 11 procent aan beurswaarde. Ook andere chipbedrijven lieten woensdag forse verliezen zien door de vrees voor strengere Amerikaanse regels voor de export naar China.

4 uur geleden
Volvo verkocht meer auto's, vooral elektrisch en in Europa

STOCKHOLM (ANP) - Volvo Cars heeft in het vorige kwartaal flink meer auto's verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral in thuismarkt Europa wist de Zweedse fabrikant te profiteren, met een toename van 40 procent in het aantal verkochte wagens. Deze stijging is grotendeels toe te schrijven aan elektrische Volvo's.

5 uur geleden
Kapitaalinjectie maakt Rotterdams bedrijf grote speler chipmarkt

ROTTERDAM (ANP) - Het Rotterdamse bedrijf Nearfield Instruments heeft 135 miljoen euro opgehaald voor de ontwikkeling van geavanceerde meetsystemen voor de chipindustrie. Het bedrijf heeft het Zuid-Koreaanse techbedrijf Samsung al als klant binnengehaald.

5 uur geleden
Omzet Sligro onder druk door inflatie en slecht weer

VEGHEL (ANP) - Groothandelaar Sligro Food Group heeft in de eerste helft van dit jaar de omzet licht zien dalen en wijst daarbij op de impact van de hoge inflatie en het slechte weer op de consumentenbestedingen. Het bedrijf uit Veghel verwacht ook geen herstel van het consumentenvertrouwen en de bestedingen in de rest van dit jaar.

5 uur geleden
Winstsprong TSMC door sterke vraag naar AI-chips

HSINCHU (AFN/AFP/BLOOMBERG) - Het Taiwanese chipconcern TSMC heeft de winst in het afgelopen kwartaal met 36 procent omhoog zien gaan, boven de verwachtingen van marktkenners. Het concern profiteerde vooral van een sterke vraag naar halfgeleiders die worden gebruikt in toepassingen voor kunstmatige intelligentie (AI).

5 uur geleden
Aandacht voor chipbedrijven en rentebesluit ECB op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag vooral uit naar de chipsector en het rentebesluit in de eurozone. De chipbedrijven lieten woensdag forse verliezen zien door de vrees voor strengere Amerikaanse regels voor de export naar China. Zo kelderde ASML zo'n 11 procent, waarmee de chipmachinefabrikant bijna 43 miljard euro aan beurswaarde verloor.

5 uur geleden
Meeste 10- tot 12-jarigen zijn helemaal gewend aan digitaal geld

AMSTERDAM (ANP) - De meeste kinderen van boven de tien jaar zijn al helemaal gewend aan digitaal geld. Meer dan de helft van de kinderen tussen 10 en 12 jaar weet bijna altijd hoeveel geld er op hun bankrekening staat, blijkt uit onderzoek in opdracht van ABN AMRO.

6 uur geleden