Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mercedes wil aflopend contract Hamilton deze winter verlengen

Mercedes wil aflopend contract Hamilton deze winter verlengen

BRACKLEY (ANP) - Het Formule 1-team van Mercedes wil het aflopende contract van Lewis Hamilton deze winter verlengen. De 38-jarige Britse coureur gaat het laatste jaar van zijn contract in, maar heeft al duidelijk gemaakt dat hij graag langer door wil gaan. Teambaas Toto Wolff van Mercedes zei afgelopen jaar dat de zevenvoudig wereldkampioen in ieder geval tot zijn veertigste zeker is van een stoeltje bij de renstal.

"Het lijstje met dingen die we moeten doen is behoorlijk lang", zegt Wolff nu in de podcast Beyond The Grid. "Het contract van Lewis is een van de dingen die we deze winter willen afhandelen. Maar we hebben geen harde deadline." Wolff benadrukt dat het opstellen van een nieuw contract voor na 2023 eigenlijk slechts een formaliteit is. "Lewis is onderdeel van het team en het team is onderdeel van Lewis. Er is geen reden om niet samen door te gaan."

Max Verstappen maakte in 2021 een einde aan de hegemonie van Hamilton. De Nederlander prolongeerde afgelopen seizoen met overmacht zijn wereldtitel. Hamilton eindigde als zesde in het WK-klassement. Voor het eerst sinds zijn debuut in de Formule 1 in 2007 sloot de Brit een seizoen af zonder overwinning.

Altijd hongerig

"Een van de kwaliteiten van Lewis is dat hij altijd hongerig is, hij wil altijd presteren", zei Wolff. "Hij is een geweldige sportman, maar ook iemand die altijd enorm gedreven en gemotiveerd is."

Hamilton verlengde in de zomer van 2021 zijn contract bij Mercedes tot eind 2023. Zijn huidige teamgenoot George Russell (24) beschikt over een langjarig contract.

Meer uit Sport

Nadal treft Zverev maandag in de namiddag op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Rafael Nadal neemt het maandag in de namiddag op tegen Alexander Zverev in de eerste ronde van Roland Garros. In het speelschema staat de wedstrijd van de veertienvoudige winnaar van de Franse grand slam als derde partij op Court Philippe-Chatrier, het grootste stadion op Roland Garros. Ervoor staan vanaf 12.00 uur twee vrouwenwedstrijden gepland, waaronder die van Iga Swiatek, de Poolse nummer 1 van de wereld.

9 minuten geleden
Griekspoor is niet in Parijs om slechts een wedstrijd te winnen

PARIJS (ANP) - Tennisser Tallon Griekspoor bereidt zich met lichte klachten voor op zijn wedstrijd van dinsdag tegen de Amerikaan Michael Mackenzie McDonald in de eerste ronde van Roland Garros. "Ik heb wat problemen met mijn elleboog, pols en schouder", vertelde hij in Parijs. "Vorige week heb ik in Genève een paar keer in de regen op mijn limiet moeten spelen. Dat was niet ideaal. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat alles binnen 48 uur in orde is."

1 uur geleden
Motorcoureur Veijer vierde in Moto3-race van Barcelona

BARCELONA (ANP) - Motorcoureur Collin Veijer is net niet op het podium geëindigd van de Moto3-race van de Grote Prijs van Catalonië. De 19-jarige Nederlander moest genoegen nemen met de vierde plaats.

2 uur geleden
Mountainbikester Pieterse vierde bij wereldbeker in Tsjechië

NOVE MESTO (ANP) - Puck Pieterse is als vierde geëindigd op de olympische crosscountry van de wereldbeker in het Tsjechische Nove Mesto. De Europees kampioene reed lang op de tweede plaats, maar moest die positie in de vierde van zes ronden prijsgeven.

2 uur geleden
Beachvolleybalsters Stam en Schoon missen finale in Espinho

ESPINHO (ANP) - Beachvolleybalsters Katja Stam en Raïsa Schoon hebben zich niet voor de finale van het Pro Tour-toernooi in het Portugese Espinho geplaatst. Ze verloren in de halve eindstrijd van het Amerikaanse koppel Taryn Kloth en Kristen Nuss: 22-20 21-13. Ze strijden later op zondag om de derde plaats tegen Daniela Álvarez en Tania Moreno uit Spanje. Stam en Schoon zijn als vierde geplaatst in Espinho.

3 uur geleden
Amerikaanse golfer Murray (30) overleden

FORT WORTH (ANP/RTR) - De Amerikaanse golfer Grayson Murray is op dertigjarige leeftijd overleden. Hij stapte vrijdag met gezondheidsproblemen uit de tweede ronde van de Charles Schwab Challenge in Texas. Het is nog niet bekend waaraan hij is overleden.

4 uur geleden
Hoogste sportbaas Cats wil betere beloning voor topsporters

ARNHEM (ANP) - Topsporters die leven van een op hun prestatie gebaseerde bijdrage moeten beter beloond worden. Directeur Topsport André Cats van NOC*NSF streeft ernaar dat in de vergoeding voor een A-sporter rekening wordt gehouden met het feit dat die geen pensioen opbouwt. "Zeker nu sporters vaak tot hun 35e doorgaan is dat een toenemend probleem", aldus Cats. Het hoofdlijnenakkoord biedt echter weinig perspectief en zorgt bij NOC*NSF voor bezorgde gezichten.

5 uur geleden