Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Mercedes tegen sprintrace met omgekeerde startopstelling'

'Mercedes tegen sprintrace met omgekeerde startopstelling'

PARIJS/LONDEN (ANP) - Mercedes is de enige Formule 1-renstal die zich verzet tegen het plan om een sprintrace in te voeren op de circuits waar straks twee weekeinden achter elkaar een grand prix wordt gehouden. Vooralsnog zijn dat volgens de geplande kalender na coronatijd Oostenrijk en Groot-Brittannië. Die sprintrace vervangt in het tweede weekeinde de kwalificatierace.

Volgens het goed ingevoerde Autosport zou Ferrari wel voor zijn en willen enkele andere teams nog iets meer bedenktijd. Het is wel de bedoeling dat volgende week een beslissing valt. Omdat het niet gaat om een urgente regelwijziging, kan het plan alleen doorgaan als alle tien Formule 1-teams akkoord zijn.

Eigenaar Liberty Media van de Formule 1 loopt al een tijdje rond met het plan voor de sprintrace, waarbij de stand van het kampioenschap de startopstelling bepaalt en de nummer laatst poleposition krijgt, terwijl de kampioenschapsleider achteraan moet starten. Het zou het tweede weekeinde op hetzelfde circuit wat spannender moeten maken.

Seizoensstart

Vorig jaar wilde Liberty er in een aantal races al mee experimenteren, maar ondervond toen ook al weerstand van teams. Teambaas Toto Wolff van Mercedes sprak zich destijds openlijk uit tegen het plan voor de sprintrace met omgekeerde startvolgorde. "Het druist in tegen het DNA van de Formule 1. In de olympische finale van de 100 meter start Usain Bolt ook niet 5 meter achter de rest om de race spannender te maken aan de finish."

Nu de regering van Oostenrijk het veiligheidsplan met coronarichtlijnen heeft goedgekeurd, kan de Formule 1 op 5 juli het seizoen 2020 beginnen met de Grand Prix van Oostenrijk op de Red Bull Ring, zonder publiek. De week erna kan de tweede race plaatsvinden op dezelfde locatie. Na de races in Oostenrijk volgt op 19 juli de GP van Hongarije in Boedapest, waarna op 2 en 9 augustus twee races in Groot-Brittannië zijn op het circuit van Silverstone. Het Europese deel van de kalender moet dan worden afgesloten op 30 augustus in Spa-Francorchamps met de GP van België en een week later met de GP van Italië. De herziene Formule 1-kalender zou maandag officieel naar buiten komen.

Meer uit Sport

Van Rijthoven maakt half mei rentree en speelt Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisser Tim van Rijthoven maakt half mei zijn rentree in het tenniscircuit. Hij wil eind volgende maand gaan deelnemen aan de kwalificaties van Roland Garros.

7 uur geleden
Schaatser Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma

HEERENVEEN (ANP) - Schaatser Kai Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma. De ploeg zegt in een persbericht dat dit "in goed overleg" is besloten. Het is nog onduidelijk naar welke ploeg Verbij nu gaat.

7 uur geleden
Sabalenka verliest in kwartfinale van tennistoernooi Stuttgart

STUTTGART (ANP) - De Belarussische tennisster Aryna Sabalenka is in de kwartfinale van het WTA-toernooi van Stuttgart uitgeschakeld. De nummer 2 van de wereld verloor na ruim twee uur met 3-6 6-3 7-5 van de Tsjechische Marketa Vondrousova.

8 uur geleden
Van der Poel met Riesebeek aan de start in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel verschijnt met landgenoot Oscar Riesebeek aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. Alpecin-Deceuninck heeft ook de Belgen Quinten Hermans en Stan van Tricht aangewezen om Van der Poel te ondersteunen.

9 uur geleden
Tennisster Rus grijpt naast halvefinaleplaats in Rouen

ROUEN (ANP) - Het is Arantxa Rus niet gelukt door te dringen tot de halve finales van het WTA-toernooi van Rouen. De beste tennisster van Nederland moest op het Franse graveltoernooi haar meerdere erkennen in de Poolse Magda Linette. Het werd 7-6 (9) 6-1.

10 uur geleden
Van der Poel twijfelt niet aan goede vorm in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel twijfelt voorafgaand aan Luik-Bastenaken-Luik niet aan zijn goede vorm. Afgelopen weekend kwam de wereldkampioen tekort in de Amstel Gold Race, maar hij denkt dat het mogelijk is om komende zondag in België wel te winnen.

10 uur geleden
UCI brengt wereldbeker veldrijden terug tot twaalf crossen

AIGLE (ANP) - De internationale wielerunie UCI heeft de kalender voor de wereldbeker veldrijden teruggebracht tot twaalf wedstrijden. De wedstrijdreeks begint op 24 november in Antwerpen en eindigt op 26 januari in Hoogerheide. Er zijn komend seizoen geen wereldbekercrossen in Noord-Amerika.

10 uur geleden