Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mercedes heeft nog niet de 'magische oplossing' voor trage auto

Mercedes heeft nog niet de 'magische oplossing' voor trage auto

MELBOURNE (ANP) - Het Formule 1-team van Mercedes introduceert een nieuwe achtervleugel bij de komende Grand Prix van Australië, maar dat is niet de "magische oplossing" voor de problemen die de renstal dit seizoen ervaart. Dat zegt teambaas Toto Wolff van het kampioensteam. Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton en nieuwkomer George Russell waren tijdens de eerste twee races niet vooraan te vinden en kwamen flink wat snelheid tekort op Red Bull en Ferrari.

"We zitten in een leerproces en de eerste twee weekenden hebben laten zien dat we nog genoeg te leren hebben," zei Wollf. "Op dit moment voldoen onze circuitprestaties niet aan onze eigen verwachtingen, maar iedereen in het team is gefocust op het begrijpen van de problemen en het vinden van de juiste oplossingen. Er zal geen magische oplossing zijn voor het komende raceweekend, maar we streven ernaar om in de komende races gestaag vooruitgang te boeken, zodat we hopelijk dichter bij de kop van het veld komen."

De GP van Australië is de derde race van het seizoen. De trainingen beginnen vrijdag, de race is zondag. Hamilton startte al acht keer van poleposition op het circuit Albert Park; hij won 'slechts' twee keer: in 2008 en 2015.

Meer uit Sport

Rusland: criteria toelating atleten zijn onaanvaardbaar

MOSKOU (ANP/AFP/RTR) - De criteria die het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft geformuleerd voor de deelname van individuele atleten uit Rusland en Belarus aan internationale wedstrijden zijn onaanvaardbaar. Dat zegt Stanizlav Pozdniakov, de voorzitter van het Russisch olympisch comité.

1 uur geleden
IOC verhoogt steun aan Oekraïense sport naar 7 miljoen euro

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft de financiële steun aan Oekraïne verdrievoudigd. Het zogeheten solidariteitsfonds waar Oekraïense sporters uit kunnen putten, bestaat nu uit 7,5 miljoen dollar (omgerekend bijna 7 miljoen euro). Volgens het IOC hebben in de afgelopen twaalf maanden zo'n 3000 atleten en andere leden van de olympische gemeenschap in Oekraïne daarvan geprofiteerd.

2 uur geleden
IOC roept sportbonden op om Russen en Belarussen toe te laten

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) roept sportbonden op om Russen en Belarussen weer te laten meedoen aan internationale competities. Het gaat dan alleen om individuele sporten. In teamsporten zijn Rusland en Belarus sowieso niet welkom.

3 uur geleden
Wielrenner Van Baarle mist woensdag Dwars door Vlaanderen

ROESELARE (ANP/BELGA) - Dylan van Baarle mist woensdag Dwars door Vlaanderen. De 30-jarige renner is door zijn team Jumbo-Visma niet in de ploeg opgenomen na zijn valpartij vorige week in de E3 Saxo Classic. Het team zegt met Van Baarle geen risico te willen nemen met het oog op de Ronde van Vlaanderen, die zondag op het programma staat.

4 uur geleden
IOC schuift besluit over deelname Russen aan Spelen voor zich uit

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) schuift een beslissing over de deelname van sporters uit Rusland en Belarus aan de Olympische Spelen voor zich uit. Voorzitter Thomas Bach zei na een bestuursvergadering van het IOC in Lausanne dat de sancties tegen beide landen voorlopig van kracht blijven.

4 uur geleden
IOC-baas Bach ziet geen probleem in Russische sportdeelname

LAUSANNE (ANP) - Volgens de hoogste sportbaas Thomas Bach levert deelname van sporters uit Rusland en Belarus geen problemen op. "Het werkt", zei de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité bij het begin van een driedaagse vergadersessie van het IOC in Lausanne waar het heikele onderwerp op de agenda staat.

6 uur geleden
Schaatsster Hersman krijgt kans bij Team IKO

GRONINGEN (ANP) - Schaatsster Pien Hersman heeft een contract getekend voor drie jaar bij Team IKO. De 19-jarige sprintster komt over van het KNSB Talent Team Noordwest. Ze is de dochter van oud-schaatsers Martin Hersman en Colette Zee.

8 uur geleden