Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mercedes-Benz versobert uitvoering auto's vanwege chiptekorten

Mercedes-Benz versobert uitvoering auto's vanwege chiptekorten

STUTTGART (ANP/DPA) - Autoproducent Mercedes-Benz kan vanwege de aanhoudende chiptekorten in veel auto's niet de complete technische uitrusting installeren. De Duitse onderneming verkoopt om die reden ook modellen in een versoberde uitvoering, bevestigde het concern na berichtgeving door een lokale krant in Stuttgart.

Gedupeerde klanten kunnen de aangepaste auto's tegen een lagere prijs aanschaffen. Als een klant niet akkoord is met de versobering kan hij zonder grote problemen onder het koopcontract uit, aldus het concern. Wie een auto met een beperkte uitrusting koopt, hoeft overigens niet te rekenen op een latere upgrade. Dit is om technische redenen niet altijd mogelijk, benadrukte de verkoopafdeling van Mercedes-Benz.

Hoeveel auto's er zijn besteld en welke modellen nu van de productielijn komen met de verminderde uitrusting liet de autoproducent in het midden. Het bedrijf gaf aan dat klanten op hun auto's konden wachten tot de gewenste uitrusting beschikbaar was.

Moderne auto's bevatten veel elektronica. De wereldwijde problemen met de levering van chips zit daarom de productie in de weg. Veel autofabrikanten zien zich genoodzaakt half afgebouwde voertuigen te parkeren. Die worden vervolgens achteraf afgemaakt wanneer onderdelen beschikbaar zijn. Ook Mercedes-Benz moet voertuigen tijdelijk stallen vanwege een tekort aan componenten.

Meer uit Financieel

Pensioenfondsen: nu stappen maken met nieuwe wet

DEN HAAG (ANP) - Pensioenfondsen zijn blij dat de wet voor het nieuwe pensioenstelsel nu ook door de Eerste Kamer is aangenomen. Het is nu tijd om vaart te maken met het doorvoeren van alle veranderingen, stelt koepelorganisatie Pensioenfederatie.

50 minuten geleden
Werkgevers: eindelijk grote onderhoudsbeurt voor pensioenen

DEN HAAG (ANP) - Werkgeversorganisatie VNO-NCW is blij dat nu ook de Eerste Kamer de weg heeft vrijgemaakt voor de herziening van het pensioenstelsel waar al jaren aan wordt gewerkt. "Hiermee krijgt het pensioenstelsel eindelijk de grote onderhoudsbeurt die nodig is", zegt voorzitter Ingrid Thijssen.

57 minuten geleden
FNV: keihard aan de slag voor mensen met zware beroepen

DEN HAAG (ANP) - Nu de nieuwe Pensioenwet ook in de Eerste Kamer is aangenomen, wil FNV snel werk maken van structurele afspraken zodat mensen met zware beroepen op tijd kunnen stoppen met werken. "Als FNV gaan wij daarmee keihard aan de slag", aldus voorzitter Tuur Elzinga.

58 minuten geleden
Beleggers zoeken naar richting tijdens debat over schuldenplafond

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn met een gemengd beeld de handel uitgegaan. Beleggers hielden de politiek in Washington in de gaten. Het Huis van Afgevaardigden debatteerde over de deal tussen president Joe Biden en Republikeinen over het verhogen van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid. Volksvertegenwoordigers moeten dit principeakkoord nog goedkeuren.

1 uur geleden
Theranos-oprichter Holmes begint aan celstraf om megafraude

BRYAN (ANP/AFP) - Elizabeth Holmes, de voormalig topvrouw van het Amerikaanse biotechbedrijf Theranos, heeft zich bij een gevangenis in Texas gemeld voor haar celstraf. Vorig jaar veroordeelde rechter haar tot een gevangenisstraf van elf jaar wegens grootschalige fraude bij het bloedtestbedrijf dat ze had opgericht. Ze hield beleggers lange tijd voor dat Theranos met een nieuwe testmethode snel en efficiƫnt diagnoses kon stellen, maar uiteindelijk kwam aan het licht dat het meeste werk met conventionele testapparatuur gebeurde.

2 uur geleden
Mexicanen verkopen voor 3,3 miljard euro Heineken-aandelen

MONTERREY (ANP) - Het Mexicaanse drankenbedrijf Femsa verkoopt voor 3,3 miljard euro aan aandelen in Heineken. De bierbrouwer zelf koopt een deel van die stukken.

4 uur geleden
Duitse hoofdrolspeler grote dividendfraude krijgt weer 8 jaar cel

WIESBADEN (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Een Duitse spilfiguur in omvangrijke fraude met dividenden is opnieuw tot acht jaar cel veroordeeld. De rechtbank van Wiesbaden achtte de oud-belastingdienstmedewerker Hanno Berger schuldig aan verschillende vormen van belastingontwijking. Hij werd eind vorig jaar ook al in een andere belastingzaak veroordeeld tot acht jaar cel, maar ging daartegen in beroep.

4 uur geleden