Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mercedes-Benz gaat zich meer richten op dure modellen

Mercedes-Benz gaat zich meer richten op dure modellen

STUTTGART (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Mercedes-Benz gaat zich meer op dure en luxe auto's richten. Dat geeft volgens topman Ola Källenius de beste kansen voor het Duitse autoconcern om te groeien en de banen van medewerkers op de langere termijn veilig te stellen.

De nieuwe strategische plannen, die donderdag werden gepresenteerd, houden onder meer in dat er minder instapmodellen van Mercedes-Benz op de markt gaan komen. Daarnaast gaan investeringen voortaan vooral naar duurdere voertuigen. De fabrikant merkt namelijk dat er de laatste tijd grote vraag is naar zijn luxe sedans en hier valt ook veel winst mee te maken.

Op de vraag of dit op den duur het einde betekent van compacte Mercedessen in de zogenoemde A- en B-klasse, gaf Källenius nog geen duidelijk antwoord. "De rest laat ik aan uw verbeelding over", zei de Mercedes-baas simpelweg. In de media wordt al langer gespeculeerd over een dergelijke stap.

Elektrische auto's

Källenius gaf wel aan dat er volgend jaar een nieuwe E-klasse komt in het luxe middensegment. Ook staat er een extra model op de planning dat speciaal is afgestemd op de Chinese markt. China geldt voor Mercedes tegenwoordig als de belangrijkste afzetmarkt. Eerder werd al bekend dat Mercedes zich net als andere autofabrikanten meer gaat richten op elektrische auto's. De ambitie is om in 2030 alleen nog maar elektrische wagens te verkopen.

Sommige analisten hebben twijfels of de nieuwe strategie van Mercedes slim is. Ze wijzen erop dat het concern het de laatste tijd inderdaad vooral moet hebben van duurdere auto's, maar daarbij zou ook meespelen dat de totale leveringen lager uitkomen als gevolg van de wereldwijde chiptekorten. De kenners vragen zich af of de hoge marges, die op sommige auto's worden behaald, ook op de langere termijn houdbaar zijn.

Meer uit Financieel

Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geëindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend. Sportmerk Lululemon maakte indruk met kwartaalcijfers en won fors aan waarde.

1 uur geleden
Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster. Nu ook de Senaat heeft ingestemd met een ruimere limiet, moeten Amerikaanse parlementariërs de laatste details van het voorstel uitwerken. Zodra dat is gebeurd, kan Biden er volgens het Witte Huis vrijwel direct zijn handtekening onder zetten.

2 uur geleden
Zomer vol stakingen van beveiligers op Britse luchthaven Heathrow

LONDEN (ANP/RTR) - Reizigers die deze zomer naar Londen vliegen, krijgen mogelijk te maken met chaos. Ruim 2000 beveiligers op luchthaven Heathrow zijn van plan in het hoogseizoen meerdere dagen te gaan staken, maakte vakbond Unite bekend.

3 uur geleden
Bloomberg: 3M mikt op miljardenschikking in VS om PFAS

SAINT PAUL (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel conglomeraat 3M treft mogelijk een schikking van 10 miljard dollar (9,3 miljard euro) met een aantal Amerikaanse steden vanwege vervuiling met PFAS. Daarover hebben de partijen een voorlopig akkoord gesloten, schrijft Bloomberg op basis van ingewijden.

3 uur geleden
Amsterdamse aandelenbeurs met winst weekend in na schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een aanzienlijke winst het weekend in gegaan. Beleggers verwerkten onder andere het akkoord dat senatoren in de Verenigde Staten gaven voor de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend.

5 uur geleden
Sportmerk Lululemon grote winnaar op positief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Lululemon is vrijdag hard gestegen bij de opening van de beurzen in New York. De Canadees-Amerikaanse sportkledingfabrikant, onder andere bekend van yogaleggings, lijkt geen last te hebben van de hoge inflatie en zag de verkopen in het afgelopen kwartaal sterk toenemen. Ook gaf het sportmerk positieve verwachtingen af voor huidige kwartaal en werden de omzet- en winstverwachtingen voor het hele boekjaar verhoogd. Het aandeel werd beloond met een koerswinst van 15 procent. Branchegenoot Nike ging mee omhoog en won 3 procent.

7 uur geleden
Amerikaanse arbeidsmarkt groeit harder

WASHINGTON (ANP) - De groei van de werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in mei toegenomen vergeleken met een maand eerder. Volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid kwamen er vorige maand 339.000 nieuwe arbeidsplaatsen bij in de grootste economie ter wereld. In april waren dat er nog een herziene 294.000.

9 uur geleden