Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mercedes-baas Wolff wil 'volledige openheid' FIA over klachten

Mercedes-baas Wolff wil 'volledige openheid' FIA over klachten

BRACKLEY (ANP) - Teambaas Toto Wolff van Formule 1-team Mercedes wil dat de internationale autosportfederatie FIA volledige openheid van zaken geeft over de klachten tegen hem en zijn vrouw Susie. Hij sluit een gang naar de rechter niet uit als de antwoorden van de FIA hem niet bevallen, laat hij weten in een verklaring op X. "We verwachten volledige transparantie over wat er is gebeurd en waarom, en houden uitdrukkelijk alle juridische mogelijkheden open", aldus Wolff.

De FIA maakte donderdag bekend dat het onderzoek naar mogelijke belangenverstrengeling van het echtpaar Wolff wordt gestaakt. Dat besluit volgde op steunbetuigingen van alle overige negen Formule 1-teams. Elk team verklaarde afzonderlijk dat het geen klacht had ingediend over het uitwisselen van vertrouwelijke informatie tussen de teambaas van Mercedes en zijn vrouw, die als directeur van de vrouwelijke raceklasse F1 Academy zitting heeft in het commerciële management van de Formule 1 (FOM).

Eerder in de week kondigde de FIA nog het onderzoek aan naar de belangenverstrengeling van Toto en Susie Wolff. De bond baseerde zich op een artikel uit het tijdschrift Business F1, waarin stond dat enkele teambazen in de Formule 1 hadden geklaagd over Toto Wolff. Hij zou over informatie hebben beschikt die alleen bij medewerkers van FOM bekend zou zijn. Die info zou hij verkregen hebben via zijn vrouw.

Susie Wolff meldde vrijdag op social media dat ze online beschimpt was na de aanklacht van mogelijke belangenverstrengeling. "Ik heb diverse verwensingen naar mijn hoofd gekregen over mijn werk en over mijn gezin. Ik laat mij niet intimideren. Ik ga dit verder uitzoeken, want ik wil weten wie hiermee is begonnen en wie de media heeft misleid."

De vrouw van Toto Wolff was niet te spreken over de gang van zaken. "Twee dagen lang zijn er over mij in het openbaar beschuldigingen geuit over mijn integriteit, maar niemand van de FIA heeft rechtstreeks met mij gesproken. Ik ga ervan uit dat dit een mislukte aanval is geweest om mij in diskrediet te brengen. Maar ik heb te hard gewerkt om op deze manier mijn reputatie in gevaar te laten brengen."

Meer uit Sport

Tennisser Murray lijkt komende zomer carrière te beëindigen

DUBAI (ANP/AFP) - Andy Murray lijkt bezig aan zijn laatste maanden als tennisser. "Ik speel waarschijnlijk niet meer na de zomer", verklaarde de 36-jarige Schot, die woensdag in de tweede ronde van het ATP-toernooi van Dubai verloor van de Fransman Ugo Humbert (6-2 6-4).

1 uur geleden
Van de Zandschulp lijdt kansloze nederlaag tegen Korda

DUBAI (ANP) - Botic van de Zandschulp heeft bij het ATP-toernooi van Dubai een pijnlijke nederlaag geleden. De Nederlandse nummer 75 van de wereld wist in de tweede ronde slechts één game te pakken tegen de Amerikaan Sebastian Korda: 6-1 6-0. De partij duurde 43 minuten. Van de Zandschulp wist maar 20 punten te winnen.

1 uur geleden
Tennisbond ATP gaat partnership aan met Saudisch investeringsfonds

LONDEN (ANP) - De ATP, de overkoepelende organisatie van het mannentennis, is een partnership aangegaan met het Public Investment Fund (PIF), een Saudisch investeringsfonds. Het gaat om "meerjarige samenwerking op strategisch gebied". De partijen deden geen uitspraken over de hoogte van de investering.

1 uur geleden
Noorse schaatskampioen Lunde Pedersen (31) beëindigt loopbaan

OSLO (ANP) - Sverre Lunde Pedersen stopt na dit seizoen met schaatsen. Dat meldt de 31-jarige Noor op Instagram.

2 uur geleden
Red Bull pleit Formule 1-teambaas Horner vrij van ongepast gedrag

SAKHIR (ANP/RTR) - De leiding van het Formule 1-team van Red Bull heeft teambaas Christian Horner vrijgesproken van vermeend ongepast gedrag. "Het onafhankelijke onderzoek naar de aantijgingen tegen de heer Horner is afgerond en Red Bull kan bevestigen dat de klacht is afgewezen", aldus een woordvoerder van Red Bull in een verklaring.

2 uur geleden
Verstappen heeft geen last van commotie rondom Horner

SAKHIR (ANP/DPA/RTR) - Max Verstappen heeft geen last van de commotie rondom teambaas Christian Horner van Red Bull. "Ik ben gefocust op de prestaties van de auto en op mezelf", zei de drievoudig wereldkampioen drie dagen voor seizoensopening in Bahrein van zaterdag.

3 uur geleden
Probleemputten op Bahreins Formule 1-circuit volgestort met beton

SAKHIR (ANP/RTR) - De losgeraakte putdeksels die vorige week in Bahrein voor problemen zorgden tijdens de Formule 1-testdagen zullen zaterdag tijdens de race geen hinder meer veroorzaken. De organisatie heeft de putten met beton gevuld. Ook zijn er extra laswerkzaamheden uitgevoerd om nieuwe overlast te voorkomen.

4 uur geleden