Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mensen met partner buiten EU sturen ministers valentijnskaart

Mensen met partner buiten EU sturen ministers valentijnskaart

DEN HAAG (ANP) - In de aanloop naar Valentijnsdag, komende zondag, kunnen ministers Hugo de Jonge (Volksgezondheid) en Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) alvast wat kaartjes tegemoetzien. De afzenders zijn Nederlanders met een partner buiten de EU, die met de valentijnskaarten gericht aan de bewindslieden aandacht willen vragen voor de situatie waarin ze verkeren.

Want door reisrestricties zijn zij gescheiden van hun geliefden, ook op Valentijnsdag. Op 23 januari is de uitzondering voor langeafstandsgeliefden op het reisverbod ingetrokken. Ook is een vliegverbod ingesteld voor Zuid-Amerika, Zuid-Afrika en het Verenigd Koninkrijk. "Deze maatregelen zouden gelden totdat een verplichte quarantaine is ingesteld. Het is echter angstvallig stil omtrent dit onderwerp", aldus de groep met de naam #LoveIsEssential.

Vorig jaar werden mensen met een buitenlandse partner ook een tijd lang gescheiden van hun geliefde. "Voor veel leden is het alleen zijn opnieuw zwaar." Daarom vraagt de groep de ministers "met klem om deze perspectiefloze situatie op te heffen".

Leden van de groep hebben individueel valentijnskaarten, met daarop een foto van het betreffende stel, naar de postadressen van de ministers gestuurd. De actiegroep heeft naar eigen zeggen ruim zevenhonderd leden die geraakt zijn door het inreisverbod.

Meer uit Binnenland

Man dood gevonden in woning Oss, twee vrouwen opgepakt

OSS (ANP) - De politie heeft zaterdagavond in een appartement aan de Hertewissel in Oss een overleden man (23) aangetroffen. Agenten reageerden even na 22.00 uur op een melding dat er geschoten zou zijn in het pand. Twee vrouwen van 31 en 36 jaar uit de Brabantse plaats zijn opgepakt.

28 minuten geleden
Dode en zwaargewonde bij auto te water in Delft

DELFT (ANP) - Door een ongeluk met een auto aan de Oostpoortweg in Delft, is een man overleden en een andere man zwaargewond geraakt. De auto waarin zij zaten is door onbekende oorzaak in het water terechtgekomen.

2 uur geleden
Explosief gevonden bij woning in Vlaardingen

VLAARDINGEN (ANP) - Bij een woning aan de Gretha Hofstralaan in Vlaardingen heeft de Explosieven Opruimingsdienst zaterdagavond een verdacht pakketje meegenomen en onschadelijk gemaakt. Er zat hoogstwaarschijnlijk een explosief in, zegt een woordvoerster van de politie Rotterdam-Rijnmond.

2 uur geleden
Nederlandse: gesprek met familie in Gaza voelde als afscheid

DEN HAAG (ANP) - Grote zorgen zijn er bij Esther van der Most, directeur van de stichting Plant een Olijfboom, nu de situatie in Gaza met de dag verslechtert. De stichting plant bomen in de Palestijnse gebieden en "werkt voor rechtvaardige vrede met gelijkwaardigheid voor alle burgers, inclusief recht op terugkeer voor Palestijnse vluchtelingen", aldus de website. De schoonfamilie van Van der Most komt uit Gaza en een deel van hen is nog in het noorden. Vrijdag heeft ze familieleden, onder wie haar zwager in Gaza-Stad, gesproken die vertelden wat ze meemaken. Het telefoongesprek voelde voor haar als afscheid nemen, zegt ze.

2 uur geleden
Dronken bestuurder zonder rijbewijs opgepikt door dronken vriend

BREDA (ANP) - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Breda een 29-jarige automobilist uit Oosterhout meegenomen naar het politiebureau toen bleek dat hij dronken was en geen rijbewijs had. Zijn bijrijder, die hem later kwam ophalen op het politiebureau, bleek "ook beschonken", aldus de politie.

2 uur geleden
Bewoners Zuid-Limburg vragen om betere bescherming tegen water

ROERMOND (ANP) - Bewoners van plaatsen langs de Geul in Zuid-Limburg willen betere bescherming tegen overstromingen. Komende week spreken bewoners, verenigd in de stichting Samen tegen Wateroverlast, het algemeen bestuur van het waterschap Limburg daarover toe. Ook waterschapspartij AWP pleit voor een hogere norm voor wateroverlast in Limburg.

3 uur geleden
Twee ontploffingen in Rotterdam, geen gewonden

ROTTERDAM (ANP) - Op de Strevelsweg in Rotterdam-Zuid is in de nacht van zaterdag op zondag rond 01.15 uur een ontploffing geweest, meldt de politie via X. Daarbij vielen geen gewonden.

8 uur geleden