Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mensen kiezen vaker (elektrische) fiets voor woon-werkverkeer

Mensen kiezen vaker (elektrische) fiets voor woon-werkverkeer

HOOFDDORP (ANP) - Van de mensen met een baan zegt een op de vier voortaan vaker naar het werk te fietsen vanwege corona. Ook mensen met een leaseauto (19 procent) zijn van plan vaker de fiets te pakken. Dat meldt ALD Automotive op basis van onderzoek onder circa 1500 werkende Nederlanders. Deelnemers werd gevraagd naar hun beweegredenen om de fiets in te zetten voor woon-werkverkeer en welke rol het virus daarbij speelt.

Duurzaamheid (43 procent) en vooral de eigen vitaliteit (81 procent) blijven belangrijke redenen om de fiets te gebruiken voor woon-werkverkeer. Van de ondervraagden zegt 56 procent te willen gaan fietsen omdat het een goedkoper alternatief is voor de auto of het openbaar vervoer. Daar komt bij dat reizigers zich in het ov met een mondkapje op mogelijk wat ongemakkelijk voelen.

Van de ondervraagden met belangstelling voor fietsen heeft bijna de helft (43 procent) een voorkeur voor een e-bike om de woon-werkafstand af te leggen, 39 procent kiest voor de reguliere stadsfiets.

"Mensen zijn momenteel meer ontvankelijk voor nieuwe manieren om te reizen. Deze trend was al gaande en wordt getriggerd door Covid-19, in elk geval heeft het de trend versneld", zegt directeur Lonneke van der Horst. "Mocht je als werkgever je vervoersbeleid willen vernieuwen, dan is dit nu zeker het moment."

Met ruim 6700 medewerkers beheert ALD Automotive in 43 landen bijna 1,8 miljoen voertuigen, waaronder vooral leaseauto's.

Meer uit Binnenland

Lab: kwart van de schapen bij bedrijven met blauwtong stierf

DEVENTER (ANP) - In de eerste twee maanden van de blauwtonguitbraak zijn 37.000 schapen meer gestorven dan normaal. Dat meldt het laboratorium Royal GD op basis van een analyse van de uitbraak. Bij beroepsmatige schapenhouders die minstens zes weken geplaagd zijn met het virus stierf gemiddeld 25 procent van de dieren.

19 seconden geleden
Aboutaleb wil met XR in gesprek over vergroening haven Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb wil met activisten van Extinction Rebellion (XR) in gesprek over vergroening van de Rotterdamse haven. De burgemeester heeft dat vrijdagmiddag toegezegd, bevestigt een woordvoerster van de gemeente.

1 uur geleden
Queen voor de 20e keer bovenaan in Top 2000, Danny Vera op 2

HILVERSUM (ANP) - Queen staat voor de twintigste keer met Bohemian Rhapsody bovenaan de Top 2000 van NPO Radio 2. Danny Vera, in 2020 nog de nummer 1 met Roller Coaster, is net als de afgelopen twee jaar op de tweede plek te vinden. De nummer 3 is wederom voor de Eagles met Hotel California, zo werd vrijdag bekendgemaakt in het Top 2000 Café in Beeld & Geluid in Hilversum.

1 uur geleden
SWOV: succes 30 km-wegen hangt af van inrichting rijbanen

DEN HAAG (ANP) - Het succes van de nieuwe maximumsnelheid in Amsterdam hangt af van de inrichting van de wegen zelf, zegt het nationaal wetenschappelijk onderzoeksbureau voor verkeersveiligheid SWOV. Dan gaat het bijvoorbeeld om klinkers in plaats van asfalt of een aanpassing van de breedte van de weg. "Dat kan niet van de ene op de andere dag in een stad zoals Amsterdam", zegt een woordvoerder. Vrijdag ging de maximumsnelheid op de meeste wegen in de hoofdstad van 50 naar 30 kilometer per uur.

4 uur geleden
Rechter haalt streep door opvang 300 asielzoekers in Uden

DEN BOSCH (ANP) - De opvang van driehonderd asielzoekers in een hotel van Van der Valk in Uden gaat voorlopig niet door. De nieuwe bewoners zouden op 11 december er hun intrek nemen en er tot uiterlijk 1 oktober 2026 verblijven. Maar de rechtbank haalde een streep door dit voornemen van de gemeente Maashorst en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

4 uur geleden
Yeşilgöz en Asscher bij viering Chanoeka op Amsterdamse Zuidas

AMSTERDAM (ANP) - Op de Zuidas in Amsterdam wordt maandagavond het joodse feest Chanoeka gevierd. Op het George Gershwinplein zullen onder meer demissionair minister Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid), voormalig vicepremier Lodewijk Asscher en Parool-columnist Debra Barraud spreken. De organisatie verwacht honderden mensen op de viering.

5 uur geleden
Van der Burg over asielzoekers: voor 1 januari 4000 plekken nodig

DEN HAAG (ANP) - Demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) heeft voor 1 januari 4000 opvangplekken nodig om de asielinstroom naar Nederland aan te kunnen, zei hij vrijdag na de wekelijkse ministerraad. Hij heeft een beroep gedaan op alle commissarissen van de Koning, de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), het Veiligheidsberaad en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) om dit voor elkaar te krijgen.

5 uur geleden