Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Melkweg viert 50-jarig bestaan met marathon van 24 uur

Melkweg viert 50-jarig bestaan met marathon van 24 uur

AMSTERDAM (ANP) - Het gouden jubileum van het Amsterdamse poppodium de Melkweg loopt vanwege het coronavirus anders dan gepland. Aangezien veel activiteiten niet door konden gaan, is er op vrijdag 17 juli een alternatief programma. Tijdens een 24 uur durende onlinemarathon zijn liveoptredens, dj-sets, talks en dans te zien. De stream is gratis vanuit huis te volgen.

Het is op die dag precies vijftig jaar geleden dat de Melkweg zijn deuren opende in een oude melkfabriek aan de Lijnbaansgracht. De eerste zomer was het nieuwe podium en ontmoetingscentrum meteen een succes, waarop het een jaar later een vervolg kreeg. Vanaf oudejaarsavond 1972 werd de Melkweg een vaste locatie en inmiddels is het een van de bekendste poppodia in ons land.

Met de marathon, die op vrijdag om 19.30 uur begint, wil de Melkweg toch een feestje vieren. Zo zijn er liveoptredens van Cut_, Ooostblok en Ella John. Ook komen vaste clubnachten en dj's voorbij, zoals Encore, Fiesta Macumba, Joost van Bellen en Dave Clarke.

Verder is er de soloperformance 1: SONGS van Julidans te zien en wordt in verschillende talks gesproken over het verleden en het heden in de Melkweg. Zo spreken onder anderen Willie Wartaal en Sticks over hiphop en inclusiviteit en blikken medeoprichter en oud-directeur Cor Schlösser en huidige directeur Geert van Itallie terug op vijftig jaar Melkweg.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Schoolvakantie ook van start in regio Zuid

EINDHOVEN (ANP) - Scholen in de regio Zuid gaan vrijdagmiddag dicht voor de zomervakantie. Onder de regio Zuid vallen de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg en gemeenten in Gelderland.

6 uur geleden
Utrecht krijgt slavernijmonument in 2023

UTRECHT (ANP) - Utrecht krijgt een monument voor het slavernijverleden. Het monument moet tijdens de viering van Keti Koti op 1 juli 2023 worden onthuld. In dat jaar is het 150 jaar geleden dat de slavernij is afgeschaft.

6 uur geleden
Raad Utrecht stemt voor omstreden windmolens in groene polders

UTRECHT (ANP) - De gemeenteraad van Utrecht heeft in de nacht van donderdag op vrijdag gestemd voor acht mega-windmolens en zonnevelden in de groene polders Rijnenburg en Reijerscop. Na een kritisch debat was er een nipte meerderheid voor het voorstel van het college van burgemeester en wethouders.

6 uur geleden
Een aanhouding na vechtpartij in Deventer

DEVENTER (ANP) - In Deventer is donderdagavond een persoon aangehouden na een vechtpartij aan de Tabakswal. Volgens een politiewoordvoerder betreft het een zaak in de familiesfeer.

7 uur geleden
Boeren voeren actie bij Lelystad Airport

LELYSTAD (ANP) - Een groep boeren heeft donderdagavond met tractoren de toegangsweg naar Lelystad Airport geblokkeerd. De politie schat dat het om 100 à 150 boeren gaat, laat een woordvoerder weten.

11 uur geleden
Schouten vraagt experts naar gezondheidseffecten voermaatregel

DEN HAAG (ANP) - Landbouwminister Carola Schouten gaat met experts en veeartsen in gesprek over eventuele gezondheidseffecten die het verlagen van ruw eiwit in veevoer heeft voor de gezondheid van het vee. Er zijn genoeg aanwijzingen dat de omstreden 'voermaatregel' geen negatief effect heeft, maar wegens de maatschappelijke onrust en de boerenprotesten, vraagt Schouten naar extra advies, schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer.

12 uur geleden
Weer besmetting op twee nertsenhouderijen ontdekt

DEN HAAG (ANP) - Opnieuw zijn bij nertsenbedrijven besmettingen vastgesteld met het coronavirus. Het gaat om een bedrijf in Ospel (met 6400 moederdieren) en een bedrijf in Vredepeel (met 12.500 moederdieren). De bedrijven worden zo snel mogelijk geruimd, meldt het ministerie van VWS donderdag.

13 uur geleden