Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meldkamers druk met omgewaaide bomen en rondvliegende takken

Meldkamers druk met omgewaaide bomen en rondvliegende takken

ALMERE (ANP) - Meerdere veiligheidsregio's hebben het woensdagochtend druk met meldingen van schade door de storm die over het noordwesten van het land raast. In Flevoland kwamen tot dusver zo'n vijftig meldingen binnen, laat een woordvoerster weten. Gewonden zijn er voor zover bekend niet gevallen.

Mensen moeten het noodnummer 112 alleen bellen bij levensbedreigende situaties, lieten meerdere regio's eerder op de ochtend al weten. In Flevoland komen zowel via het noodnummer als via een algemeen nummer van de brandweer vooral berichten binnen over bomen die op omvallen staan en takken die rondwaaien. "Het is wel even druk nu", zegt een woordvoerder.

In het noorden van het land zetten de meldkamers extra mensen in, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio Fryslân weten. Stormmeldingen moeten via de gemeente worden gedaan, het noodnummer moet alleen gebeld worden in levensbedreigende situaties. In het noorden van het land ligt het openbaar vervoer stil vanwege de storm. Dat zal het aantal meldingen wel dempen, denkt de woordvoerder. Het aantal meldingen valt in Friesland nog mee. "Het waait wel hard en er vallen takken van de bomen."

Code rood

In de Gooi- en Vechtstreek zijn volgens een woordvoerster rond de tien meldingen gedaan tot nu toe. "Het is wel druk, maar we zijn niet overbelast."

In de regio Groningen is de storm nog niet echt begonnen, aldus de veiligheidsregio daar. "Einde van de ochtend, begin van de middag, dan gaat het hier beginnen."

Voor storm Poly is code rood afgegeven in het noordwesten van het land.

Meer uit Binnenland

Alle klimaatactivisten weer vrij na XR-blokkade in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Alle activisten die zaterdag werden aangehouden bij een protest van Extinction Rebellion in Amsterdam zijn weer vrij. Dat meldt een politiewoordvoerder zondagochtend. In totaal werden ongeveer 130 demonstranten aangehouden bij de blokkade van de A10 ter hoogte van het voormalige ING-kantoor.

12 minuten geleden
Theater na de Dam: 130 voorstellingen sluiten aan op herdenking

AMSTERDAM (ANP) - In 72 plaatsen in ons land zijn zaterdagavond 130 voorstellingen (225 uitvoeringen) te zien in het kader van Theater na de Dam, de jaarlijkse manifestatie in aansluiting op de Dodenherdenking op 4 mei. Daarvan zijn 47 voorstellingen gemaakt met 350 jongeren.

40 minuten geleden
Beschonken automobilist veroorzaakt veel schade in Tilburg

TILBURG (ANP) - Een automobilist die te veel drank op had, heeft in de nacht van zaterdag op zondag veel schade aangericht in de Spoorlaan in Tilburg. De man raakte twee andere auto's, een lantaarnpaal en een verkeerslicht.

53 minuten geleden
Treinreizigers ondervinden in vakantie hinder door werkzaamheden

UTRECHT (ANP) - Treinreizigers moeten tijdens de meivakantie rekening houden met vertragingen en omrijden, omdat er op verschillende plaatsen aan het spoor of op stations wordt gewerkt.

6 uur geleden
Burgemeester: koning wist Emmen te ontroeren met zijn woorden

EMMEN (ANP) - Koning Willem-Alexander heeft veel inwoners van Emmen weten te ontroeren met de toespraak die hij aan het slot van zijn bezoek aan de Drentse stad hield. Dat stelde burgemeester Eric van Oosterhout zaterdag in het radioprogramma Met het oog op morgen. De burgervader blikte terug op Koningsdag.

9 uur geleden
Steden beleven drukke Koningsdag zonder grote incidenten

DEN HAAG (ANP) - Hoewel veel mensen op Koningsdag naar de grote steden kwamen, zorgde dat nauwelijks voor problemen. Een woordvoerder van de politie Amsterdam spreekt van een dag "zonder noemenswaardige incidenten". Hij benadrukt wel dat de politie met veel mensen aan het werk is in de hoofdstad en kleinere voorvallen, zoals vechtpartijen, "in de kiem smoort". Qua incidenten was het "te vergelijken met een normale vrijdag- of zaterdagavond".

14 uur geleden
Ruim 100 arrestaties na XR-demonstratie A10, circa 30 nog vast

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft meer dan honderd mensen opgepakt tijdens de demonstratie van Extinction Rebellion (XR) zaterdagmiddag in Amsterdam. Volgens een woordvoerster van de politie zijn zo'n negentig demonstranten direct weer heengezonden. Enkele tientallen mensen moeten langer in de cel blijven. Zij worden verdacht van het opzettelijk veroorzaken van gevaar op de snelweg. Een precies aantal kan de woordvoerster niet geven, maar het zou gaan om "om en nabij de dertig mensen".

16 uur geleden