Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meldingen van wateroverlast in Brabant, met name rond Eindhoven

Meldingen van wateroverlast in Brabant, met name rond Eindhoven

VELDHOVEN (ANP) - Volgens de politie in Oost-Brabant zijn zondag aan het einde van de middag in korte tijd veel meldingen van wateroverlast in de regio binnengekomen. Vooral uit de gebieden Eindhoven, Valkenswaard en Veldhoven komen veel meldingen. Om hoeveel meldingen het precies gaat, is niet bekend. Ook in Limburg is sprake van overlast.

In Veldhoven roept de politie op om het gebied rond de Dorpstraat voorlopig te mijden, maar ook in de overige plaatsen wordt geadviseerd om binnen te blijven "als dat kan". Mensen die toch naar buiten moeten, worden gevraagd voorzichtig te zijn.

Volgens de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost kan de overlast door de hevige regenbuien nog langere tijd duren. De veiligheidsregio waarschuwt voor gevaarlijke situaties, zoals putdeksels die door de overvloed aan water kunnen wegspoelen. "Ben hierop alert als u naar buiten gaat".

Code geel

Ook Limburg heeft te maken met wateroverlast. Op beelden op sociale media is te zien hoe straten in onder meer Echt en Roermond onderlopen. Volgens Weerplaza is zondagavond rond 18.45 uur op sommige plekken in het zuiden al meer dan 30 millimeter regen gevallen. Lokaal gaat het zelfs om 70 millimeter. Dat is meer dan de hoeveelheid neerslag die normaal in heel de maand juni valt.

Het KNMI heeft zondag voor heel Nederland code geel afgegeven vanwege onweersbuien. De buien trekken van zuid naar noord over het land en hierbij kan veel neerslag vallen. Inmiddels geldt code geel niet meer voor de provincie Zeeland.

Meer uit Binnenland

Queen voor de 20e keer bovenaan in Top 2000, Danny Vera op 2

HILVERSUM (ANP) - Queen staat voor de twintigste keer met Bohemian Rhapsody bovenaan de Top 2000 van NPO Radio 2. Danny Vera, in 2020 nog de nummer 1 met Roller Coaster, is net als de afgelopen twee jaar op de tweede plek te vinden. De nummer 3 is wederom voor de Eagles met Hotel California, zo werd vrijdag bekendgemaakt in het Top 2000 Café in Beeld & Geluid in Hilversum.

8 minuten geleden
SWOV: succes 30 km-wegen hangt af van inrichting rijbanen

DEN HAAG (ANP) - Het succes van de nieuwe maximumsnelheid in Amsterdam hangt af van de inrichting van de wegen zelf, zegt het nationaal wetenschappelijk onderzoeksbureau voor verkeersveiligheid SWOV. Dan gaat het bijvoorbeeld om klinkers in plaats van asfalt of een aanpassing van de breedte van de weg. "Dat kan niet van de ene op de andere dag in een stad zoals Amsterdam", zegt een woordvoerder. Vrijdag ging de maximumsnelheid op de meeste wegen in de hoofdstad van 50 naar 30 kilometer per uur.

2 uur geleden
Rechter haalt streep door opvang 300 asielzoekers in Uden

DEN BOSCH (ANP) - De opvang van driehonderd asielzoekers in een hotel van Van der Valk in Uden gaat voorlopig niet door. De nieuwe bewoners zouden op 11 december er hun intrek nemen en er tot uiterlijk 1 oktober 2026 verblijven. Maar de rechtbank haalde een streep door dit voornemen van de gemeente Maashorst en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

2 uur geleden
Yeşilgöz en Asscher bij viering Chanoeka op Amsterdamse Zuidas

AMSTERDAM (ANP) - Op de Zuidas in Amsterdam wordt maandagavond het joodse feest Chanoeka gevierd. Op het George Gershwinplein zullen onder meer demissionair minister Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid), voormalig vicepremier Lodewijk Asscher en Parool-columnist Debra Barraud spreken. De organisatie verwacht honderden mensen op de viering.

4 uur geleden
Van der Burg over asielzoekers: voor 1 januari 4000 plekken nodig

DEN HAAG (ANP) - Demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) heeft voor 1 januari 4000 opvangplekken nodig om de asielinstroom naar Nederland aan te kunnen, zei hij vrijdag na de wekelijkse ministerraad. Hij heeft een beroep gedaan op alle commissarissen van de Koning, de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), het Veiligheidsberaad en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) om dit voor elkaar te krijgen.

4 uur geleden
Hamer: pijnlijk dat RTL niet wachtte met Matthijs tot na rapport

HILVERSUM (ANP) - Mariëtte Hamer, de regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag, noemt het "pijnlijk" dat RTL gaat samenwerken met Matthijs van Nieuwkerk voordat de commissie-Van Rijn zijn werk heeft voltooid. Dat laat Hamer vrijdag aan het ANP weten in een reactie op het nieuws dat Van Nieuwkerk vanaf 1 januari voor RTL gaat werken.

4 uur geleden
Burgemeester Den Bosch niet vervolgd, OM seponeert aangiften

DEN BOSCH (ANP) - Burgemeester Jack Mikkers (VVD) van Den Bosch wordt niet vervolgd voor groepsbelediging. Het Openbaar Ministerie heeft alle 27 aangiften van discriminatie tegen hem geseponeerd.

4 uur geleden