Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Melbourne vestigt record: meeste dagen lockdown ter wereld

Melbourne vestigt record: meeste dagen lockdown ter wereld

MELBOURNE (ANP/DPA) - De Australische stad Melbourne heeft na zondag de twijfelachtige eer om de stad te zijn die wereldwijd het langst in lockdown heeft verkeerd vanwege corona. De inwoners van de stad zaten zondagavond, alle verschillende lockdownperiodes bij elkaar opgeteld, in totaal al 245 dagen gedwongen binnen, zo berekende de Australische omroep ABC. En zij blijven dat bovendien ook nog wel even.

Melbourne neemt het record voor langste cumulatieve lockdown over van Buenos Aires. Die Argentijnse hoofdstad was van 20 maart tot 11 november 2020 maar liefst 234 dagen achter elkaar in lockdown en ging ook van 21 tot 31 mei dit jaar nog een keer tien dagen op slot. Melbourne verdeelde zijn lockdowndagen over zes periodes.

De huidige lockdown in de stad zal nog minstens drie weken van kracht blijven. Daarna moet 70 procent van de stadsbevolking van 16 jaar en ouder zijn gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat percentage zou dan het startschot kunnen vormen voor het versoepelen van de lockdown. Al waarschuwde de premier van de deelstaat Victoria, waarin Melbourne ligt, dat de plannen voor die versoepelingen, indien nodig, ook nog kunnen worden uitgesteld.

In Australië zijn sinds het begin van de pandemie zo'n 105.000 coronabesmettingen geconstateerd. Iets meer dan 1200 mensen in Australië overleden als gevolg van een besmetting met het virus

Meer uit Buitenland

Hoge Raad: Krim-kunstschatten teruggeven aan Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - De Krim-kunstschatten, die het Amsterdamse Allard Pierson Museum al jaren noodgedwongen onder zijn hoede heeft, moeten worden teruggegeven aan Oekraïne. Dat heeft de Hoge Raad vrijdag besloten. Daarmee blijft een eerder oordeel van het gerechtshof in Amsterdam in stand.

13 minuten geleden
NAVO-troepen mogelijk al in Zweden voor toetreding tot alliantie

STOCKHOLM (ANP/RTR) - Zweden staat toe dat de NAVO troepen en materieel in het land stationeren, terwijl het zelf nog geen lid is van de alliantie. Het besluit is een "duidelijk signaal" naar Rusland en versterkt de Zweedse verdediging, aldus premier Ulf Kristersson en defensieminister Pal Jonson in een opiniestuk in de krant Dagens Nyheter.

42 minuten geleden
Dader steekpartij Annecy psychiatrisch onderzocht

ANNECY (ANP/AFP) - De Syrische vluchteling die donderdag in de Franse stad Annecy op een kinderspeelplaats met een mes onder anderen peuters aanviel, wordt psychiatrisch onderzocht. Zo wordt onder meer geprobeerd te achterhalen wat de man bewoog. De Franse autoriteiten denken niet aan een terroristisch motief en de man was niet onder invloed van alcohol of drugs.

2 uur geleden
Republikeinse voorzitter: aanklacht Trump donkere dag voor VS

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Kevin McCarthy heeft donderdag op Twitter laten weten dat hij de aanklacht tegen voormalig president Donald Trump "een donkere dag" vindt voor de Verenigde Staten.

6 uur geleden
Oud-president Trump aangeklaagd om opslag geheime documenten

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Oud-president Donald Trump heeft op zijn socialemediasite Truth Social gemeld dat hij is aangeklaagd. Trump zei dat de aanklacht "schijnbaar" te maken heeft met de dozen vol geheime documenten die op zijn landgoed Mar-a-Lago in Palm Beach in de staat Florida zijn gevonden.

8 uur geleden
Amerikaanse wetenschappers zien begin van El Niño

WASHINGTON (ANP/AFP) - Het weerverschijnsel El Niño lijkt te zijn begonnen, meldt het Amerikaanse National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA). Dat betekent dat de Stille Oceaan zal opwarmen. De wetenschappers houden rekening met nieuwe temperatuurrecords, mede omdat klimaatverandering het effect van El Niño kan versterken.

13 uur geleden
EU-landen bereiken doorbraak over asielbeleid

LUXEMBURG (ANP) - De EU-landen zijn het na een jarenlange patstelling eens geworden over het opvangen, terugsturen en verdelen van asielzoekers. Ze moeten nu nog wel overeenstemming bereiken met het Europees Parlement.

14 uur geleden