Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Melbourne beëindigt lockdown, ondanks recordaantal besmettingen

Melbourne beëindigt lockdown, ondanks recordaantal besmettingen

MELBOURNE (ANP/RTR) - In de Australische miljoenenstad Melbourne komt volgende week een einde aan de maandenlange lockdown, omdat in deelstaat Victoria 70 procent van de bevolking volledig gevaccineerd is. Tegelijkertijd wordt er een recordaantal besmettingen geregistreerd, liet premier Daniel Andrews donderdag weten.

In 24 uur tijd werden 2297 nieuwe coronabesmettingen gemeld, het hoogste aantal in alle Australische staten sinds het begin van de coronapandemie.

"Toch zullen we de lockdown beëindigen. Jullie laten je vaccineren, wij zullen heropenen. Ik doe wat ik zeg", aldus Andrews. In de naburige deelstaat New South Wales, waar Sydney deel van uitmaakt, werden de coronamaatregelen na ruim honderd dagen afgelopen week al versoepeld omdat 70 procent van de bevolking volledig gevaccineerd is.

Als de vaccinatiegraad in de staten stijgt naar 80 en 90 procent hebben de autoriteiten meer versoepelingen beloofd en mogen bijvoorbeeld ook nachtclubs weer open. Australië heeft ruim een jaar lang geprobeerd het virus buiten de deur te houden maar begint nu met Covid-19 te leren leven, maakte de Australische premier Scott Morrison vorige maand bekend.

Meer uit Buitenland

Zuid-Afrikaanse president overweegt aftreden na schandaal

JOHANNESBURG (ANP) - De top van het in Zuid-Afrika regerende Afrikaans Nationaal Congres (ANC) komt donderdagavond bijeen om een onderzoeksrapport te bespreken naar wat de affaire Phala Phala-boerderij wordt genoemd. President Cyril Ramaphosa zou op het punt staan af te treden naar aanleiding van het rapport, omdat het resultaat een afzettingsprocedure tegen de president zou rechtvaardigen. De Phala Phala-boerderij is een landgoed en wildpark van Ramaphosa ten noorden van Pretoria.

12 minuten geleden
Europol ontmantelt netwerk dat gevaarlijk paardenvlees verkoopt

DEN HAAG (ANP) - Europol heeft in Spanje en België 41 mensen gearresteerd voor het verkopen van mogelijk gevaarlijk paardenvlees. Het Europese criminele netwerk wordt in verband gebracht met voedselfraude, witwassen en valsheid in geschrifte. Ook is in Spanje een halve ton paardenvlees in beslag genomen.

2 uur geleden
Amerikaans ruimteschip kan beginnen aan terugreis van maan

HOUSTON (ANP) - Het nieuwe Amerikaanse ruimteschip dat bezig is aan een proefvlucht naar de maan kan donderdag beginnen met de terugkeer naar de aarde. Het onbemande vaartuig doet het beter dan verwacht, zegt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. Het is de bedoeling dat de Orion op 11 december in de Grote Oceaan plonst.

2 uur geleden
Lavrov: Westen mist kans conflict Oekraïne te bezweren

MOSKOU (ANP/RTR) - Het Westen mist een kans om een brug te bouwen naar Rusland en het conflict in Oekraïne te bezweren, volgens de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov. Hij noemde onder meer "grote problemen" binnen de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) die donderdag en vrijdag een ministersconferentie houdt in het Poolse Lodz. Lavrov is niet uitgenodigd ondanks het lidmaatschap van Rusland van de OVSE, een overleggroep van 57 landen die al bijna een halve eeuw bestaat.

3 uur geleden
Spaanse premier Sánchez kreeg ook 'ontvlambare brief'

TORREJÓN DE ARDOZ/MADRID (ANP) - De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft 24 november een brief toegezonden gekregen die volgens de politie "ontvlambaar" maar niet explosief was. De mededeling komt terwijl in het land bombrieven of brieven die bij opening in brand zouden vliegen op meerdere adressen zijn bezorgd die in verband worden gebracht met de oorlog in Oekraïne. De autoriteiten hebben de waakzaamheid verhoogd, omdat ze vrezen dat er meer van dit soort post komt.

4 uur geleden
Verenigde Naties hebben recordbedrag nodig voor humanitaire hulp

GENEVE (ANP/AFP) - De Verenigde Naties verwachten dat volgend jaar wereldwijd 339 miljoen mensen een vorm van noodhulp nodig zullen hebben. De organisatie heeft het recordbedrag van 51,5 miljard dollar (49,3 miljard euro) nodig om die hulp te kunnen bieden.

6 uur geleden
Vicepremier China hint op versoepeling coronamaatregelen

BEIJING (ANP/RTR) - Na protesten in verschillende steden in China lijken de autoriteiten in het land open te staan voor versoepeling van de strenge coronamaatregelen. Vicepremier Sun Chunlan heeft laten weten dat China toewerkt naar nieuwe vormen van preventie en beheersing van het virus.

7 uur geleden