Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Melania Trump spreekt troostende woorden tot families VS

Melania Trump spreekt troostende woorden tot families VS

CHARLOTTE (ANP) - De Republikeinse conventie is op de tweede avond opgeluisterd door Melania Trump. De echtgenote van president Donald Trump speechte vanuit de rozentuin van het Witte Huis en richtte zich daarbij vooral op de vrouwelijke kiezers. De first lady probeerde zo bij te dragen aan het imago van de Republikeinse Partij als hoeder van de traditionele Amerikaanse familie.

De aandacht was sterk gevestigd op Melania Trump, die er na haar toespraak op de vorige conventie van werd beschuldigd speeches van Michelle Obama te hebben geplagieerd. De presidentsvrouw sprak troostende woorden tot families die lijden onder de coronapandemie en beloofde dat haar echtgenoot "niet zou rusten tot hij al het mogelijke heeft gedaan om te zorgen voor iedereen die heeft geleden onder deze vreselijke epidemie".

Ook sprak zij onder meer haar dank uit richting zorgmedewerkers. Melania Trump verwees verder naar de onrust rond de rassenverhoudingen in Amerika door op te roepen tot een einde aan geweld en te zeggen dat mensen elkaar niet op basis van hun huidskleur moeten veroordelen.

Eric Trump

Andere prominente sprekers sloegen een minder verzoenende toon aan. Trumps zoon Eric haalde net als de sprekers op maandag hard uit naar de Democratische kandidaat Joe Biden. Biden "weet niks van de Amerikaanse arbeider of Amerikaanse bedrijven", aldus Eric Trump. Hij merkte ook op dat China over Biden heen zou lopen en noemde het "een enorme opluchting voor terroristen" als Biden verkozen zou worden. "Mijn vader zal voor jullie vechten", aldus Eric Trump.

Minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo prees vanuit Jeruzalem Trumps buitenlandbeleid. Pompeo zette zijn baas neer als iemand die weet hoe hij een goede deal moet sluiten en wees onder meer op Trumps toenadering tot Noord-Korea en de recente deal tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten, waarbij de Verenigde Staten bemiddelden.

Mary Ann Mendoza

Het thema van de avond 'land of opportunity' (land van kansen) kreeg onder meer vorm in een naturalisatieceremonie waarbij president Trump zelf aanwezig was. Vijf migranten van verschillende etnische achtergronden zworen daarbij trouw aan de VS en werden tot Amerikaans staatsburger gemaakt.

Pijnlijk voor de Republikeinen was het schrappen van Mary Ann Mendoza van de sprekerslijst. Mendoza had op Twitter antisemitische complottheorieën verspreid, hetgeen des te pijnlijker was omdat Trump met zijn pro-Israëlische politiek de stemmen van evangelische christenen wil binnenhalen. Zij vormen een van de belangrijkste doelgroepen van Trump en de Republikeinen. Mendoza zou Trumps strenge migratiebeleid prijzen in haar bijdrage aan de conventie.

Meer uit Buitenland

YouTube stopt met verwijderen onware informatie verkiezingen VS

SAN BRUNO (ANP) - YouTube gaat stoppen met het verwijderen van content die ten onrechte beweert dat de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 werden geplaagd door "fraude, fouten of haperingen", aldus het platform vrijdag. De beslissing kon snel rekenen op kritiek van voorstanders van het bestrijden van mis- en desinformatie.

36 minuten geleden
Duizenden Canadezen in Quebec geëvacueerd vanwege bosbranden

MONTREAL (ANP) - Tienduizend mensen in de Canadese provincie Quebec hebben vrijdag te horen gekregen dat ze hun woningen moeten verlaten als gevolg van oprukkende bosbranden. Volgens parlementslid Stephane Lauzon zijn er zo'n honderd branden in de provincie waarvan er zo'n twintig onbeheersbaar zijn geworden. Ook zijn het er "veel meer dan gisteren".

3 uur geleden
Biden in toespraak:

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdagavond aangekondigd dat hij zaterdag zijn handtekening zal zetten onder het wetsvoorstel dat het schuldenplafond in de Verenigde Staten verhoogt. Hij zei dat om 19.00 uur plaatselijke tijd in zijn eerste toespraak vanuit het Oval Office in het Witte Huis sinds hij twee jaar geleden president werd.

4 uur geleden
Schikking producers Rust en nabestaanden cameravrouw goedgekeurd

SANTA FE (ANP) - Een rechter in New Mexico heeft de schikking tussen de familie van de overleden cameravrouw Halyna Hutchins en de producenten van de western Rust goedgekeurd. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt.

7 uur geleden
Wagner-huurlingen vrijwel weg uit veroverd Bachmoet

BACHMOET (ANP/DPA) - Het Russische huurlingenleger Wagner heeft zijn aangekondigde terugtrekking uit de veroverde Oost-Oekraïense stad Bachmoet praktisch voltooid, meldt Wagner-baas Jevgeni Prigozjin. Van de Wagner-eenheden heeft 99 procent de stad verlaten. Alle posities zijn overgedragen aan het Russische ministerie van Defensie. Bachmoet was maandenlang het brandpunt van de Russische strijd om Oekraïens gebied.

9 uur geleden
Treinongeval in India maakt honderden slachtoffers

BALASORE (ANP/RTR/AFP) - Bij een ongeval tussen twee sneltreinen in het oosten van India zijn honderden slachtoffers gevallen. Het gaat voor zover bekend om vijftig tot tachtig doden, hoewel sommige Indiase media melden dat er inmiddels ruim 120 lichamen zouden zijn geborgen. Verder zouden er meer dan 850 gewonden zijn.

10 uur geleden
Pence niet vervolgd om geheime documenten in zijn huis

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse oud-vicepresident Mike Pence wordt niet vervolgd voor de geheime documenten die bij hem thuis werden gevonden. Het onderzoek naar de politicus is afgesloten, bevestigt het ministerie van Justitie na berichtgeving van onder meer CNN.

12 uur geleden