Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meisje (7) komt om door aanrijding met stadsbus in Utrecht

Meisje (7) komt om door aanrijding met stadsbus in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Een 7-jarig meisje is vrijdagochtend in Utrecht om het leven gekomen door een aanrijding met een stadsbus. Een 5-jarig jongetje raakte zwaargewond, meldt de politie. Beide kinderen komen uit Utrecht.

Het ongeval gebeurde rond 08.00 uur op de Vleutenseweg, op het puntje van de wijk Lombok. Wat er precies is gebeurd, kon een politiewoordvoerder nog niet zeggen. "We doen uitgebreid onderzoek naar de toedracht, dat gaat nog wel even duren", aldus de woordvoerder.

De kinderen waren op straat toen de aanrijding plaatsvond. Hart van Nederland meldt op basis van getuigen dat het ongeluk voor de ogen van de moeder gebeurde. Een politiewoordvoerder kan dat niet bevestigen. Ook of de kinderen bijvoorbeeld lopend of op de fiets waren, weet de woordvoerder nog niet.

Buspassagiers opgevangen

In de bus zat volgens de woordvoerder een flink aantal mensen. Zij zijn opgevangen in een nabijgelegen café en hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen. Niemand in de bus is gewond geraakt.

Op dit moment is niemand aangehouden. De politie heeft contact met mensen die in de bus zaten, onder wie de buschauffeur, aldus de politiewoordvoerder.

Meer uit Binnenland

Kamermeerderheid omarmt mestplannen Adema

DEN HAAG (ANP) - De kabinetsplannen om dreigende mestoverschotten tegen te gaan, kunnen rekenen op steun van een meerderheid van de Tweede Kamer. In elk geval NSC, GroenLinks-PvdA, VVD, D66 en CDA maakten tot nu toe in een debat duidelijk achter de voorstellen te staan van demissionair landbouwminister Piet Adema.

13 minuten geleden
Bloomberg: Turkije gaat NAVO-kandidatuur Rutte steunen

ANKARA/BRUSSEL (ANP) - Turkije spreekt vrijdag hoogstwaarschijnlijk zijn steun uit voor de kandidatuur van demissionair premier Mark Rutte om de baas van de NAVO te worden. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan neemt dat besluit na een bezoek van Rutte, zeggen bronnen dicht bij Erdogan tegen persbureau Bloomberg.

30 minuten geleden
Rode Kruis neemt advies ombudsman over Ter Apel 'ter harte'

DEN HAAG (ANP) - De Nationale ombudsman heeft het Rode Kruis geadviseerd om met de overheid in gesprek te gaan over hoe veilig hulp kan worden geboden in het geval van een nieuwe noodsituatie in het aanmeldcentrum in Ter Apel. De hulporganisatie neemt die aanbeveling "ter harte". Het advies staat in het donderdag verschenen rapport van de ombudsman over het handelen van overheidsinstanties bij de noodsituatie in de zomer van 2022.

42 minuten geleden
Storing luchtverkeersleidingssysteem niet veroorzaakt door hack

SCHIPHOL (ANP) - De storing aan het luchtverkeersleidingssyteem waardoor vorige week maandagavond een tijdlang vrijwel geen vliegverkeer van en naar Nederland mogelijk was, is niet veroorzaakt door een hack of andere factoren van buitenaf. Dat meldt Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). De precieze oorzaak van de technische storing is nog niet duidelijk. De organisatie gaat een extern bureau inschakelen voor ondersteuning bij het verdere onderzoek.

1 uur geleden
Greenpeace wil dat overheid giftige uitstoot industrie zelf meet

AMSTERDAM (ANP) - De overheid moet per direct zelf de uitstoot van schadelijke stoffen door grote industriële partijen zoals Tata Steel en Chemours gaan meten, vindt Greenpeace. Volgens de milieuorganisatie is de regering voor schattingen over de uitstoot grotendeels afhankelijk van data die dergelijke "grote vervuilers" zelf aanleveren. "Op die manier kun je nooit goed handhaven, want je weet niet wat er speelt", aldus Greenpeace.

1 uur geleden
Bestuur islamitische scholen Amsterdam mag voorlopig blijven

AMSTERDAM (ANP) - Het bestuur van de Stichting Islamitische School Amsterdam wordt vooralsnog niet geschorst of ontslagen. De scholenkoepel krijgt een laatste kans om te voorkomen dat hij failliet gaat. Als de stichting op 1 juni nog niet is gered, worden de bestuurders wel geschorst, heeft de rechtbank in Amsterdam donderdag bepaald. Het Openbaar Ministerie had om het ontslag gevraagd.

1 uur geleden
Uitspraak hof Marumse zwembadmoord uitgesteld, vonnis even online

LEEUWARDEN (ANP) - De uitspraak in het hoger beroep donderdag in de Marumse zwembadmoord is uitgesteld nadat eerder op de dag per ongeluk een van de arresten al was gepubliceerd. De advocaten hebben daarna het hof gewraakt. Een wrakingskamer buigt zich nu over het verzoek om andere rechters. Waarschijnlijk volgt de uitspraak later vandaag.

1 uur geleden