Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meisje (5) overleden na explosie plezierjacht Kropswolde

Meisje (5) overleden na explosie plezierjacht Kropswolde

KROPSWOLDE (ANP) - Een van de kinderen die bij een explosie woensdag op een plezierjacht in de haven Meerwijck in Kropswolde gewond raakte, is overleden. Het gaat om een meisje van 5 jaar, bevestigt de gemeente Midden-Groningen na berichtgeving door RTV Noord.

De explosie vond woensdag rond 13.45 uur plaats bij een camping aan de Strandweg langs het Zuidlaardermeer. De precieze oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Behalve het 5-jarige meisje raakten nog vijf mensen gewond, onder wie drie ernstig. De slachtoffers zijn een 28-jarige vrouw, twee mannen van 29 en 64 jaar en nog twee minderjarigen, allen afkomstig uit de gemeente Midden-Groningen.

In een radioprogramma van RTV Noord, waar locoburgemeester van Midden-Groningen Erik Drenth donderdag te gast was, werd door de omroep gemeld dat de slachtoffers tot dezelfde familie behoren. De gemeente kan dit nog niet bevestigen.

Forensisch onderzoek

De locoburgemeester geeft in het programma aan dat het afwachten is hoe alles verder verloopt. "Ik heb contact met de mensen van de camping, als daar nazorg nodig is dan kunnen we assisteren. Ook heb ik via familieagenten contact met de familie."

De politie Groningen meldde donderdag al dat de toestand van een van de kinderen kritiek was.

Er vindt forensisch onderzoek plaats op het schip en betrokkenen en ooggetuigen worden gehoord.

Meer uit Binnenland

Voorzitter Republikeinen Nederland: hoofd Secret Service moet weg

DEN HAAG (ANP) - Het hoofd van de Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump, moet ontslag nemen. Dat zegt voorzitter van Republicans Abroad Netherlands Renee Nielsen in een reactie op de moordaanslag op presidentskandidaat Trump.

1 uur geleden
Explosie in woning Rotterdam leidt tot ontdekking drugslab

ROTTERDAM (ANP) - Een explosie in een woning zondagochtend vroeg in Rotterdam-Zuid heeft een drugslab aan het licht gebracht. De explosie is vermoedelijk van binnenuit ontstaan, maar of het lab daadwerkelijk de oorzaak van de explosie was, moet nog worden onderzocht. Na de ontploffing brak brand uit. Niemand is gewond geraakt, meldt de politie.

4 uur geleden
Waterschappen pompen volop om water weg te krijgen

DEN HAAG (ANP) - Door de zware regenval van vrijdag hebben waterschappen in het noorden en oosten van het land de handen vol aan het afvoeren van het water. Ook zijn verschillende sluizen dicht, omdat door de hoge waterstanden de veiligheid niet gegarandeerd kan worden.

20 uur geleden
ANWB ziet al veel vakantiedrukte op wegen in Europa

DEN HAAG (ANP) - De ANWB ziet zaterdag al veel vakantiedrukte op wegen in Europa. Volgens een woordvoerder is onder meer in Frankrijk en Duitsland sprake van veel vertraging.

23 uur geleden
Dode vrouw gevonden in water Honselersdijk

HONSELERSDIJK (ANP) - In het water bij de Boswoning in Honselersdijk, in het Westland, is een overleden vrouw gevonden. Het gaat om een 68-jarige inwoonster van die plaats. Volgens de politie, die uitgaat van een ongeluk, is ze vrijdagavond in het water terechtgekomen en vervolgens overleden.

1 dag geleden
CPNB: Dragt gaf generaties leesplezier met iconische boeken

AMSTERDAM (ANP) - Directeur Eveline Aendekerk van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) is geschrokken van het nieuws dat kinderboekenschrijfster Tonke Dragt is overleden. Dragt, bekend van onder meer De brief voor de koning, overleed vrijdag op 93-jarige leeftijd in haar woonplaats Den Haag.

1 dag geleden
Schrijver Kromhout: nieuw werk van Tonke Dragt onderweg

HILVERSUM (ANP) - Van de vrijdag overleden jeugdboekenschrijfster Tonke Dragt is een nieuw boek onderweg. Dat zei schrijver Rindert Kromhout, met wie ze recent veel samenwerkte, zaterdag.

1 dag geleden