Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meghan was doelwit online-haatcampagne, zeggen onderzoekers

Meghan was doelwit online-haatcampagne, zeggen onderzoekers

WASHINGTON (ANP) - Meghan en haar echtgenoot prins Harry waren het doelwit van een gecoördineerde haatcampagne via internet. Dat komt naar voren uit een analyse van 114.000 Twitterberichten die over het stel gingen, schrijft de krant The Washington Post.

Het onderzoek is uitgevoerd door het platform Bot Sentinel, dat volgens de krant concludeerde dat 83 accounts achter 70 procent van de meest vijandige tweets zaten. Die hadden samen ruim 187.000 volgers en het potentieel om 17 miljoen gebruikers te bereiken. Vooral Meghan kreeg het naar verluidt zwaar te verduren. In sommige tweets stond verhulde racistische taal.

De hertogin heeft zelf al eens opgemerkt dat ze in 2019 de "meest getrollde" persoon ter wereld zou zijn geweest, waarmee ze verwees naar de hatelijke berichten die online over haar zijn verspreid. Daar zou ze ook veel last van hebben gehad. Meghan en haar echtgenoot Harry, de kleinzoon van koningin Elizabeth, hebben een gespannen relatie met het koningshuis. Ze vertrokken dit jaar samen naar de Verenigde Staten.

Twitter liet de krant weten dat meerdere van de accounts die in het rapport staan al zijn gesloten. Het bedrijf zegt geen bewijs te hebben gevonden dat daadwerkelijk sprake was van "grootschalige coördinatie of het gebruik van meerdere accounts door dezelfde persoon". Woordvoerders van Harry en Meghan hebben nog niet gereageerd.

Meer uit Buitenland

Oud-rivaal Nikki Haley gaat op Trump stemmen

WASHINGTON (ANP) - Oud-gouverneur Nikki Haley heeft aangekondigd dat ze bij de komende presidentsverkiezingen op haar partijgenoot Donald Trump gaat stemmen. Ze zegt hem te verkiezen boven huidig president Joe Biden, berichten Amerikaanse media.

2 uur geleden
Krant: Oman zet ex-gedetineerden Guantánamo Bay land uit

MASQAT (ANP) - Oman wil tientallen Jemenieten uitwijzen die voorheen vastzaten in het Amerikaanse gevangenenkamp Guantánamo Bay. Dat bericht de krant The Washington Post na gesprekken met betrokkenen.

3 uur geleden
VS zien geen grootschalig Israëlisch offensief in Rafah

WASHINGTON (ANP/DPA) - Volgens de Verenigde Staten hebben de Israëlische militaire operaties in de stad Rafah in het zuiden van de Gazastrook niet de omvang waarvoor de Amerikaanse regering heeft gewaarschuwd. De Israëlische operaties in het gebied waren tot nu toe gerichter en beperkt. Het ging niet om offensieven in het centrum van dichtbevolkte stedelijke gebieden, zei de veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president Joe Biden, Jake Sullivan.

3 uur geleden
Eerste Oekraïense gevangenen naar het front

CHMELNYTSKY/KYIV (ANP/AFP) - Een Oekraïens tribunaal heeft de eerste twee gevangenen 'vrijgelaten' om te gaan vechten met de strijdkrachten in de oorlog tegen Rusland. Twee wegens diefstal veroordeelde gedetineerden worden op bevel van het tribunaal overgedragen door de gevangenis aan de Nationale Garde van Oekraïne.

5 uur geleden
Verenigd Koninkrijk houdt 4 juli parlementsverkiezingen

LONDEN (ANP) - Het Verenigd Koninkrijk houdt op donderdag 4 juli parlementsverkiezingen. Dat maakte de Britse premier Rishi Sunak bekend buiten zijn ambtswoning in Downing Street in Londen.

7 uur geleden
Premier Netanyahu noemt erkenning Palestina prijs voor terrorisme

JERUZALEM (ANP/RTR) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft de erkenning van Palestina als staat door drie Europese landen "een prijs voor terrorisme" genoemd.

7 uur geleden
Krant: Verenigd Koninkrijk houdt in juli parlementsverkiezingen

LONDEN (ANP) - De Britse premier Rishi Sunak kondigt later woensdag aan dat in juli vervroegd parlementsverkiezingen worden gehouden. Dat zeggen ingewijden tegen de Britse krant The Guardian.

8 uur geleden