Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meghan was doelwit online-haatcampagne, zeggen onderzoekers

Meghan was doelwit online-haatcampagne, zeggen onderzoekers

WASHINGTON (ANP) - Meghan en haar echtgenoot prins Harry waren het doelwit van een gecoördineerde haatcampagne via internet. Dat komt naar voren uit een analyse van 114.000 Twitterberichten die over het stel gingen, schrijft de krant The Washington Post.

Het onderzoek is uitgevoerd door het platform Bot Sentinel, dat volgens de krant concludeerde dat 83 accounts achter 70 procent van de meest vijandige tweets zaten. Die hadden samen ruim 187.000 volgers en het potentieel om 17 miljoen gebruikers te bereiken. Vooral Meghan kreeg het naar verluidt zwaar te verduren. In sommige tweets stond verhulde racistische taal.

De hertogin heeft zelf al eens opgemerkt dat ze in 2019 de "meest getrollde" persoon ter wereld zou zijn geweest, waarmee ze verwees naar de hatelijke berichten die online over haar zijn verspreid. Daar zou ze ook veel last van hebben gehad. Meghan en haar echtgenoot Harry, de kleinzoon van koningin Elizabeth, hebben een gespannen relatie met het koningshuis. Ze vertrokken dit jaar samen naar de Verenigde Staten.

Twitter liet de krant weten dat meerdere van de accounts die in het rapport staan al zijn gesloten. Het bedrijf zegt geen bewijs te hebben gevonden dat daadwerkelijk sprake was van "grootschalige coördinatie of het gebruik van meerdere accounts door dezelfde persoon". Woordvoerders van Harry en Meghan hebben nog niet gereageerd.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Lichaam van vrouw gevonden in auto bij Niagara Watervallen

NIAGARA FALLS (ANP/AFP) - Het lichaam van een vrouw van rond de zestig jaar oud is woensdag gevonden in een auto bij de wereldberoemde Niagara Watervallen op de grens van Canada en de Verenigde Staten. Een helikopter van de kustwacht werd ingezet om de vrouw uit het water te halen, de auto is echter in het snelstromende water blijven liggen.

14 uur geleden
Enorme ster van Sagrada Familia voor het eerst verlicht

BARCELONA (ANP/DPA) - De enorme ster op de een na hoogste toren van de Sagrada Familia in Barcelona is woensdagavond voor het eerst verlicht. Duizenden mensen kwamen af op de inwijding van de Heilige Mariatoren, die 138 meter hoog is.

16 uur geleden
Denemarken verlengt kerstvakantie basisschool, beperkingen horeca

KOPENHAGEN (ANP/DPA/RTR/BLOOMBERG) - Denemarken neemt nieuwe maatregelen tegen het coronavirus. De kerstvakantie in het basisonderwijs begint vervroegd op 15 december en daarnaast moeten restaurants en cafés vanaf vrijdag om middernacht dicht zijn. Discotheken en soortgelijke uitgaansgelegenheden moeten sluiten en in concertzalen mogen maximaal vijftig bezoekers zijn.

18 uur geleden
Biden wil schonere overheid, maar weerstand dreigt

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Biden heeft officieel opdracht gegeven de overheid tegen 2050 klimaatneutraal te maken. Maar de plannen voor een schonere, milieuvriendelijkere nationale overheid gaan gepaard met uitdagingen en weerstand, meldt de krant The Washington Post.

19 uur geleden
Strengere coronamaatregelen in Engeland door Omikron-variant

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse premier Boris Johnson heeft strengere coronamaatregelen voor Engeland aangekondigd. Mensen moeten bijvoorbeeld weer thuiswerken in een poging de verspreiding van de Omikron-variant te vertragen. Ook wordt de mondkapjesplicht uitgebreid en is voor een bezoek aan nachtclubs en locaties met veel mensen voortaan een coronapas vereist.

19 uur geleden
Aantal Omikron-gevallen stijgt naar bijna 1500

SOLNA (ANP) - Bijna 1500 mensen in de wereld hebben sowieso de Omikron-variant van het coronavirus opgelopen. De virusversie is bij 1458 mensen uit 55 landen vastgesteld, maar het werkelijke aantal besmettingen kan aanzienlijk hoger liggen. Alle mensen hadden milde klachten of helemaal geen symptomen. Voor zover nu bekend is nog niemand aan de Omikron-variant overleden.

22 uur geleden
Eerste gevaccineerde wereldwijd roept anderen op tot inenting

LONDEN (ANP) - De Britse vrouw (91) die een jaar geleden als eerste persoon wereldwijd een volledig getest coronavaccin kreeg, roept anderen op zich te laten inenten. "Doe het gewoon", aldus Margaret Keenan in een video ter gelegenheid van het jubileum.

22 uur geleden