Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meghan was doelwit online-haatcampagne, zeggen onderzoekers

Meghan was doelwit online-haatcampagne, zeggen onderzoekers

WASHINGTON (ANP) - Meghan en haar echtgenoot prins Harry waren het doelwit van een gecoördineerde haatcampagne via internet. Dat komt naar voren uit een analyse van 114.000 Twitterberichten die over het stel gingen, schrijft de krant The Washington Post.

Het onderzoek is uitgevoerd door het platform Bot Sentinel, dat volgens de krant concludeerde dat 83 accounts achter 70 procent van de meest vijandige tweets zaten. Die hadden samen ruim 187.000 volgers en het potentieel om 17 miljoen gebruikers te bereiken. Vooral Meghan kreeg het naar verluidt zwaar te verduren. In sommige tweets stond verhulde racistische taal.

De hertogin heeft zelf al eens opgemerkt dat ze in 2019 de "meest getrollde" persoon ter wereld zou zijn geweest, waarmee ze verwees naar de hatelijke berichten die online over haar zijn verspreid. Daar zou ze ook veel last van hebben gehad. Meghan en haar echtgenoot Harry, de kleinzoon van koningin Elizabeth, hebben een gespannen relatie met het koningshuis. Ze vertrokken dit jaar samen naar de Verenigde Staten.

Twitter liet de krant weten dat meerdere van de accounts die in het rapport staan al zijn gesloten. Het bedrijf zegt geen bewijs te hebben gevonden dat daadwerkelijk sprake was van "grootschalige coördinatie of het gebruik van meerdere accounts door dezelfde persoon". Woordvoerders van Harry en Meghan hebben nog niet gereageerd.

Meer uit Buitenland

Japan, Groot-Brittannië en Italië gaan gevechtsvliegtuig bouwen

LONDEN (ANP/AFP) - Japan, Groot-Brittannië en Italië gaan samen bouwen aan een gevechtsvliegtuig dat in 2035 af moet zijn. Door hun kennis te delen hopen de drie landen met het "ambitieuze avontuur" de "militaire capaciteiten en technologische voorsprong" te vergroten. Andere landen, bondgenoten en NAVO-partners mogen zich aansluiten bij het project.

3 uur geleden
Deel Parijs in het donker door stroomstoring

PARIJS (ANP) - Zo'n honderd straten in verschillende wijken van Parijs zaten donderdagavond enige tijd in het donker. De stroom in de Franse hoofdstad viel uit door schade aan het elektriciteitsnet. Ook in en rondom het stadhuis van Parijs gingen de lichten plotseling uit, meldt de Franse krant Le Figaro.

7 uur geleden
Justitie VS wil team Trump straffen om minachting van rechtsgang

WASHINGTON (ANP) - Het Amerikaanse ministerie van Justitie probeert via een rechter voor elkaar te krijgen dat het juridische team van oud-president Donald Trump gestraft wordt voor minachting van de rechtbank. Amerikaanse media melden donderdag op basis van bronnen binnen justitie dat de maat nu vol is, omdat de advocaten van Trump nog altijd niet hebben voldaan aan een dagvaarding die maanden geleden werd ingediend.

9 uur geleden
Netanyahu heeft extra tijd nodig om rechtse regering te vormen

JERUZALEM (ANP/RTR) - De voormalige en toekomstige Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft meer tijd nodig voordat hij zijn nieuwe, zeer rechtse regering kan presenteren. Hij heeft de president twee weken extra gevraagd.

11 uur geleden
Amerikaans parlement zet stap naar hoogste defensiebudget ooit

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft wetgeving goedgekeurd die de weg vrijmaakt voor een defensiebudget voor 2023 van 858 miljard dollar (812,4 miljard euro). Dat recordbedrag is 45 miljard dollar (42,6 miljard euro) hoger dan wat president Joe Biden had voorgesteld. De wet moet nog door de Senaat worden goedgekeurd voordat Biden hem kan ondertekenen.

13 uur geleden
Gratis condooms voor jongeren van 18 tot 25 jaar in Frankrijk

PARIJS (ANP/RTR/AFP) - Jongeren in Frankrijk kunnen vanaf volgend jaar gratis condooms krijgen om de verspreiding van seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's) en ongewenste zwangerschappen tegen te gaan. In apotheken zijn condooms vanaf 1 januari gratis voor mensen van 18 tot 25 jaar, kondigde president Emmanuel Macron aan.

13 uur geleden
Israël doodt vier Palestijnen op bezette Westelijke Jordaanoever

JENIN (ANP/RTR) - Israëlische troepen hebben vier Palestijnen gedood op de bezette Westelijke Jordaanoever, melden medische functionarissen. De Islamitische Jihad heeft een van de doden als lid geclaimd. Zijn lichaam werd tijdens zijn begrafenis in de vlag van de militante groep gewikkeld.

15 uur geleden