Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Meet and greet' met Verstappen wordt moeilijk op Zandvoort

'Meet and greet' met Verstappen wordt moeilijk op Zandvoort

BARCELONA (ANP) - Max Verstappen heeft de Formule 1 na 35 jaar weer teruggebracht naar Zandvoort, maar de populaire coureur zal tijdens de Dutch Grand Prix op 1, 2 en 3 mei met opzet in de luwte worden gehouden. De coureur van Red Bull moet zich concentreren op zijn werk en dat zullen de naar verwachting 300.000 bezoekers merken.

"Zandvoort heeft een uitstekende promotor die alles fantastisch regelt. Het is een uitvloeisel van wat Max heeft teweeggebracht. Toch zullen we hem het raceweekend in Zandvoort moeten ontzien", zegt zijn manager Raymond Vermeulen. "Hij heeft een druk programma en zal zich moeten focussen op het racen."

Het zal dus minder open zijn dan op de populaire Jumbo Racedagen van de afgelopen jaren, waarop de fans met duizenden naar het circuit in de duinen kwamen om Verstappen van dichtbij te bewonderen en met hem op de foto te gaan. "Dat waren intensieve dagen, maar dat zal in mei anders zijn. We gaan op de vrijdag, die Jumbo heeft omarmd, wel proberen dat Max even aandacht heeft voor de fans, maar een persoonlijke 'meet and greet' wordt heel lastig."

Gedaanteverwisseling

Inmiddels heeft Circuit Zandvoort een nieuwe 'mijlpaal' bereikt in de voorbereiding op de terugkeer van de Formule 1. De asfaltering van de racebaan is gereed. "Het was nog even spannend met die stormachtige dagen, maar we hebben het werk voort kunnen zetten. Nu nog een paar dagen uitharden en dan is het vernieuwde circuit rijklaar", aldus directeur Robert van Overdijk.

De racebaan in de Zandvoortse duinen heeft een forse gedaantewisseling ondergaan. Er zijn twee zogeheten kombochten aangelegd, uniek voor de Formule 1. "Ik denk dat we begin maart een moment uitzoeken voor de eerste ronde. Daar willen we wel iets speciaals van maken." Manager Vermeulen wilde niet ingaan op de vraag of Verstappen de racebaan zal inwijden. "Max is nu in Barcelona om te testen. Daar ligt nu alle aandacht.’’

Verstappen was woensdag op de eerste officiële testdag van de Formule 1 op het circuit van Barcelona niet de snelste, maar hij reed wel 168 ronden, de meeste van allemaal. Na die totale afstand van 782 kilometer was hij uitgesproken positief. "De auto is beter en sneller. De betrouwbaarheid lijkt zelfs nog weer groter. Ik denk dat deze auto sterker is dan die van vorig jaar, maar dat moet ook. Ik wil voor de titel gaan."

Meer uit Sport

Jumbo-Visma met Roglic naar Ronde van Emilia

BOLOGNA (ANP) - Jumbo-Visma verschijnt zaterdag met Primoz Roglic aan de start van de Ronde van Emilia. Donderdag ging het gerucht dat de Sloveense kopman op het punt staat de Nederlandse wielerploeg te verlaten. De meervoudig winnaar van de Vuelta heeft nog een doorlopend contract.

1 uur geleden
Wielrenner Van Avermaet sluit carrière af met drie wedstrijden

PARIJS (ANP) - Greg van Avermaet fietst nog drie wedstrijden en dan stopt hij als professioneel wielrenner. Dat heeft de Belg laten weten op X, voorheen Twitter. Hij rijdt zondag nog het Belgisch kampioenschap gravelfietsen, dinsdag Binche-Chimay-Binche en volgende week zondag Parijs-Tours.

1 uur geleden
Atlete Van Es mist WK hardlopen op de weg door fietsongeluk

RIGA (ANP) - Diane van Es mist de wereldkampioenschappen hardlopen op de weg. Ze is van haar fiets gevallen en kampt met een hersenschudding, zo liet de 24-jarige atlete weten op Instagram.

1 uur geleden
Swiatek in kwartfinales uitgeschakeld op tennistoernooi Tokio

TOKIO (ANP) - De Poolse tennisster Iga Swiatek is op het WTA-toernooi van Tokio in de kwartfinales blijven steken. Veronika Koedermetova was met 6-2 2-6 6-4 te sterk voor de mondiale nummer 2. De partij duurde 2 uur en 21 minuten.

2 uur geleden
In negen op tien gemeenten minder kinderen lid van sportclub

DEN HAAG (ANP) - Het aantal kinderen dat lid is van een sportvereniging is in vijf jaar tijd met meer dan 130.000 afgenomen. In bijna negen op de tien gemeenten nam het aantal jeugdleden tussen 2018 en 2022 af. Volgens recente cijfers van NOC*NSF was in 2022 zo'n 48 procent van de kinderen en jongeren in de leeftijd 5 tot en met 18 jaar lid was van een sportvereniging, terwijl dit in 2018 nog 51 procent was.

4 uur geleden
Turner Schmidt 10 jaar na WK-debuut terug in Antwerpen

ANTWERPEN (ANP) - Turner Casimir Schmidt keert bij de WK in Antwerpen terug op de plek waar hij tien jaar geleden zijn WK-debuut maakte. De 27-jarige Schmidt strijdt zaterdag met de Nederlandse ploeg om een olympisch teamticket. Daarvoor is een plek bij de beste twaalf landenteams vereist. Volgens Schmidt is er in 10 jaar tijd veel veranderd.

4 uur geleden
Judoka Vermeer maakt een jaar na zware blessure rentree

PRAAG (ANP) - Judoka Sanne Vermeer maakt dit weekeinde, een jaar nadat ze een zware knieblessure had opgelopen, haar rentree. Ze komt in actie op de European Open in Praag. De Friezin, die in 2021 brons won op de WK in de klasse tot 63 kilogram, komt voortaan uit in een andere gewichtsklasse, namelijk die tot 70 kilogram.

13 uur geleden