Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meeste wegen in Leersum weer begaanbaar

Meeste wegen in Leersum weer begaanbaar

LEERSUM (ANP) - De meeste wegen en fietspaden in Leersum zijn opgeruimd en weer begaanbaar. Het gaat echter nog dagen en misschien wel twee weken duren voordat alles is opgeruimd in het dorp. Dat meldt een woordvoerder van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Het dorp, dat onderdeel is van de gemeente, werd vrijdag getroffen door extreem noodweer waarbij negen mensen gewond raakten en talloze bomen omwaaiden.

De provincie heeft de wegen tussen Amerongen en Doorn (N225) en tussen Maarsbergen en de Donderberg-rotonde (N226) inmiddels vrijgegeven. Ook de fietspaden zijn weer geschoond. De Broekhuizerlaan in Leersum blijft tot nader orde afgesloten voor al het verkeer.

Zeker zes huizen zijn voorlopig niet bewoonbaar. De gemeente had bewoners onderdak aangeboden, maar zij konden bij familie en vrienden terecht. "Er wordt nog gekeken of de huizen definitief onbewoonbaar zijn of hoe lang het nog duurt voordat de bewoners weer terug kunnen", zegt de woordvoerder. Ook bij andere huizen in het dorp wordt gekeken of daar grote schade is.

Gezamenlijke inzet

Zondag waren medewerkers van de buitendienst voor de derde dag op rij aan het werk om samen met inwoners en aannemers Leersum weer veilig en opgeruimd te krijgen. De gemeente noemde de gezamenlijke inzet "fantastisch" en "hartverwarmend". Zicht op de totale omvang van de schade is er vooralsnog niet. "Eerst komt het opruimen. De totale schade kan pas op een later moment worden geĆÆnventariseerd."

Mensen die vragen hebben over schade aan hun huis en de afhandeling daarvan, kunnen terecht bij het dorpshuis De Binder of op een speciaal spreekuur.

Meer uit Binnenland

Gewonde na schietpartij in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Bij een schietpartij in een appartementencomplex aan de Asstraat in Den Haag is zaterdagavond iemand gewond geraakt, meldt de politie. Die gewonde is met spoed vervoerd naar het ziekenhuis.

29 minuten geleden
Man dood na schietincident in flat in Oss

OSS (ANP) - In een appartement aan de Hertewissel in Oss is zaterdagavond een man dood gevonden, nadat er was geschoten. Dat meldt de politie. De toedracht wordt nog onderzocht, vooralsnog zijn geen verdachten gearresteerd.

30 minuten geleden
Kerstboom in Gerbrandytoren IJsselstein brandt voor 25e keer

IJSSELSTEIN (ANP) - Iedereen die de komende dagen in de buurt is van de Utrechtse plaats IJsselstein kan hem vanaf zaterdagavond weer zien: de kerstboom in de Gerbrandytoren, de grote zendmast in IJsselstein. Even na 20.00 uur gingen de lampen aan, "op tijd en alles doet het", zo meldde een woordvoerder van de stichting achter de kerstboom. Het is de 25e keer dat deze kerstboom aan gaat.

5 uur geleden
Consternatie op Koewachter kerstmarkt, drie mannen opgepakt

KOEWACHT (ANP) - De politie heeft vrijdagavond op de kerstmarkt in het Zeeuwse dorp Koewacht drie mannen opgepakt die zich hebben misdragen, zo meldt de politie zaterdag. Het heeft "helaas", aldus de politie, "tot flink wat consternatie tussen de gezellige kraampjes" geleid. Twee opgepakte mannen komen uit Belgiƫ (33 en 28 jaar), de derde komt uit Koewacht zelf (39).

9 uur geleden
Twee doden in Rijnsburg, vermoedelijk door koolmonoxide

RIJNSBURG (ANP) - In Rijnsburg zijn zaterdag twee overleden personen aangetroffen, in en voor een woning aan de Brouwerstraat. Ze zijn vermoedelijk door koolmonoxidevergiftiging om het leven gekomen, meldt de politie.

12 uur geleden
Autoriteiten Dubai: Taghi niet gewond toen hij het land verliet

AMSTERDAM (ANP) - Marengo-hoofdverdachte Ridouan Taghi was niet gewond toen hij eind 2019 door de politie in Dubai op het vliegtuig naar Nederland werd gezet. Dat hebben de autoriteiten aldaar aan Nederland laten weten. Dat antwoord is saillant, want bij aankomst in Nederland had Taghi zichtbaar verwondingen aan zijn gezicht, het Openbaar Ministerie heeft later ook erkend dat een arts in Nederland letsel had geconstateerd.

12 uur geleden
Nederland wil internationaal samenwerken tegen fossiele subsidies

DUBAI (ANP) - Na wekenlange blokkades van klimaatactivisten van Extinction Rebellion op de snelweg wil Nederland nu internationaal samenwerken om fossiele subsidies af te bouwen. Dat is omdat een aanzienlijk deel van de voordelen die zijn afgesproken met de fossiele industrie vastzit in internationale afspraken, legt demissionair klimaatminister Rob Jetten uit.

14 uur geleden