Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meeste test- en prikstraten gaan maandagmiddag weer open

Meeste test- en prikstraten gaan maandagmiddag weer open

DEN HAAG (ANP) - Mensen kunnen vanaf maandagmiddag weer worden getest op het coronavirus en ertegen worden gevaccineerd. In vrijwel het hele land gaan de teststraten en vaccinatielocaties in de loop van de middag weer open. Alleen in Drenthe blijven alle plekken voor tests en vaccinaties de hele dag dicht.

De test- en vaccinatie-afspraken van maandagochtend komen te vervallen en mensen moeten een nieuwe afspraak maken.

In Zeeland zijn de eerste testlocaties inmiddels weer opengegaan. Ook de twee vaccinatieplekken in de provincie, in Goes en Terneuzen, zijn weer open. Alleen de teststraat in Sint Maartensdijk (Tholen) blijft de hele dag dicht. Ook in de regio Brabant-Zuidoost wordt weer getest en gevaccineerd. Aan het einde van de ochtend openen de locaties in het noorden van Noord-Holland, op de teststraat in Opmeer na.

Vanaf het middaguur kunnen mensen zich weer laten testen en vaccineren in Groningen, Flevoland, Noord- en Oost-Gelderland, Gelderland-Midden, Zaanstreek-Waterland, Kennemerland, Amsterdam-Amstelland, Hollands Midden, Haaglanden, Rotterdam-Rijnmond, Zuid-Holland Zuid, West-Brabant, Hart voor Brabant, Limburg-Noord en Zuid-Limburg. Halverwege de middag gaan ook de test- en vaccinatielocaties in Friesland, IJsselland, Twente, Gelderland-Zuid, Utrecht en Gooi en Vechtstreek weer open.

In Rotterdam blijven de testbussen de hele dag dicht en in Twente gaan de testlocaties in Hengelo, Bentelo en Denekamp pas dinsdag weer open.

Meer uit Gezond

Verdachte verpleger ontkent, werkt mee aan onderzoek

ASSEN (ANP) - De voormalige verpleegkundige van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen (WZA), die wordt verdacht van betrokkenheid bij een twintigtal sterfgevallen, ontkent dit volgens zijn advocaten. Ze laten vrijdag weten dat hun cliënt heeft meegewerkt aan het opsporingsonderzoek en meermalen uitgebreid heeft verklaard bij de politie.

2 dagen geleden
Alpe d'HuZes haalt ruim 17 miljoen euro op voor kankeronderzoek

ALPE D'HUEZ (ANP) - De zestiende editie van het sportieve evenement Alpe d'HuZes heeft ruim 17 miljoen euro opgeleverd voor kankeronderzoek. De 5000 deelnemers beklommen donderdag fietsend, hardlopend of wandelend maximaal zes keer de Franse berg Alpe d'Huez om het geld op te halen, volgens de organisatie "een bedrag om trots op te zijn".

2 dagen geleden
Kuipers steekt 32 miljoen euro in onderzoek langdurige covid

DEN HAAG (ANP) - Minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) steekt 32 miljoen euro extra in onderzoek naar langdurige covid en een zogeheten "expertisenetwerk" dat ervoor moet zorgen dat effectieve behandelingen zo snel mogelijk terechtkomen bij patiënten en zorgmedewerkers. Over klachten die lang aanhouden na een coronabesmetting is namelijk te weinig bekend, vindt de bewindsman.

2 dagen geleden
Staatssecretaris: overgewichtcijfers jongeren zijn heel zorgelijk

DEN HAAG (ANP) - Dat een op de vier Nederlandse jongvolwassenen tussen de 18 en 25 jaar overgewicht heeft, vindt staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid) "heel zorgelijk voor onze gezondheid". Het statistiekbureau CBS meldde donderdagmorgen dat op de lange termijn sprake is van een stijging van het aantal jongeren dat te zwaar is. Van Ooijen noemt het voorkomen en terugdringen van overgewicht "een van de grote gezondheidsvraagstukken van deze tijd".

3 dagen geleden
Ziekenhuis staat nog steeds achter aangifte tegen verpleger

ASSEN (ANP) - Het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen (WZA) staat nog steeds achter de aangifte tegen de voormalige verpleger die in verband wordt gebracht met een twintigtal sterfgevallen, hoewel de man nu vrijkomt. De raadkamer van de rechtbank Noord-Nederland meldde donderdag dat de verdenking tegen hem niet sterk genoeg is om "verdere voortzetting van het voorarrest te rechtvaardigen".

3 dagen geleden
GGD'en: gelijke kansen nodig om overgewicht tegen te gaan

UTRECHT (ANP) - Het is belangrijk dat alle kinderen en jongeren dezelfde kansen krijgen voor een gezond gewicht. De kracht zit hem in samenwerking tussen alle betrokken instanties, zegt een woordvoerster van koepelorganisatie GGD GHOR Nederland. "Het is belangrijk dat jongeren weten waar ze terecht kunnen voor hulp."

3 dagen geleden
Verdachte van sterfgevallen ziekenhuis Assen komt vrij

ASSEN (ANP) - De voormalige verpleegkundige van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen (WZA), die wordt verdacht van betrokkenheid bij een twintigtal sterfgevallen, komt vrij. De raadkamer van de rechtbank Noord-Nederland meldt dat de verdenking tegen hem niet sterk genoeg is om "verdere voortzetting van het voorarrest te rechtvaardigen".

3 dagen geleden