Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meeste sneeuw tot nu toe gevallen in het oosten

Meeste sneeuw tot nu toe gevallen in het oosten

DE BILT (ANP) - In vrijwel het hele land sneeuwt het momenteel. Alleen in het uiterste noorden is het nog droog en in Zuid-Limburg valt neerslag in de vorm van regen en ijzel, meldt Weer.nl. De meeste sneeuw is tot nu toe gevallen in Twente, de Achterhoek en de regio Nijmegen.

Op die plekken ligt zo'n 10 tot 20 centimeter sneeuw en in de loop van de dag kan dat aangroeien tot een laag van 25 centimeter. Gemiddeld in het hele land gaat het om een sneeuwdek tussen 5 en 10 centimeter. Overigens is de hoeveelheid sneeuw door de wind moeilijk te meten. Op de ene plek ligt bijna niets en iets verderop is sprake van een meter opgewaaide sneeuw.

Nederland heeft sinds zaterdagavond te maken met sneeuwstorm Darcy. Op de Houtribdijk, tussen Enkhuizen en Lelystad, werd zaterdag tussen 23.00 uur en middernacht een uur lang gemiddeld windkracht 8 gemeten in combinatie met sneeuwval. Daarmee is officieel sprake van een sneeuwstorm. Op en langs het IJsselmeer waait het nog steeds stormachtig. Door de wind zijn sneeuwduinen van plaatselijk ruim een meter ontstaan.

Koudegolf

Zondag sneeuwt het de hele dag maar tegen de avond valt er langzaam steeds minder. In de nacht naar maandag neemt ook de wind in kracht af. De temperatuur ligt rond de -5 graden maar door de snijdende oostenwind voelt het zondag als -15.

Vanaf maandag blijft het kwik onder nul steken en krijgen we te maken met een koudegolf. Zeker tot volgend weekeinde blijft het vriezen, zowel overdag als 's nachts. In de nachten kan de temperatuur regionaal dalen tot onder de -15 graden.

Meer uit Binnenland

Politie: aantal slachtoffers schietpartijen Rotterdam blijft drie

ROTTERDAM (ANP) - De politie Rotterdam bevestigt dat er donderdag niet meer dan drie slachtoffers zijn gevallen door de twee schietincidenten in het Erasmus MC en op het Heiman Dullaertplein. Donderdagavond was er nog enige onduidelijkheid over of er mogelijk meer slachtoffers waren. De politie laat nu weten dat er niet meer slachtoffers zijn aangetroffen.

54 minuten geleden
Sfeer gelaten bij Erasmus MC dag na schietpartij

ROTTERDAM (ANP) - Bij het Erasmus MC heerst een dag na de schietpartij een gelaten sfeer onder de werknemers. Toch gaat voor de meeste ziekenhuismedewerkers het werk "gewoon weer door", zegt een medewerker tegen een verslaggever ter plaatse. Wel zal er in het ziekenhuis onderling veel nagepraat worden.

1 uur geleden
Openbaar Ministerie waarschuwde Erasmus MC voor verdachte

ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het Erasmus MC eerder gewaarschuwd voor de man die donderdag is opgepakt voor de fatale schietincidenten in Rotterdam. GeenStijl publiceert een brief van het OM aan het Erasmus Medisch Centrum daarover.

8 uur geleden
COA: onzeker of er voor iedereen slaapplek is in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Het is onzeker of er donderdagavond voor iedereen een slaapplek is bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Dat meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Ook voor de komende dagen blijft het onzeker of het blijft lukken om iedere asielzoeker opvang te bieden, aldus het COA.

9 uur geleden
Politieonderzoek nog in volle gang na schietpartijen Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Het politieonderzoek is donderdagavond nog in volle gang bij het Heiman Dullaertplein in de Rotterdamse wijk Delfshaven, waar een 32-jarige man eerder op de dag een 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter neerschoot. De vrouw stierf ter plekke, het meisje overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

10 uur geleden
Woning Rotterdam waar brand uitbrak is van verdachte schietpartij

ROTTERDAM (ANP) - Het pand aan het Rotterdamse Heiman Dullaertplein waar donderdagmiddag brand uitbrak, is de woning van de 32-jarige man die is opgepakt voor de dodelijke schietincidenten in die stad. De politie zegt ervan uit te gaan dat de man het vuur zelf heeft aangestoken.

10 uur geleden
Dit jaar 2500 migranten omgekomen of vermist op Middellandse Zee

GENĂˆVE (ANP/AFP) - Dit jaar zijn meer dan 2500 migranten omgekomen of vermist geraakt op de Middellandse Zee, meldt de vluchtelingencommissaris van de Verenigde Naties. Dat is een flinke stijging ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, toen het om 1680 personen ging.

10 uur geleden