Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meeste leraren basisonderwijs willen verder met halve klassen

Meeste leraren basisonderwijs willen verder met halve klassen

DEN HAAG (ANP) - De meeste leraren en ondersteunende medewerkers op basisscholen hebben grote twijfels bij het kabinetsbesluit om de scholen vanaf 8 juni volledig te openen. Een derde steunt het besluit, terwijl 69 procent liever de huidige situatie met halve klassen had doorgezet.

Dat meldt onderwijsbond AOb op basis van een vragenlijst die door bijna 8000 mensen is ingevuld. Daarbij gaat het om personeel op reguliere basisscholen en in het speciaal (basis)onderwijs.

Belangrijkste redenen voor de zorgen zijn de richtlijnen van het RIVM, zoals het bewaren van anderhalve meter afstand en de hygiënemaatregelen. Die zijn onvoldoende te handhaven, vindt 59 procent van de deelnemers aan het onderzoek. Veel leraren zien dat de schoonmaak nog niet op orde is en springen daarin zelf bij. Met halve klassen is het afstand houden nog redelijk te doen, maar dat wordt veel moeilijker als leraren weer voor een volledige klas staan en alle ouders weer op school rondlopen, aldus de AOb.

In een open opmerking schrijft een docent dat ze liever niet in een grote groep fysiek aanwezig wil zijn. "De angst om besmet te worden is soms groot", schrijft zij. "Als mijn man het krijgt, overleeft hij het niet als ex-kanker- en hartpatiënt. Nu kan ik de grote groep omzeilen en zoals ik het nu doe, ben ik niet bang. Ik vind de tijd veel te kort om te kunnen bepalen of het niet gevaarlijk is geweest om te starten op 11 mei. Ik zou niks riskeren tot eind van het schooljaar."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Een aanhouding na vechtpartij in Deventer

DEVENTER (ANP) - In Deventer is donderdagavond een persoon aangehouden na een vechtpartij aan de Tabakswal. Volgens een politiewoordvoerder betreft het een zaak in de familiesfeer.

4 minuten geleden
Boeren voeren actie bij Lelystad Airport

LELYSTAD (ANP) - Een groep boeren heeft donderdagavond met tractoren de toegangsweg naar Lelystad Airport geblokkeerd. De politie schat dat het om 100 à 150 boeren gaat, laat een woordvoerder weten.

4 uur geleden
Schouten vraagt experts naar gezondheidseffecten voermaatregel

DEN HAAG (ANP) - Landbouwminister Carola Schouten gaat met experts en veeartsen in gesprek over eventuele gezondheidseffecten die het verlagen van ruw eiwit in veevoer heeft voor de gezondheid van het vee. Er zijn genoeg aanwijzingen dat de omstreden 'voermaatregel' geen negatief effect heeft, maar wegens de maatschappelijke onrust en de boerenprotesten, vraagt Schouten naar extra advies, schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer.

4 uur geleden
Weer besmetting op twee nertsenhouderijen ontdekt

DEN HAAG (ANP) - Opnieuw zijn bij nertsenbedrijven besmettingen vastgesteld met het coronavirus. Het gaat om een bedrijf in Ospel (met 6400 moederdieren) en een bedrijf in Vredepeel (met 12.500 moederdieren). De bedrijven worden zo snel mogelijk geruimd, meldt het ministerie van VWS donderdag.

5 uur geleden
Lichaam aangetroffen in plas bij Giesbeek

GIESBEEK (ANP) - De politie heeft donderdagavond een lichaam gevonden in een plas bij het Gelderse Giesbeek. Het lichaam werd aangetroffen in de Valeplas.

5 uur geleden
Koning neemt deel aan trainingsmissie met F-16

VOLKEL (ANP) - Koning Willem-Alexander heeft donderdagmiddag meegedaan aan een trainingsvlucht met een F-16 op Vliegbasis Volkel. De koning bracht een werkbezoek aan de basis in het kader van de inzet van het jachtvliegtuig in binnen- en buitenland.

6 uur geleden
Defensie op zoek naar beelden van Srebrenica

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Defensie wil een onlinedatabase aanleggen met beelden uit 1994 en 1995 van Srebrenica. Aanleiding is de genocide die daar 25 jaar geleden plaatsvond. Defensie roept militairen op beelden die zij zelf hebben gemaakt, te delen.

6 uur geleden