Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meeste in de modder vastgeraakte auto's in Harlingen weer los

Meeste in de modder vastgeraakte auto's in Harlingen weer los

HARLINGEN (ANP) - Naar schatting twee derde van de auto's die zondag op parkeerterrein P3 bij de veerterminal in Harlingen door modder vast kwamen te zitten, is met behulp van trekkers van het terrein getrokken. Dat meldt wethouder Hendrik Sijtsma zondagavond vlak voor middernacht. De enkele honderden auto's die nog wel op het parkeerterrein vaststaan, zijn van mensen die pas vanaf morgen terugkomen van eiland Terschelling.

Volgens de gemeente is de modderpoel op de parkeerplaats het gevolg van de vele regen die de afgelopen dagen is gevallen. De P3 is een overloopparkeerplaats die doorgaans alleen wordt gebruikt op drukke momenten. Het terrein werd deze week gebruikt omdat op Terschelling het festival Oerol plaatsvond.

Iets voor 22.00 uur kwam de laatste zondagse boot vanaf Terschelling in Harlingen aan. Reizigers op de boot die een auto op het terrein hadden staan, werden met behulp van de trekkers geholpen. Op één auto na trokken die alle voertuigen uit de modder, zodat de reizigers, met enige vertraging, hun reis naar huis konden voortzetten.

In het ene geval dat dit niet lukte, ging het om een relatief nieuwe auto zonder trekhaak. De eigenaar kon het juiste formaat trekoog, dat in zo'n geval aan de voorkant in de auto gedraaid moet worden, nergens vinden, laat wethouder Sijtsma weten. De inzittenden van die auto zijn volgens hem met een taxi naar huis gegaan en komen maandag met het juiste trekoog terug om hun auto dan alsnog los te laten trekken.

Maandag staan er volgens Sijtsma opnieuw drie trekkers klaar om de reizigers die dan van het eiland komen te helpen en het ongemak voor hen zoveel mogelijk te beperken.

Meer uit Binnenland

Een derde van Nederlanders wil wolf niet in Nederland

DEN HAAG (ANP) - Een op de drie Nederlanders vindt dat de wolf niet in Nederland thuishoort. Vooral inwoners van Drenthe en Flevoland zijn tegen de aanwezigheid van de wolf. Dit concluderen Kieskompas en het ANP op basis van een enquête die bijna 15.000 Nederlanders hebben ingevuld.

45 minuten geleden
Hinder door anderhalve maand werk aan A10 bij Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Van zaterdag 20 juli tot maandag 9 september voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit op de A10 Noord bij Amsterdam. Dat levert hinder op voor de weggebruikers, want de extra reistijd kan op drukke momenten oplopen van een half uur tot een uur.

1 uur geleden
Deelnemers Pride Walk lopen route door Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam wordt de jaarlijkse Pride Walk gehouden. Met deze feestelijke demonstratie, die wordt gezien als de aftrap van de pride in Amsterdam, wordt elk jaar aandacht gevraagd voor gelijke rechten van lhbtiq+'ers wereldwijd.

3 uur geleden
Halsema wil investeringen in geestelijke gezondheidszorg

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema roept het kabinet op te investeren in de geestelijke gezondheidszorg. Ze zegt in een interview in De Telegraaf dat er verhoudingsgewijs meer geld gaat "naar yogamoeders met een lichte depressie, dan naar mensen met echt heel ernstige psychiatrische aandoeningen die dringend hulp nodig hebben".

3 uur geleden
Zwemmer overleden in Lathumse Plas bij Giesbeek

GIESBEEK (ANP) - In de Lathumse Plas bij het Gelderse Giesbeek is vrijdagavond een zwemmer overleden, meldt de brandweer. De hulpdiensten rukten rond 19.50 uur uit voor een vermist persoon in het water van de recreatieplas. Duikers van de brandweer voerden "een snelle redding" uit, maar de hulp kwam toch te laat.

10 uur geleden
Jonge bultrug gestrand bij Terschelling

ANNA PAULOWNA (ANP) - De bultrug die eerder deze week werd waargenomen in de Waddenzee, is daar vrijdag in de buurt van Terschelling gestrand. Dat meldt SOS Dolfijn. Volgens de stichting is de walvis niet in goede conditie.

13 uur geleden
Meer dan 41.500 wandelaars krijgen Vierdaagsekruisje

NIJMEGEN (ANP) - Op de laatste dag van de Nijmeegse Vierdaagse zijn 41.552 deelnemers gefinisht, zo laat de organisatie van het wandelevenement weten. Zij krijgen allen het felbegeerde Vierdaagsekruisje. Ondanks de hitte vielen vrijdag slechts 317 wandelaars uit.

13 uur geleden