Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meeste ambtenaren VS haalden coronaprik voor verplichting ingaat

Meeste ambtenaren VS haalden coronaprik voor verplichting ingaat

WASHINGTON (ANP/RTR) - In aanloop naar de vaccinatieplicht die deze maandag ingaat, heeft ruim 90 procent van de ambtenaren van de Amerikaanse overheid zich al minstens een keer laten prikken. De "overgrote meerderheid" is volledig gevaccineerd, aldus functionarissen zonder een precies aantal te noemen. In totaal 3,5 miljoen werknemers vallen onder de verplichting die door president Joe Biden in september werd afgekondigd.

De regering verwacht dat uiteindelijk 95 procent van de betrokken werknemers aan de vereisten voldoen. Ze zijn helemaal gevaccineerd of ze zijn hun vaccinatie aan het afronden of ze hebben om een religieuze of medische reden om vrijstelling gevraagd.

De cijfers suggereren een relatief hoog vaccinatiepercentage bij deze groep ambtenaren in vergelijking met de Amerikaanse bevolking als geheel. Maar ze tonen ook dat mogelijk 175.000 werknemers niet zijn gevaccineerd en zich dus niet aan de regels houden. De regering heeft herhaaldelijk gezegd dat ze ongevaccineerde werknemers niet meteen gaat schorsen of ontslaan. Eerst zal worden geprobeerd weigeraars alsnog over te halen. Dat 5 procent van het personeel niet is gevaccineerd, zou ook geen gevolgen hebben voor het functioneren van de overheid.

Van de vaccinatieplicht uitgezonderd zijn onder meer de Amerikaanse post en de rechterlijke macht.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Sky: rapport over 'partygate' komt toch al binnen enkele dagen

LONDEN (ANP) - De presentatie van een officieel onderzoek naar overtredingen van coronaregels op feesten en bijeenkomsten met Brits overheidspersoneel loopt toch geen vertraging op, meldt Sky News dinsdag. Het rapport zal "binnen enkele dagen verschijnen". Eerder op de dag had de zender nog bericht dat een lopend politieonderzoek naar mogelijke misstanden spoedige publicatie van het rapport verhindert.

4 uur geleden
Kennedy Jr. verontschuldigt zich voor opmerkingen over Anne Frank

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse schrijver en milieuactivist Robert Kennedy Jr heeft zich dinsdag op Twitter verontschuldigd voor controversiële opmerkingen die hij onlangs maakte over Anne Frank. Kennedy, een zoon van oud-minister van Justitie Robert F. Kennedy ('RFK') en een neef van president John F. Kennedy ('JFK'), deed zijn uitlatingen tijdens een betoging tegen verplichte vaccinatie in Washington.

4 uur geleden
Ook na tweede ronde geen nieuwe president voor Italië

ROME (ANP/DPA) - De tweede stemronde voor de Italiaanse presidentsverkiezingen heeft ook geen winnaar opgeleverd. De afgevaardigden van de regeringspartijen stemden dinsdag, net als op maandag tijdens de eerste ronde, blanco.

8 uur geleden
Macron wil opheldering over Poetins intenties rond Oekraïne

BERLIJN (ANP/RTR/DPA) - De Franse president Emmanuel Macron wil vrijdagmorgen in een telefoongesprek met Vladimir Poetin opheldering vragen over de intenties van de Russische president met Oekraïne.

9 uur geleden
Nieuwe sancties tegen Rusland in voorbereiding

LONDEN/MOSKOU (ANP/AFP/RTR/BLOOMBERG) - Westerse leiders hebben dinsdag overlegd over nieuwe sancties tegen Rusland als dat buurland Oekraïne binnenvalt. De Britse premier Boris Johnson zei na afloop dat de sancties "zwaarder dan ooit" zullen zijn. Een Amerikaanse regeringsvertegenwoordiger zei dat onder meer de export van hightech naar Rusland zal worden beperkt.

12 uur geleden
Studie: optelsom vaccinatie en infectie leidt tot superimmuniteit

PORTLAND (ANP) - Mensen die een keer besmet zijn geraakt met het coronavirus én ertegen zijn gevaccineerd, hebben volgens Amerikaanse onderzoekers een "extreem hoge" afweerreactie tegen het virus. De wetenschappers van de universiteit van Oregon melden dat de volgorde niet uitmaakt. Ze zagen hetzelfde effect bij mensen die eerst waren gevaccineerd en desondanks besmet raakten met het coronavirus, als bij mensen die eerst een infectie doormaakten en zich later lieten vaccineren.

13 uur geleden
Sky: rapport over 'partygate' Britse overheid komt later

LONDEN (ANP) - De presentatie van een officieel onderzoek naar overtredingen van coronaregels op feesten en bijeenkomsten met Brits overheidspersoneel loopt vertraging op. Dat komt doordat de politie nu ook een onderzoek heeft ingesteld naar mogelijke misstanden, bericht Sky News.

14 uur geleden