Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meerkamptitel voor Amerikaanse turnster Lee, Wevers 24e

Meerkamptitel voor Amerikaanse turnster Lee, Wevers 24e

TOKIO (ANP) - De meerkampfinale voor vrouwen op de Olympische Spelen van Tokio is gewonnen door de Amerikaanse turnster Sunisa Lee. Dat gebeurde bij afwezigheid van haar landgenote Simone Biles. De titelverdedigster trok zich dinsdag na een optreden op sprong terug in de landenwedstrijd en meldde zich af voor de meerkampfinale.

Biles verklaarde te kampen met mentale problemen. Door het afmelden van de Canadese Ellie Black mocht eerste reserve Lieke Wevers in de meerkampfinale uitkomen. Ze werd met een score van 51,098 24e en laatste.

Lee kwam na vier toestellen uit op een score van 57,433. Het zilver ging naar de Braziliaanse Rebeca Andrade: 57,298. Brons was voor de Russin Angelina Melnikova: 57,199.

Meer uit Sport

Bols concurrente McLaughlin-Levrone snel op 200 meter

LOS ANGELES (ANP/AFP) - De Amerikaanse atlete Sydney McLaughlin-Levrone heeft bij wedstrijden in Los Angeles de op een na beste jaartijd gerealiseerd op de 200 meter. De olympisch kampioene en wereldrecordhoudster op de 400 meter horden kwam tot een tijd van 22,07, een persoonlijk record. McLaughlin-Levrone is de voornaamste concurrente van Femke Bol op de 400 meter horden, maar de 24-jarige Amerikaanse heeft zich op dat onderdeel al bijna twee jaar niet meer laten zien.

29 minuten geleden
Bokser Fury twijfelt over revanche tegen Oesik

RIYAD (ANP/AFP) - Bokser Tyson Fury weet nog niet of hij terugkeert in de ring voor een revanche tegen de Oekraïner Oleksandr Oesik. De 35-jarige Brit verloor in de nacht van zaterdag op zondag in Riyad zijn wereldtitel in het zwaargewicht voor de bond WBC. Het miljoenencontract van beide boksers biedt de mogelijkheid voor een nieuw duel.

1 uur geleden
Golfer Lowry evenaart record op PGA Championship

LOUISVILLE (ANP/AFP) - De Ierse golfer Shane Lowry heeft zich met een ronde van 62 slagen op de derde dag van het PGA Championship in de recordboeken geslagen. Slechts vier golfers kwamen eerder op een major tot een dergelijke lage score.

1 uur geleden
Doncic leidt basketballers Mavericks naar halve finale play-offs

DALLAS (ANP/DPA) - Aan de hand van Luka Doncic hebben de basketballers van Dallas Mavericks ten koste van Oklahoma City Thunder de halve finales bereikt van de play-offs om de titel in de NBA. De nipte 117-116-zege was genoeg om de best-of-sevenserie met 4-2 te beslissen. De aanstaande tegenstander komt uit de laatste partij tussen titelverdediger Denver Nuggets en Minnesota Timberwolves. Daar staat het na zes duels 3-3.

1 uur geleden
Verstappen hoopt McLarens weer te verslaan op Imola

IMOLA (ANP) - Max Verstappen gaat in de Grote Prijs van Emilia-Romagna vanaf poleposition op jacht naar zijn zevende seizoenszege in de Formule 1. De regerend wereldkampioen wacht een strijd met de McLaren-coureurs Lando Norris en Oscar Piastri. Norris won de laatste race, de Grote Prijs van Miami en staat na een straf voor zijn teamgenoot Piastri naast Verstappen op de voorste rij.

6 uur geleden
Bokser Oesik verslaat Fury en heeft alle wereldtitels zwaargewicht

RIYAD (ANP) - Bokser Oleksandr Oesik heeft de tweekamp om de wereldtitel in het zwaargewicht gewonnen van Tyson Fury. Na twaalf ronden werd de 37-jarige Oekraïener door twee van de drie juryleden aangewezen als de winnaar.

7 uur geleden
Kickbokser Rigters verslaat Horta op Glory 92

ROTTERDAM (ANP) - Kickbokser Levi Rigters heeft tijdens het vechtgala Glory 92 Nico Horta verslagen. De 28-jarige kickbokser werd na drie ronden in de RTM Stage in Rotterdam unaniem aangewezen als de winnaar van het gevecht.

10 uur geleden