Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meerderheid gebruikers Binance overgestapt naar Coinmerce

Meerderheid gebruikers Binance overgestapt naar Coinmerce

AMSTERDAM (ANP) - De "meerderheid van de actieve gebruikers" van Binance van wie donderdag de accountants worden gesloten, is inmiddels overgestapt naar het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce. Dat heeft Jaap de Bruijn, topman van Coinmerce, woensdag gezegd. Wie crypto's op Binance heeft staan, kan die er woensdag nog vanaf halen.

Vorige maand was het al niet meer mogelijk om te handelen op Binance, een van de grootste cryptobeurzen ter wereld. Dat kwam doordat het bedrijf geen vergunning kreeg van De Nederlandsche Bank (DNB). Die vergunning is nodig om bijvoorbeeld witwassen en financiering van terrorisme tegen te gaan. Tot 17 juli was het mogelijk te handelen op het platform, daarna konden gebruikers alleen nog hun crypto’s opnemen.

Om het voor klanten makkelijker te maken, had Binance een overeenkomst gesloten met Coinmerce. Wanneer gebruikers inloggen op hun account bij Binance, kunnen ze met een klik op de knop automatisch al hun crypto's laten overzetten naar een Coinmerce-account.

Volgens De Bruijn van Coinmerce is zijn klantenbestand zes keer zo groot geworden sinds de aankondiging. Hoeveel klanten hij er precies bij heeft gekregen kan hij wegens regelgeving niet zeggen. Ook kan hij niet aangeven hoeveel mensen nog niet zijn overgestapt. "Er zijn nog klanten die nog niet hebben gereageerd. Vanaf donderdag zijn de accounts bij Binance gesloten, vanaf dan kunnen mensen een claim indienen bij Binance voor hun tegoeden", aldus de topman.

Meer uit Financieel

Microsoft stelt nieuwe AI-zoekfunctie Recall uit na kritiek

REDMOND (ANP/BLOOMBERG/DPA) - Microsoft komt dinsdag toch nog niet met een nieuwe AI-functie voor zijn computers. Na kritiek op de cyberveiligheid test het techconcern de zoekfunctie 'Recall' eerst onder een kleine groep, waarna het in het geval van goede feedback de nieuwe inzet van kunstmatige intelligentie (AI) alsnog breder uitrolt.

12 minuten geleden
Canadees uit China bekent diefstal bedrijfsgeheimen Tesla

CENTRAL ISLIP (ANP/BLOOMBERG) - Een in China woonachtige Canadees heeft voor de Amerikaanse rechtbank bekend bedrijfsgeheimen van autofabrikant Tesla te hebben gestolen. De 58-jarige man hangt een gevangenisstraf van tien jaar boven het hoofd.

14 minuten geleden
Vrouwelijke werknemers betichten Apple van loondiscriminatie

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Twee vrouwelijke werknemers hebben Apple aangeklaagd, omdat ze vinden dat het techbedrijf vrouwen systematisch minder betaalt dan mannen voor hetzelfde werk. Ze willen duizenden andere vrouwen vertegenwoordigen die met dezelfde vermeende discriminatie te maken hebben.

31 minuten geleden
AEX koerst af op voorzichtig herstel na verliesbeurt

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak lijkt vrijdag licht hoger te beginnen aan de laatste dag van de week. Een dag eerder verloor de hoofdindex nog 0,8 procent. Beleggers hebben een rumoerige beursweek achter de rug, met de verrassende aankondiging van nieuwe parlementsverkiezingen in Frankrijk, een meevallende Amerikaanse inflatie en een rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve.

42 minuten geleden
Bloomberg: Duitsland bezig importheffing Chinese auto's te stoppen

BERLIJN (ANP) - De Duitse regering probeert te voorkomen dat de hogere importheffingen op Chinese elektrische auto's van kracht worden, of op zijn minst af te zwakken als een volledige stop niet mogelijk is. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

55 minuten geleden
Musk is ondanks verhuizing nog lang niet van rechter Delaware af

DELAWARE (ANP/BLOOMBERG) - Tesla-topman Elon Musk is nog lang niet van de rechtbank in Delaware af. Hoewel aandeelhouders van Tesla donderdag akkoord gingen met een verhuizing van het autoconcern naar Texas, moet hij nog in ten minste drie zaken terechtstaan vanwege beschuldigingen van wanbeleid. De aanklachten werden de afgelopen dagen ingediend, vlak voor de jaarvergadering van Tesla waar een meerderheid van de aandeelhouders instemde met zijn megabonus van 55 miljard dollar.

1 uur geleden
CNV pleit voor meer zorgtijd en kortere werkweek

UTRECHT (ANP) - Werkenden moeten meer recht krijgen op tijd voor mantelzorg, kinderen of vrijwilligerswerk. Dat meldt vakbond CNV in zijn nieuwe visie die vrijdag wordt gepresenteerd op het openingscongres ter ere van de fusie van alle CNV-bonden. Het recht op meer zorgtijd past volgens de vakbond in het pleidooi om een 30-urige werkweek in te voeren.

2 uur geleden