Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meerdere relschoppers aangehouden na duel ADO Den Haag

Meerdere relschoppers aangehouden na duel ADO Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft vooralsnog acht mensen aangehouden na de rellen die zondagavond uitbraken na de wedstrijd van ADO Den Haag tegen Excelsior. Alle verdachten zitten nog vast, laat een woordvoerder van de politie Den Haag maandagmiddag weten.

Vijf van de verdachten zijn afkomstig uit Den Haag, de andere komen uit Leidschendam, Voorburg en Rijswijk. Ze zijn tussen de 19 en 57 jaar. Eerder maandag meldden de Haagse autoriteiten zeven aanhoudingen. Naar verwachting zullen na onderzoek van de politie nog meer mensen worden gearresteerd.

Jan van Zanen, de burgemeester van Den Haag, zegt dat er geen enkel excuus was voor supporters om zich zo te gedragen. "Stenen gooien, supporters of spelers belagen en het veld bestormen heeft niets te maken met het steunen van je club." De politie bestempelde de rellen als "fors geweld". Vier agenten raakten gewond. Eén van hen is in het gezicht geslagen met een ijzeren staaf.

Driehoek

De driehoek van de politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente Den Haag laat weten het geweld ten strengste af te keuren. Volgens de autoriteiten hebben spelers, supporters en medewerkers van Excelsior zich onveilig gevoeld. De Haagse driehoek doet verder onderzoek naar de oorzaken van de rellen.

ADO Den Haag verloor na strafschoppen van Excelsior en liep daardoor promotie naar de Eredivisie mis. Supporters kwamen het veld op en gooiden onder meer brandende fakkels in het vak met Excelsior-fans. Ze bekogelden daarna buiten het stadion de politie met bakstenen en andere voorwerpen, staken vuurwerk af en rukten borden uit de grond.

De Mobiele Eenheid voerde charges uit en zette politiehonden in om de rust te herstellen. Een aantal mensen is naar het ziekenhuis gebracht. Kort voor middernacht was het weer rustig.

Meer uit Binnenland

Geluidsproblemen verstoren 'EU-examen' Wopke Hoekstra

STRAATSBURG (ANP) - De hoorzitting waarin Wopke Hoekstra steun van Europarlementariërs moet verzamelen om de klimaatman van de Europese Commissie te worden, is stilgelegd. De geluidsinstallatie haperde keer op keer, tot er niets anders opzat dan naar een andere zaal in het Europees Parlement in Straatsburg te verhuizen.

3 uur geleden
Na invoering statiegeld een derde minder blikjes tussen zwerfvuil

DEN HAAG (ANP) - Het lijkt erop dat er inderdaad minder blikjes bij het zwerfafval belanden sinds deze kunnen worden ingeleverd voor statiegeld. Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) meldt in een brief aan de Tweede Kamer dat op de eerste meting sinds 1 april - toen de statiegeldregels zijn veranderd - een derde minder blikjes in het zwerfafval zijn beland, vergeleken met de drie jaren daarvoor.

5 uur geleden
Hoekstra wil dat EU al in 2040 90 procent minder CO2 uitstoot

STRAATSBURG (ANP) - Kandidaat-Eurocommissaris Wopke Hoekstra wil de lijn van de huidige Europese klimaatdoelen niet simpelweg doortrekken, maar een scherper tussendoel stellen. Hij wil de doelstelling voor 2040 leggen op 90 procent minder CO2-uitstoot, zei hij tijdens een hoorzitting waarin hij het vertrouwen van Europarlementariërs probeert te winnen.

6 uur geleden
Harde opstelling tegen Zuid-Europa in pandemie spijt Hoekstra

STRAATSBURG (ANP) - Kandidaat-Eurocommissaris Wopke Hoekstra heeft spijt van zijn harde opstelling jegens Zuid-Europese landen die aandrongen op Europese coronasteun. Hij had dat anders moeten doen, zegt hij tijdens de Straatsburgse hoorzitting waarin hij het vertrouwen van het Europees Parlement probeert te winnen.

7 uur geleden
Nieuwe crisisorganisatie staat klaar voor toekomstige pandemieën

BILTHOVEN (ANP) - Een nieuwe crisisorganisatie staat voortaan klaar om binnen 48 uur de leiding te nemen als er ooit weer een pandemie uitbreekt in Nederland zoals in 2020 gebeurde. "We dachten destijds dat we goed voorbereid waren, maar eerlijk gezegd waren we dat niet", zei demissionair zorgminister Ernst Kuipers bij de lancering van de zogenoemde Landelijke Functie Opschaling Infectieziektebestrijding (LFI).

8 uur geleden
Van der Burg herhaalt: gemeenten, regel opvang voor Oekraïeners

DEN HAAG (ANP) - Demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) heeft gemeenten opnieuw opgeroepen snel opvangplekken te regelen voor Oekraïners. Hij deelt de zorgen van de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma die vreest dat de Jaarbeurs - de eerste opvanglocatie voor veel gevluchte Oekraïners - binnenkort geen bedden meer heeft, omdat de doorstroom naar opvangplekken elders in het land stokt.

8 uur geleden
College stelt discriminatie in drie gevallen toeslagenaffaire vast

UTRECHT (ANP) - De Belastingdienst heeft in zeker drie gevallen van de toeslagenaffaire gediscrimineerd. Die conclusie trekt het College voor de Rechten van de Mens na onderzoek en behandeling van de eerste drie zaken van gedupeerde toeslagenouders.

10 uur geleden