Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meerdere proeffestivals en -concerten van Fieldlab in maart

Meerdere proeffestivals en -concerten van Fieldlab in maart

DEN HAAG (ANP) - In maart worden meerdere evenementen gehouden als proef in coronatijd. Het gaat om festivals en concerten in de Ziggo Dome en op het festivalterrein van Lowlands in Biddinghuizen, georganiseerd door Fieldlab Evenementen, een initiatief van de cultuursector. Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) maakte maandag de data bekend: 6, 7, 13 en 14 maart. De proeven worden opgezet met entertainmentbedrijf ID&T en concert- en festivalorganisator MOJO.

Keijzer maakte de data maandag bekend tijdens het congres Back to Live in het Beatrix Theater in Utrecht, ook zo'n proef. Ook bij een cabaretoptreden van Guido Weijers en voetbalwedstrijden wordt getest. Bij alle proeffestivals, optredens en -concerten moeten bezoekers een negatieve coronatest laten zien. Bezoekers worden getemperatuurd, er worden steekproefsgewijs sneltesten afgenomen en iedere bezoeker krijgt een zogeheten 'tag' mee waarmee wordt geregistreerd met wie ze contact hebben en voor hoe lang.

Het eerste evenement, een dancefeest, is op 6 maart in de Ziggo Dome. Een dag later is daar een concert. Op zaterdag 13 maart is op het Lowlandsterrein een dancefestival en de dag erna, zondag, een popfestival.

Bij de evenementen in Ziggo Dome worden 1300 bezoekers verwacht, die worden verdeeld in vijf ‘bubbels’ van 250 personen en een groep van vijftig personen. Op het Lowlandsterrein worden in totaal 1500 bezoekers per festival ontvangen, verdeeld in drie gelijke groepen.

Meer uit Binnenland

ON! spant kort geding aan tegen NPO

HILVERSUM (ANP) - Ongehoord Nederland (ON!) heeft een kort geding aangespannen tegen de Raad van Bestuur van de NPO. Advocaat Hakan Külcü van de omroep liet vrijdag weten dat een voorlopige voorziening is aangevraagd. Het kort geding richt zich op de periodieke rapportages die ON! sinds begin dit jaar moet inleveren bij de NPO.

3 uur geleden
Arnhem maakt plaats voor 200 asielzoekers, Zwolle voor 60

ARNHEM (ANP) - Arnhem maakt per onmiddellijk plaats voor tweehonderd volwassen asielzoekers. De gemeente laat vrijdagavond een schip met 95 opvangplekken afmeren aan de Rijnkade. In het weekend of in elk geval zo snel mogelijk arriveert een tweede cruiseschip, aldus een woordvoerder van de gemeente.

4 uur geleden
Zeven agenten lichtgewond geraakt tijdens Ajax - Marseille

AMSTERDAM (ANP) - Zeven politieagenten zijn donderdagavond lichtgewond geraakt tijdens hun inzet bij de voetbalwedstrijd Ajax - Olympique Marseille, meldt de politie vrijdag. Het gaat om verwondingen zoals brandwonden en gehoorschade. Een agent is in het gezicht geslagen. De agenten hebben aangifte gedaan.

5 uur geleden
OM eist 25 jaar en levenslang voor moorden Lieshout en Amsterdam

DEN BOSCH (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag een levenslange celstraf geëist tegen de 52-jarige Bill C. voor twee moorden. Tegen de 34-jarige medeverdachte Sharona de J. luidde de eis 25 jaar cel. Het tweetal staat voor de rechtbank in Den Bosch terecht voor de moord op zakenman Willem van der Willigen (70) in Lieshout, in mei 2021, en voor de moord op Benito van Ommeren (65) een maand later in Amsterdam.

5 uur geleden
Provincie: RIVM-studie stimulans voor werken aan schonere IJmond

HAARLEM (ANP) - De provincie Noord-Holland ziet in het rapport van het RIVM over Tata Steel een stimulans en bevestiging om hard te blijven werken aan een gezondere en schonere IJmond. Verder vindt de provincie dat Tata Steel de uitstoot van stoffen zo snel mogelijk moet verminderen en de staalproductie moet verduurzamen door het maken van 'groen' staal.

5 uur geleden
Advocaat Ficq vindt uitkomst RIVM-rapport Tata Steel 'shockerend'

VELSEN (ANP) - Advocaat Bénédicte Ficq noemt het rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) over de kortere levensverwachting en de gezondheidsrisico's door de uitstoot van Tata Steel "shockerend". Uit het nieuwe onderzoek van het RIVM blijkt dat de emissies de levensverwachting van inwoners van Wijk aan Zee met 2,5 maand verkorten.

6 uur geleden
Dorpsraad: uitstoot leidt onomstotelijk tot gezondheidsschade

WIJK AAN ZEE (ANP) - De dorpsraad Wijk aan Zee is blij dat dat nu officieel is geconstateerd dat de uitstoot van Tata Steel onomstotelijk leidt tot gezondheidsschade. Dat stelt Linda Valent, woordvoerster van de dorpsraad Wijk aan Zee. Ze reageert daarmee op de conclusies van een RIVM-onderzoek naar gezondheidsrisico's die voortkomen uit de uitstoot van Tata Steel.

6 uur geleden