Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meerdere panden in brand op industrieterrein Groningen

Meerdere panden in brand op industrieterrein Groningen

GRONINGEN (ANP) - Meerdere panden op een industrieterrein aan de Emdenweg in Groningen staan in brand. De brandweer spreekt van een grote brand en heeft meerdere bluswagens ingezet.

Een woordvoerder van de brandweer zegt dat één pand op het industrieterrein als verloren moet worden beschouwd en dat nu wordt geprobeerd andere panden op het industrieterrein te redden.

De Emdenweg bevindt zich op industrieterrein Euvelgunne ten oosten van de stad. Bij de brand komt veel rook vrij, die tot in de verre omtrek is te zien. Vanwege de forse rookontwikkeling is in Groningen een NL-Alert verzonden, waarmee bewoners van de stad worden gewaarschuwd ramen en deuren gesloten te houden.

Roetdeeltjes

Door de enorme hoeveelheid rook die vrijkomt, kunnen er roetdeeltjes in de omgeving terechtkomen, twitterde de brandweer. Meetploegen onderzoeken in hoeverre de roetdeeltjes zich hebben verspreid.

Het Dagblad van het Noorden meldde dat een varende luchtballon in de rook terechtkwam en een noodlanding moest maken, maar de brandweer kan dit niet bevestigen.

Meer uit Binnenland

Kara-Moerza: Poetin moet voor rechter om Rus waarheid te tonen

DEN HAAG (ANP) - Vladimir Poetin moet voor de rechter gebracht worden want alleen op die manier zal de gehersenspoelde Russische bevolking de waarheid horen over zijn regime, zegt Evgenia Kara-Moerza. Zij is de vrouw van de prominente Russische oppositiepoliticus Vladimir Kara-Moerza die vorig jaar tot 25 jaar gevangenisstraf is veroordeeld.

22 minuten geleden
Dodelijk ongeval Schiphol gebeurde met KLM-vlucht naar Billund

SCHIPHOL (ANP) - Het vliegtuig dat betrokken was bij een dodelijk ongeval woensdagmiddag op Schiphol is een toestel van KLM met bestemming Billund in Denemarken, meldt de luchtvaartmaatschappij. Het toestel, een Embraer 190 met vluchtnummer KL1341 zou om 14.25 uur vertrekken, aldus de website van de luchthaven.

51 minuten geleden
Pilotenvakbond VNV uit medeleven na ongeluk op Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - Pilotenvakbond VNV heeft zijn medeleven geuit na een dodelijk ongeluk op Schiphol. Een persoon kwam woensdagmiddag in een vliegtuigmotor terecht en overleed.

52 minuten geleden
Ruim 90.000 Nederlanders kunnen vanuit buitenland stemmen

DEN HAAG (ANP) - Bij de verkiezingen voor het Europees Parlement volgende week kunnen 90.357 Nederlanders die in het buitenland wonen een stem uitbrengen. Ze doen dat door hun stembiljet ingevuld naar de gemeente Den Haag te sturen. Die telt de stemmen.

52 minuten geleden
Veel animo voor grote schermen om EK-wedstrijden op te kijken

DEN HAAG (ANP) - Verhuurders van grote schermen zien grote belangstelling voor de EK-wedstrijden van het Nederlands elftal. Meerdere bedrijven melden zo goed als volgeboekt te zijn tijdens de wedstrijden van Oranje in de poulefase. Vooral vanuit de horeca is er veel vraag naar videoschermen.

54 minuten geleden
Marechaussee haalde alle passagiers vlucht Schiphol van boord

AMSTERDAM (ANP) - Alle mensen in het toestel dat betrokken was bij een dodelijk ongeval woensdagmiddag op Schiphol zijn van boord gehaald en opgevangen, meldt de marechaussee. Een persoon belandde in een draaiende motor van een vliegtuig. Het is niet duidelijk wat zich precies heeft afgespeeld.

1 uur geleden
Studenten Utrecht vragen om betere bereikbaarheid campus per tram

UTRECHT (ANP) - Utrechtse studenten willen dat het Science Park (voorheen Uithof) beter bereikbaar wordt met het openbaar vervoer en dat de tram naar de campus ook in de avonduren en de weekenden gaat rijden. Voorzitter Midas Urlings van VIDIUS studentenunie zei in een commissievergadering van de provincie Utrecht dat een betere bereikbaarheid "essentieel" is voor de leefbaarheid op de campus.

1 uur geleden