Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meerdere debatten op radio en tv in aanloop naar verkiezingen

Meerdere debatten op radio en tv in aanloop naar verkiezingen

DEN HAAG (ANP) - In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart zijn op tv en radio meerdere politieke debatten te zien en te horen. Politici, zowel landelijke als lokale, schuiven in verschillende samenstellingen aan bij radio- en tv-programma's om met elkaar te debatteren.

Op NPO Radio 1 trekt het programma Spraakmakers naar verschillende gemeenten om problemen aan de kaak te stellen. In het programma In de Kantine is zaterdag een lijsttrekkersdebat met de aanvoerders van de vijf grootste partijen in Rotterdam, onder meer over de problemen op de huizenmarkt, veiligheid in de stad en jeugdzorg. Het radioprogramma Haagse Lobby gaat maandagavond naar de gemeente Vijfheerenlanden voor een debat over energie en duurzaamheid.

Op dinsdag 15 maart komt de NOS met een tv-programma waarin twaalf lokale lijsttrekkers met elkaar in gesprek gaan over thema’s met lokale impact, onder leiding van Winfried Baijens. Daarna leidt Rob Trip een debat met acht landelijke partijleiders. Ook komen daar vier lijsttrekkers van partijen die alleen lokaal actief zijn aan bod.

Uitzending

Tijdens de uitslagenavond op woensdag maken Jinek en RTL Nieuws samen een uitzending. Eva Jinek praat aan tafel met politiek verslaggever Fons Lambie en met een aantal prominente oud-politici. Pepijn Crone heeft de polls en uitslagen. RTL Nieuws-verslaggevers staan bij de winnaars en de verliezers op bijeenkomsten van politieke partijen en doen daarvan live verslag.

Ook de NOS zendt de uitslagenavond uit. Rob Trip en Simone Weimans verzorgen de presentatie en Malou Petter brengt de exitpolls en uitslagen. In de uitzending wordt geschakeld naar bijeenkomsten van de politieke partijen. Ook komen kiezers aan het woord. Vanwege de oorlog in Oekraïne worden er tijdens de uitslagenavond ook regelmatig updates gegeven van de ontwikkelingen daar, zo meldde NOS deze week.

Regionale tv en radio

Ook op regionale tv en radio krijgen de gemeenteraadsverkiezingen aandacht. Zo organiseert NH Nieuws samen met verschillende lokale omroepen negen verkiezingsdebatten in Noord-Holland, waar lokale politici debatteren over thema’s die door de bewoners zijn aangedragen. Omroep Flevoland is in de periode voor de verkiezingen twee dagen live aanwezig in elke gemeente om met lokale politici te spreken. Bij Omroep West is zondag een debat met de lijsttrekkers van de grootste partijen in Den Haag.

Meer uit Binnenland

Premier Rutte feliciteert Erdogan met herverkiezing

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan gefeliciteerd met zijn herverkiezing. "Ik wens hem alle succes de komende jaren. Ik zie er naar uit om verder te gaan met het versterken van de banden en samen te werken als vrienden en bondgenoten", twitterde Rutte.

1 uur geleden
Turkse Nederlanders vieren toeterend de Turkse verkiezingsuitslag

DEN HAAG (ANP) - In meerdere steden wordt gevierd dat Recep Tayyip Erdogan waarschijnlijk de Turkse verkiezingen heeft gewonnen. Veel Turken zijn met de nationale vlag van Turkije in de auto gestapt om rond te rijden en te toeteren of staan met de vlag op straat te zwaaien.

1 uur geleden
Gewonde en ontruimingen door brand in Landgraaf

LANDGRAAF (ANP) - Een bewoner van een appartement in Landgraaf is zondagavond naar het ziekenhuis gebracht nadat brand was uitgebroken in zijn woning. Volgens een woordvoerder van de brandweer had hij te veel rook ingeademd. Ook enkele andere bewoners van het appartementencomplex zijn door de ambulancedienst nagekeken na het inademen van rook. De brandweer heeft het hele appartementencomplex van zo’n dertig tot veertig woningen laten ontruimen, aldus de woordvoerder.

3 uur geleden
Vermoedelijk ontvoerde man Spanbroek liep op zijn sokken

SPANBROEK (ANP) - De politie zoekt nog altijd naar de man die vrijdagmiddag mogelijk is ontvoerd in het Noord-Hollandse Spanbroek en heeft een nieuwe foto van hem gepubliceerd. Uit het politieonderzoek komt verder naar voren dat de man Engels of Duits spreekt. En hij stond een klein uur voor de vermoedelijke ontvoering op zijn sokken bij het winkelcentrum en de bushalte aan de Herenweg in Spanbroek.

4 uur geleden
Steekpartij in trein bij Ede-Wageningen: acht arrestaties

EDE-WAGENINGEN (ANP) - Acht mannen zijn in de nacht van zaterdag op zondag opgepakt na een vechtpartij in een trein die uit Arnhem kwam en naar Ede-Wageningen ging. Daarbij is ook gestoken. Twee mensen moesten met niet-levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis. Een van hen is ook aangehouden.

6 uur geleden
Nog één op A12 opgepakte klimaatactivist vast, rest weer vrij

DEN HAAG (ANP) - Er zit nog één klimaatactivist vast die zaterdag bij de blokkade van de A12 in Den Haag is opgepakt. De rest van de 48 arrestanten die de politie aanhield voor strafbare feiten als vernieling of belediging, is zaterdagavond weer op vrije voeten gesteld, melden de politie en een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

10 uur geleden
Politiebonden: niet vervolgen activisten A12 frustreert politie

DEN HAAG (ANP) - Er is bij politiemensen die zaterdag in Den Haag hebben gewerkt bij de blokkade van de A12 door activisten van Extinction Rebellion grote frustratie ontstaan. Het niet vervolgen van meer dan 1500 aanhoudingen is in het verkeerde keelgat geschoten van de politie, zo bevestigt voorzitter van de Nederlandse Politiebond, Jan Struijs, na berichtgeving van het AD.

12 uur geleden