Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meerdere debatten op radio en tv in aanloop naar verkiezingen

Meerdere debatten op radio en tv in aanloop naar verkiezingen

DEN HAAG (ANP) - In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart zijn op tv en radio meerdere politieke debatten te zien en te horen. Politici, zowel landelijke als lokale, schuiven in verschillende samenstellingen aan bij radio- en tv-programma's om met elkaar te debatteren.

Op NPO Radio 1 trekt het programma Spraakmakers naar verschillende gemeenten om problemen aan de kaak te stellen. In het programma In de Kantine is zaterdag een lijsttrekkersdebat met de aanvoerders van de vijf grootste partijen in Rotterdam, onder meer over de problemen op de huizenmarkt, veiligheid in de stad en jeugdzorg. Het radioprogramma Haagse Lobby gaat maandagavond naar de gemeente Vijfheerenlanden voor een debat over energie en duurzaamheid.

Op dinsdag 15 maart komt de NOS met een tv-programma waarin twaalf lokale lijsttrekkers met elkaar in gesprek gaan over thema’s met lokale impact, onder leiding van Winfried Baijens. Daarna leidt Rob Trip een debat met acht landelijke partijleiders. Ook komen daar vier lijsttrekkers van partijen die alleen lokaal actief zijn aan bod.

Uitzending

Tijdens de uitslagenavond op woensdag maken Jinek en RTL Nieuws samen een uitzending. Eva Jinek praat aan tafel met politiek verslaggever Fons Lambie en met een aantal prominente oud-politici. Pepijn Crone heeft de polls en uitslagen. RTL Nieuws-verslaggevers staan bij de winnaars en de verliezers op bijeenkomsten van politieke partijen en doen daarvan live verslag.

Ook de NOS zendt de uitslagenavond uit. Rob Trip en Simone Weimans verzorgen de presentatie en Malou Petter brengt de exitpolls en uitslagen. In de uitzending wordt geschakeld naar bijeenkomsten van de politieke partijen. Ook komen kiezers aan het woord. Vanwege de oorlog in Oekraïne worden er tijdens de uitslagenavond ook regelmatig updates gegeven van de ontwikkelingen daar, zo meldde NOS deze week.

Regionale tv en radio

Ook op regionale tv en radio krijgen de gemeenteraadsverkiezingen aandacht. Zo organiseert NH Nieuws samen met verschillende lokale omroepen negen verkiezingsdebatten in Noord-Holland, waar lokale politici debatteren over thema’s die door de bewoners zijn aangedragen. Omroep Flevoland is in de periode voor de verkiezingen twee dagen live aanwezig in elke gemeente om met lokale politici te spreken. Bij Omroep West is zondag een debat met de lijsttrekkers van de grootste partijen in Den Haag.

Meer uit Binnenland

Zoon van Ridouan Taghi uitgeleverd aan Nederland door VAE

DEN HAAG (ANP) - De 23-jarige zoon van Marengo-hoofdverdachte Ridouan Taghi is vrijdag overgebracht vanuit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) naar Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving door De Telegraaf en AD.

3 uur geleden
Henny Huisman: overlijden Jacques d'Ancona is een koud idee

DEN HAAG (ANP) - Henny Huisman en Jacques d'Ancona kenden elkaar al zo'n veertig jaar en vrijdag overleed d'Ancona plots op 86-jarige leeftijd. "Ik ben heel erg geschrokken, ik ben echt van streek", reageert zijn goede vriend en collega Henny Huisman tegenover het ANP. "Ik vind het een heel koud idee."

4 uur geleden
Zoon van Ridouan Taghi uitgeleverd aan Nederland door VAE

DEN HAAG (ANP) - De 23-jarige zoon van Ridouan Taghi is vrijdag overgebracht vanuit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) naar Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving door De Telegraaf en AD.

4 uur geleden
Soundmixshow-juryvoorzitter Jacques d'Ancona (86) overleden

PATERSWOLDE (ANP) - Journalist en Soundmixshow-juryvoorzitter Jacques d'Ancona is op 86-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn Dagblad van het Noorden, waarvoor D'Ancona begin deze maand zijn laatste stuk schreef.

5 uur geleden
ADO Den Haag geeft voorlopig geen interviews aan Omroep West

DEN HAAG (ANP) - ADO Den Haag honoreert voorlopig geen interviewverzoeken van Omroep West, zo meldt de voetbalclub op haar website. De aanleiding is een stuk van de omroep van 31 mei over het afgelopen seizoen van ADO, waarin volgens de club "meerdere feitelijke onjuistheden" zouden staan. De omroep mag wel aanwezig zijn bij trainingen en wedstrijden om daar verslag van te doen.

8 uur geleden
Man opgepakt voor vernielen van graven in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Een 21-jarige man wordt ervan verdacht dat hij tot twee keer toe graven heeft vernield op een begraafplaats in Utrecht. De man uit Vleuten zou in de nacht van 4 of 5 mei hebben toegeslagen op begraafplaats Daelwijck in de wijk Overvecht, en op 12 mei weer.

11 uur geleden
Man aangehouden voor verkrachtingen in studentencomplex in Diemen

DIEMEN (ANP) - Een 21-jarige man uit Diemen is aangehouden omdat hij eerder dit jaar twee vrouwen zou hebben verkracht in een studentencomplex aan de Rode Kruislaan in Diemen. De verkrachtingen vonden plaats in maart en in mei.

11 uur geleden