Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meerdere debatten op radio en tv in aanloop naar verkiezingen

Meerdere debatten op radio en tv in aanloop naar verkiezingen

DEN HAAG (ANP) - In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart zijn op tv en radio meerdere politieke debatten te zien en te horen. Politici, zowel landelijke als lokale, schuiven in verschillende samenstellingen aan bij radio- en tv-programma's om met elkaar te debatteren.

Op NPO Radio 1 trekt het programma Spraakmakers naar verschillende gemeenten om problemen aan de kaak te stellen. In het programma In de Kantine is zaterdag een lijsttrekkersdebat met de aanvoerders van de vijf grootste partijen in Rotterdam, onder meer over de problemen op de huizenmarkt, veiligheid in de stad en jeugdzorg. Het radioprogramma Haagse Lobby gaat maandagavond naar de gemeente Vijfheerenlanden voor een debat over energie en duurzaamheid.

Op dinsdag 15 maart komt de NOS met een tv-programma waarin twaalf lokale lijsttrekkers met elkaar in gesprek gaan over thema’s met lokale impact, onder leiding van Winfried Baijens. Daarna leidt Rob Trip een debat met acht landelijke partijleiders. Ook komen daar vier lijsttrekkers van partijen die alleen lokaal actief zijn aan bod.

Uitzending

Tijdens de uitslagenavond op woensdag maken Jinek en RTL Nieuws samen een uitzending. Eva Jinek praat aan tafel met politiek verslaggever Fons Lambie en met een aantal prominente oud-politici. Pepijn Crone heeft de polls en uitslagen. RTL Nieuws-verslaggevers staan bij de winnaars en de verliezers op bijeenkomsten van politieke partijen en doen daarvan live verslag.

Ook de NOS zendt de uitslagenavond uit. Rob Trip en Simone Weimans verzorgen de presentatie en Malou Petter brengt de exitpolls en uitslagen. In de uitzending wordt geschakeld naar bijeenkomsten van de politieke partijen. Ook komen kiezers aan het woord. Vanwege de oorlog in Oekraïne worden er tijdens de uitslagenavond ook regelmatig updates gegeven van de ontwikkelingen daar, zo meldde NOS deze week.

Regionale tv en radio

Ook op regionale tv en radio krijgen de gemeenteraadsverkiezingen aandacht. Zo organiseert NH Nieuws samen met verschillende lokale omroepen negen verkiezingsdebatten in Noord-Holland, waar lokale politici debatteren over thema’s die door de bewoners zijn aangedragen. Omroep Flevoland is in de periode voor de verkiezingen twee dagen live aanwezig in elke gemeente om met lokale politici te spreken. Bij Omroep West is zondag een debat met de lijsttrekkers van de grootste partijen in Den Haag.

Meer uit Binnenland

Rechtbank doet op 12 juli uitspraak in zedenzaak Ali B

HAARLEM (ANP) - De rechtbank doet op 12 juli uitspraak in de zedenzaak tegen Ali B. De rechters willen de tijd nemen om te komen tot een vonnis, liet de voorzitter vrijdagavond aan het einde van een lange zittingsdag weten.

13 uur geleden
Faber nog steeds beoogd migratieminister na crisisoverleg

DEN HAAG (ANP) - PVV'er Marjolein Faber is nog steeds de beoogde minister van Asiel en Migratie, zegt formateur Richard van Zwol na crisisoverleg met de partijleiders van de vier coalitiepartijen. De beoogde minister-president Dick Schoof wilde alleen kwijt dat het een "nuttig gesprek" was, de partijleiders onthielden zich van commentaar.

14 uur geleden
Partijleiders verlaten crisisoverleg formatie zwijgend

DEN HAAG (ANP) - De leiders van PVV, VVD, NSC en BBB hebben het crisisoverleg over de formatie vrijdagmiddag verlaten zonder veel te zeggen. PVV-leider Geert Wilders zei dat formateur Richard van Zwol later het woord zou voeren. Die riep de leiders bijeen om de neuzen weer in dezelfde richting te krijgen, zei hij eerder. Volgens een betrokkene is het overleg met een sisser afgelopen, zonder verder toelichting te geven.

14 uur geleden
Advocaat Ali B ziet onvoldoende bewijs voor verklaring Ten Damme

HAARLEM (ANP) - Ali B moet volgens zijn advocaat Bart Swier ook worden vrijgesproken voor het verkrachten van zangeres Ellen ten Damme. In zijn pleidooi zei hij vrijdag in de rechtbank in Haarlem dat er onvoldoende betrouwbare verklaringen en bewijs zijn.

15 uur geleden
Van Zwol roept partijleiders bijeen: neuzen moeten zelfde kant op

DEN HAAG (ANP) - De leiders van de formerende partijen en beoogd premier Dick Schoof komen vrijdag bijeen op verzoek van formateur Richard van Zwol. Hij wil fysiek om tafel zitten om de neuzen dezelfde kant op te krijgen, aldus Van Zwol. Tussen de partijen is gedoe ontstaan over de teruggetrokken ministerskandidaat van de PVV en diens beoogde vervanger.

16 uur geleden
Advocaat Ali B vraagt ook vrijspraak voor aanranding Jill Helena

HAARLEM (ANP) - De advocaat van Ali B, Bart Swier, heeft betoogd dat er geen sprake was van aanranding tijdens de ontmoeting van de rapper en Jill Helena. Volgens hem was er geen sprake van dwang en moet hij vrijgesproken worden.

17 uur geleden
Vijlbrief legt aflossen ereschuld aan Groningen vast in wet

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet legt de afspraken die het heeft gemaakt om de ereschuld aan het aardbevingsgebied in Groningen af te lossen vast in de wet. Dat meldt demissionair staatssecretaris Hans Vijlbrief (Groningen) vrijdag na de ministerraad. Belangrijk is vooral dat wordt vastgelegd dat er "zolang als nodig" genoeg geld is om de schade ruimhartig te vergoeden en huizen veiliger te maken.

17 uur geleden