Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meerdere bussen verloren gegaan door brand in Haarlem

Meerdere bussen verloren gegaan door brand in Haarlem

N i e u w bericht, vervangt: Meerdere bussen in brand in Haarlem

HAARLEM (ANP) - Op een terrein van vervoersbedrijf Connexxion aan de Laan van Decima in Haarlem heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag brand gewoed. Daarbij zijn volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio minstens vier bussen zwaar beschadigd. De brandweer wist met succes te voorkomen dat het vuur oversloeg op 27 andere bussen op het terrein.

Volgens de veiligheidsregio brak de brand rond 02.30 uur uit. De brandweer was massaal aanwezig en kreeg hulp van meerdere collega's uit omliggende plaatsen. Rond 04.30 uur werd het sein brand meester gegeven.

Vanwege de flinke rookontwikkeling werd er een NL-Alert verstuurd waarin mensen werd opgeroepen ramen en deuren te sluiten. Ook inwoners van Leiden ontvingen het bericht. "Dat was niet de bedoeling", zegt de woordvoerder van de veiligheidsregio.

Er vielen geen gewonden. Een medewerker van Connexxion werd wel door ambulancepersoneel gecontroleerd omdat hij rook had ingeademd, meldt het Haarlems Dagblad.

Connexxion laat weten dat de brand naar verwachting geen gevolgen heeft op de dienstregeling.

Meer uit Binnenland

Man opgepakt die mogelijk meisjes in Waalwijk van scooter trapte

WAALWIJK (ANP) - Een man die donderdag mogelijk twee meisjes van hun scooter heeft getrapt in Waalwijk is aangehouden, meldt de politie. De twee slachtoffers raakten allebei gewond en een van hen moest naar het ziekenhuis.

39 minuten geleden
Raad van State oordeelt donderdag of derdelanders mogen blijven

DEN HAAG (ANP) - De Raad van State, de hoogste bestuursrechter, laat volgende week donderdag weten of gevluchte derdelanders uit Oekraïne in Nederland mogen blijven. Op die dag om 10.00 uur volgt uitspraak in de beroepen die zijn aangespannen tegen zestien beslissingen van lagere rechters.

1 uur geleden
Belgische drugsbaron Tom M. in Berlijn aangehouden

DRIEBERGEN (ANP) - De 48-jarige Belgische drugsbaron Tom M. is donderdag in Berlijn aangehouden. De Nederlandse politie meldt dat hij sinds 2020 op de vlucht was. Hij moet in Nederland nog een celstraf van elf jaar uitzitten voor handel in cocaïne, heroïne en witwassen. In België wacht hem nog een celstraf van acht jaar.

1 uur geleden
Extra maatregelen bij Dodenherdenking Nationaal Ereveld Loenen

DEN HAAG (ANP) - Ook tijdens de Dodenherdenking bij Nationaal Ereveld Loenen op 4 mei gelden extra veiligheidsmaatregelen, meldt de Oorlogsgravenstichting. Een woordvoerder van de organiserende stichting wil niet zeggen om wat voor maatregelen het gaat.

2 uur geleden
Harbers: Schiphol doet niets onoorbaars met opkopen stikstofruimte

DEN HAAG (ANP) - Luchthavenexploitant Schiphol Group doet niets "onoorbaars" door stikstofrechten van boeren op te kopen, aldus demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat). "Men handelt gewoon binnen de regels."

2 uur geleden
Pro-Palestijnse organisaties: geen plannen voor protesten 4 mei

DEN HAAG (ANP) - De pro-Palestijnse actiegroepen XR Justice Now, Stichting Plant een Olijfboom en het Nederlands Palestina Komitee zijn niet van plan demonstraties te organiseren tijdens de Dodenherdenking op 4 mei. "Waarom zouden we dat doen?" reageert een woordvoerder van XR Justice Now.

3 uur geleden
NS-personeel spreekt reizigers zaterdagavond toe tijdens actie

UTRECHT (ANP) - NS-medewerkers spreken reizigers zaterdagavond toe, tijdens de drie minuten dat treinen stilstaan en stationswinkels sluiten als actie tegen geweld. Het omroepbericht is te horen in alle 190 stilstaande treinen en stations, om 22.30 uur. Het is op dat tijdstip precies een week geleden dat een groep jongeren een hoofdconductrice van de NS mishandelde.

3 uur geleden