Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer vrachtwagens en bestelauto's verkocht in 2021

Meer vrachtwagens en bestelauto's verkocht in 2021

AMSTERDAM (ANP) - De verkoop van het aantal zware en lichte bedrijfswagens zoals vrachtwagens en bestelauto's is het afgelopen jaar licht gestegen, melden brancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging. Met name lichte bedrijfswagens waren dankzij investeringen van ondernemers en een aantrekkende economie in trek. Ook elektrische bestelwagens werden vanwege een overheidssubsidie meer geregistreerd.

Het aantal lichte bedrijfswagens steeg het afgelopen jaar naar in totaal 68.443 stuks, een stijging van 13,3 procent ten opzichte van 2020. Van de nieuwe zware bedrijfswagens werden er in 2021 in totaal 12.082 geregistreerd, een stijging van 8,2 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Volgens de branche hadden de cijfers nog hoger kunnen liggen, maar autofabrikanten produceren al lange tijd minder door onder meer tekorten aan computerchips. Ook speelt de wereldwijde verstoring van de logistiek door de coronapandemie mee.

Er werden vorig jaar wel beduidend minder emissievrije trucks op kenteken gezet. In 2021 werden er in totaal 219 trucks die op batterijen rijden en 45 op waterstof geregistreerd. Een jaar eerder waren dat er nog in totaal 487. Deze daling komt doordat ondernemers wachten op aankoopsubsidie voor deze trucks, aldus BOVAG.

Elektrische bestelwagens deden het afgelopen jaar juist een stuk beter. Het aantal verkochte bestelauto's dat elektrisch en op waterstof reed, steeg van 1680 in 2020 naar 3177. Deze sterke toename is volgens de branche te danken aan een subsidie op elektrische bestelwagens waar ondernemers gebruik van konden maken.

Meer uit Financieel

Beleggers enthousiast over recordomzet reisconcern TUI

AMSTERDAM (ANP) - Reisconcern TUI was woensdag een grote winnaar op de Europese beurzen. Beleggers reageerden enthousiast op de recordomzet die de Duitse vakantieaanbieder heeft gerapporteerd. Ook verwacht TUI voor zijn nieuwe boekjaar opnieuw een aanzienlijke stijging van de resultaten. Op de beurzen in Londen en Frankfurt werd het aandeel zo'n 15 procent hoger gezet.

38 minuten geleden
Moederbedrijf Perry Sport, Aktiesport en Sprinter failliet

AMSTERDAM (ANP) - Sports Unlimited Retail, het moederbedrijf van de sportketens Perry Sport, Aktiesport en Sprinter, is door de rechter in Amsterdam failliet verklaard. De 54 winkels, waar in totaal zo'n 1100 mensen werken, blijven voorlopig wel open. Een door de rechter aangestelde curator gaat kijken of er nog een doorstart inzit.

2 uur geleden
McDonald's wil over enkele jaren 50.000 restaurants hebben

CHICAGO (ANP/BLOOMBERG) - McDonald's wil in 2027 wereldwijd zo'n 50.000 restaurants hebben. Nu staat de teller bij de Amerikaanse fastfoodketen nog op ruim 41.000 locaties, maar McDonald's streeft ernaar komende jaren duizenden nieuwe vestigingen te openen.

2 uur geleden
FNV: 24 uursstaking bij ijsfabriek Ben & Jerry's in Hellendoorn

HELLENDOORN (ANP) - De ijsfabriek van Ben & Jerry's in Hellendoorn gaat donderdagochtend vanaf 07.00 uur, 24 uur lang plat, meldt FNV. Volgens de vakbond leggen medewerkers het werk neer uit onvrede over het uitblijven van een goede cao bij hun moederbedrijf Unilever.

2 uur geleden
Google lanceert nieuw model voor kunstmatige intelligentie

MOUNTAIN VIEW (ANP) - Google komt met een nieuwe technologie voor kunstmatige intelligentie (AI). Het model heeft de naam Gemini gekregen. Google zelf noemt de lancering "een grote mijlpaal in de ontwikkeling van AI en het begin van een nieuw tijdperk voor ons".

3 uur geleden
Wall Street veert op na banenrapport ADP

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag hoger geopend. Beleggers op Wall Street verwerkten een meevallend rapport van loonstrookverwerker ADP over de banengroei in het Amerikaanse bedrijfsleven. Dat cijfer geldt als een voorproefje van het belangrijke arbeidsmarktrapport van de overheid dat vrijdag wordt gepubliceerd.

3 uur geleden
ACM adviseert om vast energiecontract af te sluiten

DEN HAAG (ANP) - Met het einde van het prijsplafond in zicht, adviseert de Autoriteit Consument & Markt (ACM) mensen die zekerheid willen om een vast energiecontract af te sluiten. Volgens de toezichthouder liggen de prijzen van vaste contracten momenteel onder het huidige prijsplafond. Ook zijn die contracten nu goedkoper dan variabele contracten.

3 uur geleden