Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer verlies voor maaltijdbezorger Deliveroo ondanks forse groei

Meer verlies voor maaltijdbezorger Deliveroo ondanks forse groei

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Maaltijdbezorger Deliveroo heeft zijn verlies vorig jaar sterk op zien lopen, ondanks een stevige groei in het aantal bestellingen. De concurrent van Thuisbezorgd-moeder Just Eat Takeaway stak namelijk meer geld in marketing en technologie. Voor dit jaar denkt Deliveroo dat het groeitempo aanzienlijk af zal nemen. Nu de meeste coronalockdowns afgelopen zijn zullen mensen namelijk minder bestellen. Door de hoge inflatie letten veel mensen mogelijk ook wat extra op de uitgaven.

In 2021 groeide de waarde van alle bestellingen die bij het bedrijf gedaan werden met 70 procent tot 6,6 miljard pond, omgerekend een kleine 7,9 miljard euro. Uit al die bestellingen hield Deliveroo een eigen omzet over van 1,8 miljard pond. Deliveroo denkt dat de groei van de waarde van de bestellingen dit jaar tussen de 15 en 25 procent uit zal komen.

Het bedrijfsverlies van Deliveroo, dus voor zaken als afschrijvingen, rentebetalingen en eenmalige lasten, kwam uit op 131 miljoen pond. Dat was in 2020 nog 11 miljoen pond. Deliveroo denkt eind 2023 of begin 2024 voor het eerst winstgevend te zijn. Naar eigen zeggen is het bedrijf dat al in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, zijn belangrijkste markten.

Meer uit Financieel

Opnieuw grote Duitse treinstaking aangekondigd

BERLIJN (ANP/DPA) - Treinpersoneel in Duitsland gaat van donderdagavond tot vrijdagavond weer staken. Dat heeft de Duitse spoorbond GDL aangekondigd. Naar verwachting leidt de actie tot uitval van duizenden treinen. Zowel regionale als langeafstandstrajecten zullen volgens de vakbond worden geraakt, evenals de forensenlijnen in Hamburg en Berlijn en goederentreinen.

49 minuten geleden
Rabobank zet stap om bank 'eenvoudiger' en 'efficiënter' te maken

UTRECHT (ANP) - Rabobank heeft een stap gezet in wat mogelijk het begin is van een grote herinrichting van de bank in Nederland. Het financiële concern heeft tegenover zijn algemene ledenraad het streven uitgesproken om de organisatie verder te "vereenvoudigen" en "efficiënter en klantgerichter" te maken. Wat dit precies betekent voor bijvoorbeeld het aantal vestigingen en of er banen gaan verdwijnen, is nog niet duidelijk.

1 uur geleden
Beleggers enthousiast over recordomzet reisconcern TUI

AMSTERDAM (ANP) - Reisconcern TUI was woensdag een grote winnaar op de Europese beurzen. Beleggers reageerden enthousiast op de recordomzet die de Duitse vakantieaanbieder heeft gerapporteerd. Ook verwacht TUI voor zijn nieuwe boekjaar opnieuw een aanzienlijke stijging van de resultaten. Op de beurzen in Londen en Frankfurt werd het aandeel zo'n 15 procent hoger gezet.

4 uur geleden
Moederbedrijf Perry Sport, Aktiesport en Sprinter failliet

AMSTERDAM (ANP) - Sports Unlimited Retail, het moederbedrijf van de sportketens Perry Sport, Aktiesport en Sprinter, is door de rechter in Amsterdam failliet verklaard. De 54 winkels, waar in totaal zo'n 1100 mensen werken, blijven voorlopig wel open. Een door de rechter aangestelde curator gaat kijken of er nog een doorstart inzit.

5 uur geleden
McDonald's wil over enkele jaren 50.000 restaurants hebben

CHICAGO (ANP/BLOOMBERG) - McDonald's wil in 2027 wereldwijd zo'n 50.000 restaurants hebben. Nu staat de teller bij de Amerikaanse fastfoodketen nog op ruim 41.000 locaties, maar McDonald's streeft ernaar komende jaren duizenden nieuwe vestigingen te openen.

5 uur geleden
FNV: 24 uursstaking bij ijsfabriek Ben & Jerry's in Hellendoorn

HELLENDOORN (ANP) - De ijsfabriek van Ben & Jerry's in Hellendoorn gaat donderdagochtend vanaf 07.00 uur, 24 uur lang plat, meldt FNV. Volgens de vakbond leggen medewerkers het werk neer uit onvrede over het uitblijven van een goede cao bij hun moederbedrijf Unilever.

5 uur geleden
Google lanceert nieuw model voor kunstmatige intelligentie

MOUNTAIN VIEW (ANP) - Google komt met een nieuwe technologie voor kunstmatige intelligentie (AI). Het model heeft de naam Gemini gekregen. Google zelf noemt de lancering "een grote mijlpaal in de ontwikkeling van AI en het begin van een nieuw tijdperk voor ons".

6 uur geleden