Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer uren en omzet voor uitzendbranche in januari

Meer uren en omzet voor uitzendbranche in januari

AMSTERDAM (ANP) - De uitzendbranche is in januari gegroeid ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Volgens uitzendbrancheorganisatie ABU werden er door uitzendkrachten 3 procent meer uren gedraaid. Daarbij steeg de omzet met 11 procent.

Vooral in de technische sector was er meer werk voor uitzendkrachten. Het aantal uren steeg met 4 procent en de omzet nam toe met 8 procent. In de industrie was sprake van 3 procent meer uren. Die zorgden voor 11 procent meer omzet. In de administratieve sector was sprake van een daling van de uren met 2 procent. De omzet nam desondanks met 5 procent toe.

In de laatste periode van 2021, die duurde van 6 december tot en met 2 januari, werd door de ABU nog een daling van het aantal uren gemeten van 1 procent. De omzet viel evenwel 3 procent hoger uit. Nederland kampte in december en januari nog met strengere coronamaatregelen. In februari werden versoepelingen aangekondigd en vanaf vrijdag 25 februari sneuvelen bijna alle coronamaatregelen.

Meer uit Financieel

Toshiba schrapt 5000 banen in Japan om kosten te drukken

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel en technologisch concern Toshiba gaat in Japan 5000 banen schrappen. Dit komt neer op ongeveer 10 procent van het personeelsbestand op de Japanse thuismarkt, berichtte de Japanse zakenkrant Nikkei.

6 minuten geleden
Miljonairs keren Afrikaans continent massaal de rug toe

KAAPSTAD (ANP/BLOOMBERG) - Het aantal miljonairs in Afrika is de afgelopen tien jaar met 20.000 gedaald. Veel rijke Afrikanen ontvluchten het continent of zagen hun kapitaal slinken door dalende koersen.

7 minuten geleden
Egypte nog altijd populaire reisbestemming, ondanks oorlog Israël

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse reisbranche ervaart nog steeds een hoge vraag naar reizen richting Egypte, ondanks het conflict in buurland Israël. "Ook voor de komende meivakantie is er goed geboekt", meldt reiskoepel ANVR, die constateert dat reizigers zich goed laten voorlichten over bijvoorbeeld de afstanden ten opzichte van Israël. Jordanië, dat in het westen aan Israël grenst, lijkt daarentegen minder in trek bij toeristen.

58 minuten geleden
Dierenclub: veel meer EU-subsidies naar vlees- en zuivelreclame

AMSTERDAM (ANP) - De Europese Unie heeft vorig jaar 46 miljoen euro subsidie verstrekt voor reclamecampagnes voor vlees en zuivel, meldt dierenrechtenorganisatie Dier&Recht na onderzoek.

1 uur geleden
ASML onderuit in lagere AEX na tegenvallende bestellingen

AMSTERDAM (ANP) - ASML ging woensdag met bijna 5 procent onderuit op de Amsterdamse beurs. De chipmachinemaker zag de omzet en de winst in het eerste kwartaal dalen ten opzichte van de sterke resultaten in het laatste kwartaal van 2023. Ook kreeg het bedrijf veel minder nieuwe orders binnen dan een kwartaal eerder. In de eerste drie maanden van dit jaar bestelden klanten voor 3,6 miljard euro aan nieuwe machines. In het vierde kwartaal van 2023 was dat nog 9,2 miljard euro.

2 uur geleden
App Telegram rekent binnen een jaar op miljard gebruikers

DUBAI (ANP/RTR) - Het aantal gebruikers van berichtendienst Telegram passeert de komende twaalf maanden waarschijnlijk de 1 miljard, verwacht oprichter Pavel Durov. Na de grootschalige aanval van Rusland op Oekraïne in 2022 is de app hard gegroeid.

2 uur geleden
Aandacht voor resultaten ASML en Just Eat Takeaway op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht woensdag uit naar de resultaten van chipmachinemaker ASML en Thuisbezorgd-moeder Just Eat Takeaway. ASML zag de omzet en de winst in het eerste kwartaal dalen ten opzichte van de sterke resultaten in het laatste kwartaal van 2023. Ook kreeg het bedrijf veel minder nieuwe orders binnen dan een kwartaal eerder. ASML merkt dat de chipindustrie in een dip zit en verwacht dat de sector volgend jaar herstelt. Het bedrijf handhaafde wel de omzetverwachting voor het hele jaar.

3 uur geleden