Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer Turkse asielzoekers mogen blijven om mogelijk lek

Meer Turkse asielzoekers mogen blijven om mogelijk lek

DEN HAAG (ANP) - Nog eens vijftig asielzoekers uit Turkije mogen in Nederland blijven omdat gevoelige informatie over hen van de Nederlandse vreemdelingendienst in Turkse handen kan zijn gevallen. Dat gebeurt voor alle zekerheid. Er zijn geen aanwijzingen dat hun dossiers bij de Turkse autoriteiten zijn beland, schrijft staatssecretaris Ankie Broekers-Knol aan de Tweede Kamer.

De asielzoekers lopen mogelijk gevaar sinds Turkije een Turkse jurist arresteerde die in Istanbul voor de Nederlandse Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) werkte. De arrestant, die ter plaatse informatie voor de IND verzamelde, beschikte mogelijk over IND-documenten met gevoelige informatie over hen. Dat zou de asielzoekers, onder wie tegenstanders van het bewind in Ankara, in problemen kunnen brengen.

Tien asielzoekers kregen al eerder een verblijfsvergunning vanwege de arrestatie. Hun dossiers waren mogelijk nog niet vernietigd. Dat geldt wel voor oudere dossiers, als de opgepakte jurist zich aan de afspraken met de IND heeft gehouden. Omdat Nederland daarvan niet zeker is, mogen uit voorzorg ook asielzoekers blijven waarover de man zich eerder heeft gebogen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Politiek

Rutte: EU-landen mogelijk pas in augustus klaar voor coronapas

DEN HAAG/PORTO (ANP) - Sommige EU-landen zijn mogelijk pas in augustus klaar om reizigers toe te laten met de zogenoemde coronapas. Nederland wil er zelf al eind juni of begin juli mee beginnen, maar premier Mark Rutte sluit niet uit dat het in andere lidstaten een stuk langer duurt.

2 dagen geleden
50PLUS beschuldigt Den Haan vals na grap van cabaretier

DEN HAAG (ANP) - 50PLUS dacht bewijs in handen te hebben dat de net opgestapte partijleider Liane den Haan al voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart plannen maakte om de partij de rug toe te keren. Maar niet zij liet begin maart de domeinnamen groepdenhaan.nl en lijstdenhaan.nl registreren, maar cabaretier Tom Lash.

2 dagen geleden
Vedelaar stopt na de zomer als voorzitter PvdA

DEN HAAG (ANP) - Nelleke Vedelaar, de voorzitter van de PvdA, zal zich na de zomer niet verkiesbaar stellen voor een volgende termijn. Dat schrijft ze in een verklaring op de website van de partij.

3 dagen geleden
Nagel beticht 'onfatsoenlijke' Den Haan van 'ultieme zetelroof'

HILVERSUM (ANP) - Voorzitter Jan Nagel van 50PLUS noemt het besluit van Liane den Haan om de partij te verlaten en de enige Tweede Kamerzetel zelf te behouden "onfatsoenlijk en de ultieme zetelroof". Hij vindt het zeer onterecht dat ze haar zetel niet aan de partij afstaat, omdat ze "deze zetel niet zelf heeft veroverd, maar heeft te danken aan de ijzersterke merknaam 50PLUS."

4 dagen geleden
Den Haan stapt uit 50PLUS, neemt enige Kamerzetel mee

DEN HAAG (ANP) - Fractievoorzitter Liane den Haan van 50PLUS verlaat de partij en neemt haar Kamerzetel mee. Dat laat ze donderdag weten in een filmpje op Twitter. Den Haan lag de afgelopen weken in de clinch met het hoofdbestuur.

4 dagen geleden
FVD-Kamerlid Van Haga: 5 meiposter was ongepast

DEN HAAG (ANP) - De vergelijking die Forum voor Democratie deze week trok tussen de Tweede Wereldoorlog en de coronamaatregelen was onnodig en onverstandig. Dat vindt FVD-Kamerlid Wybren van Haga. Hij zei dat donderdag in een debat over de inzet van coronatesten om delen van de samenleving weer eerder te kunnen openen.

4 dagen geleden
50PLUS-leider Den Haan fel over partijbestuur in evaluatie

DEN HAAG (ANP) - "We zijn gesaboteerd, gepest en geïntimideerd." Zo kenschetsen 50PLUS-lijsttrekker Liane den Haan, haar woordvoerder Bernadet Naber en campagneleider Renée de Vries de manier waarop de verkiezingscampagne van de partij verliep, in een interne evaluatie in handen van het ANP.

5 dagen geleden