Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer transfers in Nederlands voetbal dan vorig jaar

Meer transfers in Nederlands voetbal dan vorig jaar

ZEIST (ANP) - Nederlandse voetbalclubs hebben deze zomer meer spelers verhandeld dan vorig jaar. Enkele uren na het sluiten van de transferperiode in Nederland meldde de KNVB dat 661 transfers hebben plaatsgevonden. Vorig jaar registreerde de KNVB in de zomer 609 transfers, waarmee dat de rustigste zomer sinds 2016 (582 transfers) was.

Binnen Nederland vonden deze zomer 227 transfers plaats. Opvallend genoeg vertrokken precies evenveel spelers naar het buitenland als er vanuit het buitenland naar Nederland kwamen, namelijk 217. Het aantal spelers dat vertrekt kan donderdag echter nog oplopen. In Engeland, Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk is de transfermarkt een dag langer open dan in Nederland, in onder meer België, Turkije en Rusland zelfs een week langer.

Twee jaar geleden vonden in de zomer ook 661 transfers plaats in Nederland. Het record was in 2019, toen 670 spelers werden gekocht of verkocht door Nederlandse clubs.

Antony

Volgens de KNVB kwam de eerste transfer van deze zomer op naam van doelman Joey Koorevaar, die transfervrij overstapte van FC Dordrecht naar Sparta Rotterdam. De laatste van de 39 transfers die op 'deadline-day' werden geregistreerd, was van de Deen Eskild Dall. De 19-jarige Deense aanvaller liet zijn contract bij Ajax ontbinden en is volgens de KNVB overgestapt naar Brøndby IF. Het aantal zogeheten uitgaande transfers kan donderdag echter verder oplopen.

De topclubs Ajax, PSV en Feyenoord waren deze zomer bijzonder actief. Landskampioen Ajax verkocht voor meer dan 220 miljoen euro aan spelers en gaf zelf ruim 100 miljoen uit. De opvallendste transfer is die van Antony naar Manchester United. De Braziliaan verhuisde voor 95 miljoen euro naar Engeland en dat bedrag kan via bonussen nog oplopen tot 100 miljoen. Nog nooit vertrok een speler voor zo veel geld uit de Eredivisie. Ajax huurde op de laatste dag van de transferperiode de Argentijn Lucas Ocampos als vervanger van Antony.

De transferperiode is nu weliswaar gesloten, maar Nederlandse ploegen kunnen wel nog spelers vastleggen die geen club hebben.

Meer uit Voetbal

FC Volendam legt zich neer bij uitstel duel met Ajax

VOLENDAM (ANP) - FC Volendam gaat geen verdere stappen ondernemen om te proberen de wedstrijd tegen Ajax van komende woensdag te laten doorgaan. De Amsterdamse club liet eerder al weten af te zien van juridische stappen. "FC Volendam sluit zich hierbij aan en legt zich zodoende neer bij het besluit van de KNVB", aldus een verklaring van de club.

35 minuten geleden
Tottenham Hotspur haalt 16-jarig talent uit Kroatië

LONDEN (ANP) - Tottenham Hotspur heeft een akkoord bereikt over de transfer van de pas 16-jarige Luka Vuskovic van Hajduk Split. De Kroatische jeugdinternational komt over twee jaar naar Londen en zal een contract tekenen tot de zomer van 2030. De reglementen van de FIFA schrijven voor dat een speler 18 jaar oud moet zijn, voordat hij de overstap naar Engeland kan maken.

52 minuten geleden
Ajax stapt niet naar de rechter en speelt woensdag tegen Feyenoord

AMSTERDAM (ANP) - Ajax ziet af van een gang naar de rechter om af te dwingen dat het woensdag niet tegen Feyenoord, maar FC Volendam moet voetballen. De club uit Amsterdam overwoog maandag juridische stappen tegen de KNVB, maar heeft daar na overleg met FC Volendam toch van afgezien.

1 uur geleden
Jong Ajax geeft in extra tijd voorsprong weg tegen FC Eindhoven

AMSTERDAM (ANP) - Jong Ajax is er niet in geslaagd de eerste competitiezege te boeken in de Keuken Kampioen Divisie. De Amsterdammers van trainer Dave Vos leken lang met 1-0 te gaan winnen van FC Eindhoven, maar de bezoekers kwamen in de extra tijd op gelijke hoogte.

12 uur geleden
Feyenoord-directeur wilde 3-0-stand Klassieker als einduitslag

HILVERSUM (ANP) - Als het aan algemeen directeur Dennis te Kloese van Feyenoord had gelegen was de 3-0-tussenstand bij de gestaakte Klassieker in Amsterdam ook de eindstand geworden. "De enige juiste uitkomst was geweest, het is 3-0. Dit is dusdanig slecht, dit is hét moment om dit een keer te doen", zei hij bij het programma Rondo op Ziggo over de incidenten die de aanleiding vormden voor het staken van de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA.

13 uur geleden
KNVB houdt vast aan datum restant Klassieker ondanks onvrede

ZEIST (ANP) - De KNVB houdt vast aan komende woensdag voor het uitspelen van de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. De onvrede van Ajax en FC Volendam, die oorspronkelijk tegen elkaar zouden spelen op woensdag, heeft geen invloed op het besluit. "Vanuit onze kant is woensdag definitief", zei Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de voetbalbond, over de nieuwe datum voor het restant van de Klassieker.

16 uur geleden
Ook fans Ajax tegen het verplaatsen van duel met FC Volendam

AMSTERDAM (ANP) - De supportersvereniging van Ajax wil niet dat het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord woensdagmiddag wordt uitgespeeld en dat het voor woensdagavond geplande duel met FC Volendam een andere datum krijgt.

16 uur geleden