Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer startende ondernemingen in Nederland

Het aantal startende ondernemingen in Nederland is in de afgelopen vier maanden toegenomen in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Met name in de onlinedetailhandel was een stijging van het aantal starters te zien omdat door de coronacrisis meer werd besteld via internet. Dat komt naar voren uit de trendrapportage van de Kamer van Koophandel (KVK) die voor het eerst is gepubliceerd.

Volgens KVK was vooral in juni sprake van een toename van het aantal starters. In de detailhandel klom het aantal starters in de maanden juni, juli, augustus en september met 42 procent. In de horeca was juist een zwakkere groei van het aantal startende ondernemingen. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de coronacrisis.

KVK zegt verder dat het aantal ondernemers dat is gestopt in de afgelopen periode ook hoger lag dan vorig jaar. Die trend was al sinds mei te zien, onder druk van de coronacrisis. In alle sectoren nam het aantal stoppers toe, behalve in de land- en tuinbouw.

Het totaal aantal bedrijven in Nederland staat per 1 oktober op ruim 2 miljoen. KVK publiceert de volgende Trendrapportages iedere eerste week van de maand.

Over de graphic

Ga voor een interactieve graphic naar https://t.localfocus.nl/anp/?7eab07b. De graphic is opgemaakt in uw huisstijl en in formats voor print en online.

Meer uit Politiek

'Jammer' dat GroenLinks niet en PvdA wel in Fries college kan komen

DEN HAAG (ANP) - Het is "jammer" dat GroenLinks en PvdA elkaar in Friesland niet 'vasthouden', maar "het zijn nog steeds twee partijen", zegt een woordvoerder van GroenLinks. Dat de beide partijen straks in de Eerste Kamer een gezamenlijk fractie gaan vormen, betekent niet dat dit ook in provincies moet gebeuren, benadrukt de woordvoerder. "Dat is aan de gekozen Statenfracties zelf."

5 uur geleden
Minister herkent beeld niet dat helft clubs dreigt om te vallen

DEN HAAG (ANP) - Het beeld dat ruim de helft van de sportverenigingen op omvallen staat, herkent minister Conny Helder (Sport) niet. Volgens haar heeft een aantal clubs het wel zwaar, maar zijn de meeste verenigingen goed geholpen met regelingen van het kabinet en gemeenten, zei ze vrijdag na de ministerraad.

9 uur geleden
Zuid-Hollandse BBB gaat mee in natuuradviezen

DEN HAAG (ANP) - De Zuid-Hollandse fractie van de BoerBurgerBeweging (BBB) zegt "graag" mee te gaan in de adviezen van de Ecologische Autoriteit (EA) over de twee gebieden in Zuid-Holland waarvan de natuur nog niet op orde is. Dat laat BBB-lijsttrekker van de provincie Hans Veentjer desgevraagd weten.

9 uur geleden
Verkenner Friesland stelt coalitie met BBB, PvdA, CDA en CU voor

LEEUWARDEN (ANP) - Verkenner voor Friesland Chris Stoffer heeft na een serie gesprekken met partijleiders een coalitie voorgesteld van BBB, PvdA, CDA en ChristenUnie. Deze partijen zorgen volgens Stoffer voor een sterke coalitie met 25 van de 43 zetels.

10 uur geleden
Kaag: dalende lijn inflatie geruststellend, maar ook kwetsbaar

DEN HAAG (ANP) - De afzwakkende inflatie is goed nieuws maar waakzaamheid blijft geboden, waarschuwt minister Sigrid Kaag (Financiƫn). Zij wijst erop dat met name in winkels de prijzen hard blijven oplopen. "Zeker als je weinig of bijna geen geld hebt, dan is het nog steeds heel moeilijk."

14 uur geleden
Actieplan PvdA voor sportclubs, helft dreigt te verdwijnen

DEN HAAG (ANP) - Ruim de helft van de sportverenigingen dreigt te verdwijnen vanwege een gebrek aan vrijwilligers, stijgende kosten en teruglopende ledenaantallen. Het Register voor Verenigingsbestuurders (RVVB) komt tot deze conclusie na een ronde langs clubs door het hele land. De PvdA wil hier iets aan doen en heeft met hulp van de belangenvereniging een actieplan gemaakt.

1 dag geleden
Top kabinet weer bijeen om politieke aardverschuiving te bespreken

DEN HAAG (ANP) - Het tweede beraad van de top van het kabinet en hun secondanten is even na 21.00 uur donderdagavond van start gegaan. De acht bewindslieden praten op het ministerie van Algemene Zaken van premier Mark Rutte verder over het ongenoegen in het land en de uitslag van de provinciale verkiezingen.

1 dag geleden