Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer reisbeperkingen voor Italianen tijdens de feestdagen

Meer reisbeperkingen voor Italianen tijdens de feestdagen

ROME (ANP/AFP/DPA) - Italianen krijgen rond de feestdagen te maken met meer reisbeperkingen. De regering van premier Giuseppe Conte heeft onder meer besloten het reisverkeer tussen regio's van 21 december tot 6 januari stil te leggen. Er kunnen nog wel uitzonderingen worden gemaakt, bijvoorbeeld voor mensen die voor werk of een medische behandeling moeten reizen.

In Italië is momenteel al een gedeeltelijke lockdown van kracht om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het land is opgedeeld in drie risicozones die met kleurcodes van elkaar worden onderscheiden: rood, oranje en geel. In de rode gebieden moeten mensen waar mogelijk thuisblijven, terwijl het reizen tussen de minder zwaar getroffen gele zones nog is toegestaan.

Daar komt rond de feestdagen tijdelijk verandering in. Italianen mogen op 25 en 26 december en op 1 januari hun woonplaats niet verlaten. Het blijft vermoedelijk niet bij die maatregelen. De regering besluit naar verwachting ook nog tot een verplichte quarantaineperiode van 10 dagen voor mensen die uit het buitenland komen. Die maatregel zou onder meer bedoeld zijn om te voorkomen dat mensen gaan skiën in buurlanden.

Meer uit Buitenland

Nikki Haley verrassend toch op Republikeinse partijconventie

MILWAUKEE (ANP) - De Republikeinse politica Nikki Haley gaat toch spreken op de Republikeinse partijconventie die maandag van start gaat, melden verschillende Amerikaanse media. De voormalige rivale van Donald Trump in de voorverkiezingen stond niet op de sprekerslijst, maar na de mislukte moordaanslag op Trump zouden de Republikeinen eenheid willen tonen.

7 minuten geleden
Twee gewonden bij aanslag op Trump in stabiele toestand

BUTLER (ANP/RTR) - De twee gewonden die er na de aanslag zaterdag op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump ernstig aan toe leken, zijn volgens de politie van de staat Pennsylvania "in stabiele toestand".

31 minuten geleden
Trump reist volgens plan naar partijconventie in Wisconsin

WASHINGTON (ANP/RTR) - Donald Trump reist naar eigen zeggen zondag nog naar de staat Wisconsin, waar de Republikeinen hem deze week tot hun presidentskandidaat zullen benoemen. Dat meldde Trump, die zaterdag een moordaanslag tijdens een campagnebijeenkomst overleefde, op Truth Social.

33 minuten geleden
Ga niet speculeren over motief van aanslag op Trump, zegt Biden

WASHINGTON (ANP) - Over het motief van de 20-jarige Thomas Matthew Crooks die zaterdag een moordaanslag uitvoerde op oud-president Donald Trump is nog niets bekend en moet niet worden gespeculeerd. Dat zei president Joe Biden tijdens een kort persmoment in het Witte Huis zondagmiddag (plaatselijke tijd).

1 uur geleden
Biden stelt reis naar Texas uit om aanslag op Trump

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft een voor maandag geplande trip naar Texas uitgesteld na de moordaanslag op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump. Dat meldt het Witte Huis.

1 uur geleden
Oud-militair doodt drie mensen en zichzelf in Midden-Frankrijk

ESPINASSE-VOZELLE (ANP/AFP) - Een voormalige Franse militaire sluipschutter heeft zaterdagavond drie mensen doodgeschoten die een verjaardagsfeestje vierden in een nabijgelegen huis. Daarna schoot hij zichzelf dood. Dat meldt het Openbaar Ministerie van Cusset. De schietpartij gebeurde in de plaats Espinasse-Vozelle, ten westen van Vichy, in Midden-Frankrijk.

2 uur geleden
Bij moordaanslag op Trump gedode omstander is 50-jarige man

BETHEL PARK (ANP/RTR) - De omstander die zaterdag om het leven kwam bij een moordaanslag op de voormalige Amerikaanse president Donald Trump is een 50-jarige man, Corey Comperatore. Dat blijkt uit een Facebook-post van zijn zus. "De PA (Pennsylvania) Trump Rally kostte mijn broer, Corey zijn leven. Door de haat jegens één man stierf de man van wie we het meest hielden", schreef de zus.

3 uur geleden