Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Meer regelingen voor ondernemers om uit coronacrisis te komen'

‘Meer regelingen voor ondernemers om uit coronacrisis te komen'

AMSTERDAM (ANP) - Ondernemers moeten meer tijd krijgen om hun gemaakte schulden bij de overheid terug te betalen. Daarbij zouden levensvatbare bedrijven zogenoemde herstartleningen moeten kunnen krijgen. Dat schrijft de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) in een open brief.

De NBA is bang dat veel ondernemers in de problemen komen op het moment dat de steunmaatregelen van de overheid aflopen. "De steunmaatregelen van de regering helpen de mkb-ondernemers op de korte termijn, net als het betalingsuitstel voor loonheffing en belastingen, de betaalpauzes bij banken en eventuele afspraken met verhuurders en leveranciers", staat in de brief. Maar volgens de NBA leidt het verlies aan inkomsten alsnog tot liquiditeitsproblemen.

De NBA komt met een vijftal aanbevelingen waarmee het mkb geholpen zou zijn na het weer openen van de economie na de crisis. Een daarvan is een speciaal krediet voor bedrijven waarvan zeker is dat ze toekomst hebben.

Duidelijk inzicht

Ondernemers moeten volgens de NBA op hun beurt een duidelijk inzicht krijgen in hun financiën. Door uitgestelde belastingafdrachten en eventuele terugbetalingen van ontvangen NOW-uitkeringen is dit niet altijd even duidelijk. Ook moeten ondernemers op tijd maatregelen nemen zoals saneren of stoppen, om "erger te voorkomen".

Accountants zien dat veel ondernemers het zwaar hebben. Zij moeten vooral op tijd het gesprek aangaan over onder meer liquiditeit, financiering, huurkorting of een andere bedrijfsvoering.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Vliegmaatschappij Delta rekent deze zomer op winst

ATLANTA (ANP) - De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines verwacht in het derde kwartaal weer winstgevend te zijn. De eerste drie maanden van 2021 sloot het concern evenals vele branchegenoten af met een fors verlies door de coronacrisis. Maar met name op binnenlandse vluchten is het herstel van de passagiersaantallen ingezet, nu steeds meer mensen in de Verenigde Staten zijn gevaccineerd tegen het coronavirus.

27 minuten geleden
Bemoedigende cijfers over Amerikaanse economie

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse economie herstelt zich sterk, komt naar voren uit een reeks macro-economische cijfers die donderdag naar buiten kwam. Zo daalde het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering onverwacht sterk en gingen de winkelverkopen veel harder vooruit dan verwacht. Ook de industrie produceerde meer.

1 uur geleden
Beurzen New York hoger na cijfers banken en economie VS

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met winst geopend. Beleggers verwerken kwartaalresultaten van de grote banken Bank of America en Citigroup, vermogensbeheerder BlackRock en snack- en frisdrankproducent PepsiCo. Daarnaast kwamen er beter dan verwachte gegevens over de Amerikaanse winkelverkopen en uitkeringsaanvragen. De aandacht blijft ook uitgaan naar het handelsplatform voor digitale munten Coinbase, dat woensdag zijn debuut op Wall Street maakte.

1 uur geleden
'Schiphol wil gemiste inkomsten goedmaken met obligaties'

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Luchthavenexploitant Schiphol Group gaat nieuwe obligaties in de markt zetten, meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Daarmee voegt Schiphol zich bij het rijtje ondernemingen in de reisindustrie die met de uitgifte van schuldpapier gaten in de inkomsten als gevolg van de coronacrisis willen dichten.

2 uur geleden
Nieuwe baas Turkse centrale bank laat rentes nog ongemoeid

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - De Turkse centrale bank heeft de rentetarieven donderdag ongewijzigd gelaten. De nieuwe bankgouverneur Şahap Kavcıoğlu gaf daarmee nog niet toe aan de druk van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan, die graag zou zien dat de rentes worden verlaagd.

2 uur geleden
PepsiCo profiteert van thuis snacken in coronatijd

PURCHASE (ANP) - Het Amerikaanse PepsiCo heeft in het eerste kwartaal opnieuw geprofiteerd van een goede verkoop van snacks zoals chips van Lay's en zoutjes van de merken Doritos en Cheetos om thuis te knabbelen tijdens de lockdowns. Daardoor wist het bedrijf hogere resultaten te boeken dan een jaar eerder.

2 uur geleden
Farmaceut MSD start grote studie naar pil tegen corona

KENILWORTH (ANP/RTR) - Farmaceut MSD, in Noord-Amerika bekend als Merck, is van plan een grote studie te beginnen naar de werking van een pil tegen corona. Het geneesmiddel met de naam molnupiravir is bedoeld voor mensen die risico lopen op een ernstige vorm van Covid-19, waarbij het middel de virusniveaus moet verminderen. Dan gaat het onder anderen om mensen die lijden aan obesitas, diabetes of ouderdomskwalen.

3 uur geleden