Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Meer regelingen voor ondernemers om uit coronacrisis te komen'

‘Meer regelingen voor ondernemers om uit coronacrisis te komen'

AMSTERDAM (ANP) - Ondernemers moeten meer tijd krijgen om hun gemaakte schulden bij de overheid terug te betalen. Daarbij zouden levensvatbare bedrijven zogenoemde herstartleningen moeten kunnen krijgen. Dat schrijft de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) in een open brief.

De NBA is bang dat veel ondernemers in de problemen komen op het moment dat de steunmaatregelen van de overheid aflopen. "De steunmaatregelen van de regering helpen de mkb-ondernemers op de korte termijn, net als het betalingsuitstel voor loonheffing en belastingen, de betaalpauzes bij banken en eventuele afspraken met verhuurders en leveranciers", staat in de brief. Maar volgens de NBA leidt het verlies aan inkomsten alsnog tot liquiditeitsproblemen.

De NBA komt met een vijftal aanbevelingen waarmee het mkb geholpen zou zijn na het weer openen van de economie na de crisis. Een daarvan is een speciaal krediet voor bedrijven waarvan zeker is dat ze toekomst hebben.

Duidelijk inzicht

Ondernemers moeten volgens de NBA op hun beurt een duidelijk inzicht krijgen in hun financiën. Door uitgestelde belastingafdrachten en eventuele terugbetalingen van ontvangen NOW-uitkeringen is dit niet altijd even duidelijk. Ook moeten ondernemers op tijd maatregelen nemen zoals saneren of stoppen, om "erger te voorkomen".

Accountants zien dat veel ondernemers het zwaar hebben. Zij moeten vooral op tijd het gesprek aangaan over onder meer liquiditeit, financiering, huurkorting of een andere bedrijfsvoering.

Meer uit Financieel

Lingeriemerk Victoria's Secret in trek bij beleggers Wall Street

NEW YORK (ANP) - Victoria's Secret was vrijdag in trek bij beleggers op de aandelenbeurzen in New York. Het lingeriemerk meldde op basis van voorlopige cijfers dat de verkopen in het afgelopen kwartaal minder sterk zijn gedaald dan gevreesd. Dit bericht werd beloond met een koerswinst van 5,3 procent op Wall Street.

5 uur geleden
Vakbond roept op tot landelijke staking bij Deutsche Telekom

BONN (ANP/DPA) - De Duitse vakbond Verdi heeft opgeroepen tot een landelijke staking op maandag bij Deutsche Telekom om een conflict over hogere lonen voor personeel van het grote telecombedrijf. Met de staking wil Verdi de druk op Deutsche Telekom verhogen om in te stemmen met de looneisen.

6 uur geleden
IEA-topman waarschuwt OPEC+ om hogere olieprijzen en inflatie

PARIJS (ANP) - Topman Fatih Birol van het Internationaal Energie Agentschap (IEA) waarschuwt de landen van oliekartel OPEC+ dat ze voorzichtig moeten zijn met maatregelen om de olieprijzen aan te jagen, omdat daardoor de inflatie ook weer gestuwd kan worden. Dat kan dan weer negatieve gevolgen hebben voor de wereldeconomie, aldus de IEA-topman in een interview met persbureau Bloomberg.

7 uur geleden
Chipbedrijf Besi verder omhoog op Damrak, AEX scherpt record aan

AMSTERDAM (ANP) - Chipbedrijf Besi was vrijdag opnieuw een stijger op de aandelenbeurs in Amsterdam, na de flinke plus een dag eerder. De AEX-index scherpte daarnaast zijn recordstand verder aan. De hoofdgraadmeter op Beursplein 5 brak eerder deze week al voor het eerst door de grens van 900 punten.

9 uur geleden
Flinke daling consumentenvertrouwen in VS

ANN ARBOR (ANP/BLOOMBERG) - Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten is deze maand flink gedaald door zorgen bij huishoudens over een hogere inflatie. Dat meldt de Universiteit van Michigan in een voorlopige schatting.

10 uur geleden
Lingeriemerk Victoria's Secret bij stijgers op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Victoria's Secret behoorde vrijdag tot de grote winnaars op de aandelenmarkten in New York. Het lingeriemerk meldde op basis van voorlopige cijfers dat de verkopen in het afgelopen kwartaal minder sterk zijn gedaald dan gevreesd. Volgens topman Martin Waters slaan de nieuwe collecties aan bij klanten en verbeteren de verkooptrends voor zowel het merk Victoria's Secret als de PINK-kledinglijn. Het aandeel werd daarop ruim 8 procent hoger gezet.

11 uur geleden
Duitse bouwvakkers willen staken voor hoger loon

FRANKFURT (ANP/DPA) - Duitse bouwvakkers zijn van plan volgende week te staken om eisen voor een hoger loon kracht bij te zetten. Dat heeft de grote vakbond IG BAU bekendgemaakt. De eerste werkonderbreking moet maandag beginnen in de deelstaat Nedersaksen. Daarna moet ook elders in Duitsland gestaakt worden.

11 uur geleden